- Poruka
- 389.330
Kazu da je kopriva zdrava i preporucuje se, kao čaj tako i u spremanju jela.
Da li koristite koprivu i kako.Kao spanac ili varivo ili čorbu ili ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koristim je u proleće onako mladu da napravim piti. A evo i recepta.
Zamesiti koru od 2 šolje brašna, 1 kašičica soli, trećina šolje ulja, i malo vode. Mesiti da se ne lepi. Razviti koru, premazati je mašću i preklopiti kao pismo. Dok se kora odmara napraviti fil.
Fil: 400gr kopriva obariti i iseckati, dodati 1 kašičicu soli, 3 jaja, trećinu šolje ulja, trećinu šolje mleka i dodati projino brašno toliko da je masa kompaktna i ne vodena.
Koru razviti što više preko tepsije (da bi posle prebacivali preko fila) sipati fil i pokriti je testom koje viri van tepsije. Preliti je vodom da prekrije celu pitu i peći oko 45 minuta, dok sva voda ne nestane i pita dobije žućkastu boju.
nisma nikada jela koprivu a ni spremala bilo sta od nje
a citala sam da ima nekakav specifican ukus
da li je to tacno
Meni nema ništa specifično, ukusno mi . Ovo je recept moje bake a neko stavi i sir u fil da mu više liči kao pita sa spanaćem.nisma nikada jela koprivu a ni spremala bilo sta od nje
a citala sam da ima nekakav specifican ukus
da li je to tacno
Ako staviš spanać ili zelje ne moraš bariti već iseckati i rukama izgnječiti. Obariće se kad pitu preliješ vodom.i jednostavno..ja cu obavezno da probam ovaj vecikin recept samo bez kopriva,
stavicu spanac ili blitvu ili zelje..a mozda se odvazim i za koprivu
Zdravija je nego spanac,e sad "zivu" je mnogima tesko upotrebljavati...najbolje je obavezno malo obariti pa onda sve ostalo raditi...naravno moze se i zamrznuti.i jednostavno..ja cu obavezno da probam ovaj vecikin recept samo bez kopriva,
stavicu spanac ili blitvu ili zelje..a mozda se odvazim i za koprivu
Moze kao spanac , odlicna je , vitamin c , gvozdje.Kazu da je kopriva zdrava i preporucuje se, kao čaj tako i u spremanju jela.
Ja ovo ne razumem. Kako to ima veze sa koprivom?Takođe, mora u Boga da se veruje.
plastenik?Kopriva je odlična biljka, od nje nema ništa da se baci, ali mora stručno da se upotrebljava.
Takođe, mora u Boga da se veruje.
Bez Boga ni luk nećeš uspeti da posadiš.
Ne možeš koprive da gajiš u plasteniku, a luk možeš, ali mlad samo i smešna je cena.plastenik?
A izvini, molim te, nisam pratila kad ste na temi o koprivi počeli da gajite luk i to još u plasteniku.pa ona je i pricala o luku
znam ja sta pisem![]()
u odredjenoj kolicini,, da jeste jako je zdrava al isto moze imati i nezeljene efekte.. razredjuje krvKazu da je kopriva zdrava i preporucuje se, kao čaj tako i u spremanju jela.
to sam videla na pijaci da zene prodaju sirup od kopriveKoristim je uglavnom u čorbi sa belim lukom i šargarepom. Pravila sam ranije sok od koprive.