Koprivanjaca pocinje da utiče na mentalno zdravlje

dv5206

Početnik
Poruka
1
Pozdrav, ovako muško sam imam 19 godina, hroničnu koprivnjacu sam dobio pre godinu dana. Znaci bukvalno da svaki put kad se oznojim sve me cese i po crvenim i dobijem plikoe po rukama. Koprivnjacu sam imao i pre ali se samo pojavljivala kad se bas iznerviram i uglavnom u jako retkim slučajevima. Prošle zime odnosno jeseni je prvo pocelo po prsima da mi se stvaraju crveni peceti i kako je zima odmicala pa do negde juna se sve više širilo( po stomaku, ledjima, rukama, i na kraju nogama) u maju ove godine sam bio kod dermatologa on mi je dao neki obicni lek za alergiju koji sam mislio da je pomagao ali zapravo nije to bilo veze sa tim. Od sredine jula pa do kraja avgusta koprivnjaca mi je nestala znaci skroz mogao sam se znojiti, nervirati, bilo šta, nije mi ništa izlazilo. Od septembra je krenulo sve isto kao i prošle godine, s tim sto sam sad posumnjao i citao sam dosta da mi je to možda od vitamina D. Otišao sam izvaditi vitamin D i zapravo se ispostavilo da mi je bio u vrednosti od 39 a normalno je 50. Nisam se savetovao sa doktorom počeo sam piti vitamin D 4000UI dnevno. Pijem već 4 nedelje. Mislim osetim da se malo popravilo odnosno kad udjem iz hladnoće u toplu prostoriju da mi se pojavljuje i kad se uplasim nečega da mi se takođe ne pojavljuje. Kad sam počeo piti vitamin D par puta mi je spontano izašla koprivnjaca valjda dok mi se telo ne privikne, takođe jednom sam se nešto malo oznojio i celo telo mi je bilo crveno i nije mi proslo dok se ne pokvasim hladnom vodom. Ja inače sam se bavio polu-profesionalno sportom i ovo me sprečava da se bavim ikakvim aktivnostima. Da li može neko reci molim vas ako ima neke savete i da li mislite da će mi proći od vitamina D i da li trebam povećati dozu

ne povećavaj dozu i to što piješ ja mislim da je previše!
osip po koži i nervoza nemaju veze sa D vitaminom, ti imaš nešto autoimuno na šta reaguje imunitet kao lud. sve se prska, sve je zatrovano pa je možda nešto triger.
treba ti dobar alergolog koji će da ti uključi kortikosteroide po potrebi, ali obavezno sezonsku terapiju. čudno mi da na proleće nemaš? to je nešto psihološko i jako je važno i šta jedeš, tih dana ne smeš kiselo, meso, mleko ribu, jaja, još više ćeš se osuti. Hladi kožu vodom hladnom čisto je pokvasi i ne pretopljavaj se.
ne znam da li bi ti pomogla reishi gljiva ekstrakt, ali samo da pitaš lekara prvo...
ja sam ti dala neke smernice kako da bude blaže, ali uzrok...stvarno ne znam, možda ti i ne otkriju

Back