Тачније, сви који верујемо и надамо се спасењу кроз покајање, пост, молитву и исповест , верујемо у Христоса (спаситеља) и кроз Свето причешће се с Њиме и сједињујемо.Тако се овде на земљи спремамо за вечни живот надајући се милости Божијој,
Интересује ме чему инсистирање на јавној објави личних духовних искустава и то на јавном форуму, виртуелној манифестацији дружења , месту где људима не гледаш у очи - огледало душе и где ризикујеш да се такво искуство извргне подсмеху чиме би се многи саблазнили.
Слаби смо ми за таква филигранска духовна истраживања, слаби у вери и зато се ослањамо на Свето предање које нам је срећом дато кроз наше свете.
"Ko je slab, a da i ja nisam slab? Ko se sablažnjava, a da ja ne izgaram?" napisao je apostol Pavle u poslanici korinćanima. Na koga je on mogao da se uglega. Koga je on mogao da citira, koje duhovne pouke je on mogao da ima.
A onima u Galatiji je još i napisao "Što se tiče onih koji su važili za ugledne - kakvi god da su bili, meni je svejedno; Bog ne sudi po spoljašnjosti - meni ti ugledni nisu ništa dodali"