Корисне духовне поуке

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U kojim vremenima ti Juta živiš...Korinćani takođe u silnim protestima ozlojeđeni korumpiranom vlašću koja pristaje na sve
uslove EU samo da još može da potkrada svoj narod Helena...
Moja poruka Korinćanima (Pavle bio uspešni agitator,ja nisam) je da budu smireni u sebi i skromni sa svojim fizičkim
prohtevima...Ali to ne dopire do svesti...Jedva i svoju decu naučio da vole prave stvari:Dobro vino,lepu muziku,druženje,
ljubav s suprotnim polom i ribolov...Ali ništa od toga za svaki dan...:lol:

Један орао је, силом прилика, допао у руке неког окрутног младића. Младић, ухвативши краља свих птица, стави му на ногу тешки ланац. Поносна птица је настојала да га се ослободи. Борила се свом снагом својих крила. Данима и ноћима је померала свој ланац. Након неког времена, услед многих удараца, једна карика се сломила. Али заробљени орао то није уочио... Уморан од многих покушаја престао је да помера ланце.
Ах! Каква штета! Бар да се нашао неко и рекао му да се карика поломила и да би са свега једним, последњим ударцем, био слободан да полети у небеско плаветнило.
И ти си, брате мој, заробљен ланцима греха, свезан за ову земљу. Орао си, који је створен да лети високо. Зашто си још увек роб греха? Христос је дошао и сломио карику твога ропства. Замахни крилима своје душе и бићеш слободан. Христос је сломио твоје ланце. Зашто остајеш и даље заробљен?

„Ево сад је време најбоље, ево сад је дан спасења“. (2.Кор.6;2)

Ако се ми окренемо Извору Живота, Господ ће нам дати снаге да учврстимо у себи мисли пуне добра, јер добре мисли, добре жеље, дају мир и утеху свуда. Морамо се (мислено) изменити.
otac Tadej

"Stoga su ljudi slobodni gledom na telo. I sve im je dano sto god je coveku korisno. I oni su slobodni odabrati slobodu i vecni zivot po velikom posredniku svih ljudi, ili odabrati ropstvo i smrt po zasuznjenju i moći djavlovoj. On, naime, nastoji da svi ljudi budu bedni kao što je i on sam."

2. Nefi 2:27

"Stoga su ljudi slobodni gledom na telo. I sve im je dano sto god je coveku korisno. I oni su slobodni odabrati slobodu i vecni zivot po velikom posredniku svih ljudi, ili odabrati ropstvo i smrt po zasuznjenju i moći djavlovoj. On, naime, nastoji da svi ljudi budu bedni kao što je i on sam."

2. Nefi 2:27

Da ovom dodam ovako...

1 Nephi 14:10...

''And he said unto me: Behold there are save atwo churches only; the one is the church of the Lamb of God, and the bother is the church of the cdevil; wherefore, dwhoso belongeth not to the church of the Lamb of God belongeth to that great church, which is the mother of abominations; and she is the ewhore of all the earth.''

"Kao njegovi ucenici, ne mozemo uciniti opako, razmetljivo ili neprimereno djlo a da ne okaljemo Isusovo ime. Takodjer ne mozemo uciniti dobro, milostivo i darezljivo delo a da sjajnije ne ulastimo spomen na njega cije smo ime uzeli na sebe. Stoga nasi zivoti moraju postati znacajan izricaj, simbol iskazivanja naseg svjedocanstva o zivućem Hristu, vecnom Sinu zivuceg Boga''.
Pred. Hinckley, Liahona, aprilj 2005.

Мужеложници су гори од убица, јер убица одваја душу од тела, а овај погубљује душу заједно са телом. Ма који грех да узмеш, ниједан неће бити раван овом безакоњу. Мужеложник није постао жена, а престао је да постоји као мушкарац, те је тако издао и једну и другу природу. Стога заслужује да буде избачен како од мушкараца, тако и од жена, и каменован, јер је увредио и један и други пол, а себе начинио животињом презренијом од пса. - Свети Јован Златоусти

Господ нам поручује: ,,Ви сте пријатељи моји'' (Јвн. 15:14), и не желим другачије да ме посматрате; не желим да ме гледате само као Бога, као Логоса Божијег, као једну ипостас Свете Тројице. Желим да ме гледате као неког свог, као пријатеља; желим да ме пригрлите, да ме као свог пријатеља осетите у својој души - мене, који сам истински Извор живота.
+ Старац Порфирије

Мужеложници су гори од убица, јер убица одваја душу од тела, а овај погубљује душу заједно са телом. Ма који грех да узмеш, ниједан неће бити раван овом безакоњу. Мужеложник није постао жена, а престао је да постоји као мушкарац, те је тако издао и једну и другу природу. Стога заслужује да буде избачен како од мушкараца, тако и од жена, и каменован, јер је увредио и један и други пол, а себе начинио животињом презренијом од пса. - Свети Јован Златоусти

sta znaci muzeloznik? :/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back