KORNJAČE

• Začetnik teme Začetnik teme sonyyyyaaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nisam siguran sta je sa tvojom kornjacom,ali ne cini mi se bolesnom,ako ti je voda cista i ako je temperatura izmedju 25-28 stepeni onda ti je to odlicno,i da terarijum nije izlozen promaji ,ako si je skoro dobio/kupio to je normalno , ja moje kada sam dobio bile su non stop na dnu ispod nekog ostrva,pokusaj ih hraniti nekom jacom proteinskom hranom ,ali ne puno masnom jer i od toga hoce da budu takve,igraj se malo sa njom razdrmaj je ...nemam na umu nesto drugo ali ako se setim odma ti javljam... nadam se da ce pomoci...i pokusaj da drzis malo mesa u ruci a da ga ona juri,vole to i to ce je razdrmati...javi da li je ista pomoglo...pozdrav

ja imam 2 odrasle crvenouhe kornjace ,muzijaka i zenku ,pa sam hteo da vas pitam da li je mucenje ako ih drzim od 35-40 litara terarijumu??? inace imaju i filter i lampu i jedno ostrvce ??? i kako sigurno da proverim dal je zenka trudna ??? sta da postavim da vidim da li ce da polozi jaja??? hvala unapred
Da poprilicno je mucenje, koliko su velike u oklopu? Odrasle crvenouhe kornjace se drze u 200 do 400l vode.
Zenka nakon sto je polno zrela polaze jaja bez obzira da li je oplodjena ili ne. Da li nosi jaja mozes da proveris tako sto ces je pipnuti ispod zadnje noge, samo pazljivo, tako ces osetiti da li nosi jaja. Jos nesto ukoliko kornjace ne hiberniraju ne mogu da nose plodna jaja bez obzira ako su se parile. Znaci i da izleze jaja nece se izleci male kornjace. Zenki je neophodno obezbediti neku kutiju dimenzije 40x40cm sa peskom, na koja bi ona mogla izaci iz vode kad god pozeli kako bi snela jaja.

Poslednja izmena:
Da poprilicno je mucenje, koliko su velike u oklopu? Odrasle crvenouhe kornjace se drze u 200 do 400l vode.
Zenka nakon sto je polno zrela polaze jaja bez obzira da li je oplodjena ili ne. Da li nosi jaja mozes da proveris tako sto ces je pipnuti ispod zadnje noge, samo pazljivo, tako ces osetiti da li nosi jaja. Jos nesto ukoliko kornjace ne hiberniraju ne mogu da nose plodna jaja bez obzira ako su se parile. Znaci i da izleze jaja nece se izleci male kornjace. Zenki je neophodno obezbediti neku kutiju dimenzije 40x40cm sa peskom, na koja bi ona mogla izaci iz vode kad god pozeli kako bi snela jaja.

znao sam da je mucenje i bas mi je zao:(:(:(:(:(... gledam sada nekome da ih prodam jer su zaista veoma dobro uzgajane i cuvane,nikada nisu bile bolesne niti imale nekih najmanjih problema! da li zna neko koja bi cena bila odgovarajuca za njih muzijak je dugacak 16cm a sirok 11cm ,a zenka 17cm dugacka, a siroka 12cm veoma su lepe vesele i zdrave!!! ako nekog zanima imam filter koji precisti 1000 litara po satu! pa ako nekog zanima nesto od toga neka se javi na mina.st@sezampro.rs :):):):)

znao sam da je mucenje i bas mi je zao:(:(:(:(:(... gledam sada nekome da ih prodam jer su zaista veoma dobro uzgajane i cuvane,nikada nisu bile bolesne niti imale nekih najmanjih problema! da li zna neko koja bi cena bila odgovarajuca za njih muzijak je dugacak 16cm a sirok 11cm ,a zenka 17cm dugacka, a siroka 12cm veoma su lepe vesele i zdrave!!! ako nekog zanima imam filter koji precisti 1000 litara po satu! pa ako nekog zanima nesto od toga neka se javi na mina.st@sezampro.rs :):):):)

Ja bih uzeo ali po kojoj ceni:). mislim na obe ali samo kornjace

pozdrav,
imam dve kornjace, jednu oko tri meseca, drugu oko mesec dana. pronasao sam ih na putu, plasio se da ih neko ne zgazi, jako su mi se svidele i pokupio sam ih. sad zive u dvoristu koje je bas veliko, oko 100m2 i najvećim delom je zemlja, trava, razno zbunje, cveće itd. problem je sto nemam pojma sta bih sad trebao da radim da im se daleko bilo nesto ne desi. jedna se zove matilda i onako je loptastija 20-15-10cm i oklop joj je zelenkasto zut, dok je drugi max tatalna baraba, oklop mu je skoro skroz crn dosta pljosnatiji od matilde, i veci je oko 25-20-5cm. ne znam ni koje su vrste, ni pol, starost itd. jedino sto mi se cini je da je max vodena jer bas voli vodu i da se kupa, dok matilda bas i ne. matilda skoro stalno spava, nekad ustane malo jede travu i nazad u rupu u zemlji, koju je iskopala, dok max stalno pravi neku stetu. jedino sto sam im davao to je malo voca i povrca i jedu kao ludi, a primetio sam da max jede i neke buba svabe. u dvoristu sam im iskopao i rupu velicine 60-40-20cm i max se tu stalno kupa i spava pod vodom. interesuje me, ako mozete iz ovog mog smesnog opisivanja da mi kazete koja je to vrsta kornjaca, da li bi i cime trebao da ih hranim itd sta vam god padne na pamet. hvala :)

inace ja imam barsku kornjacu. poveliku.kao otvoreni dlan nekog fizikalca.:D i cesto mu lovim kedere(ribice) sa kojim on zivi..sve dok ne ogladni pa ih smaze jedna po jednu. :lol:
stavio sam ga u neko korito dimenzije 1.5m sa 0.5m
moze da izlazi napolje,ponekad se setka po basti.a napravio sam mu i "muljarnik" u koji se on ukopa preko zime.
lepo mu je kod mene, samo treba da mu nadjem neku zenku. sigurno je usamljen..eto vec dve godine zivotari kod mene.

Zanima me da li kornjace spavaju zimski san, posto moja sada slabo jede i jako malo se krece u poslednje vrijeme,skoro sam je dobila pa ne znam bas puno o njima...?

Koja je vrsta kornjace u pitanju? Sumske kornjace hiberniraju i nije ih pozeljno hraniti pred zimu da im ne bi strunuli ostaci hrane u crevima. Mada, nije ih ni dozvoljeno hvatati, prodavati, drzati kao ljubimce... pa ljudi to i dalje rade. Za ostale vrste stvarno ne znam, ovo mi je bilo interesantno jer su autohtona vrsta.

Back