...Kopiranje fajlova...

Boki DX-11

Zainteresovan član
Poruka
262
Potrebno mi je da se prilikom pokretanja nekog programa odredjenii fajlovi automacki kopiranju na vec odredjenu adresu, na primer, C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup...

Znaci kliknem na fajl Kopiraj.exe i on kopira fajl Program.exe na gore navedenu lokaciju!

Boki DX-11:
Potrebno mi je da se prilikom pokretanja nekog programa odredjenii fajlovi automacki kopiranju na vec odredjenu adresu, na primer, C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup...

Znaci kliknem na fajl Kopiraj.exe i on kopira fajl Program.exe na gore navedenu lokaciju!
Nisam te razumeo?
Hoces prorgam koji ume da iskopira biklo sta bilo gde - moze.
Hoces BAT fajl koji ce to isto uraditi - moze
Ajd malo pojasni.

A momci sa Linuxom, oladite malo, ispada da sve sto ne moze nekim drugim OS Linux moze. Nema smisla. Kako neko zakuka za necim, vi potezete linux. Kao da Linux leci i prelom noge, osim svega sto moze....

Prihvatam da Linux nije los, ali za neke stvari je ipak za sada zgodnije koristiti Windows (sto se mene tice Windows je djubre, ali pomocu njega ipak zaradjujem pa moram da ga trpim)

Red_Zmaja:
E da si na linuxu to bi se lako resilo :P

A sto se ne bi resilo i na Windowsu?

kreiraj fajl kopiraj.bat i u njemu neka stoji samo

copy d:\mika.exe c:\prebaceno\mika.exe (na primer, ili vec sta ti treba)

i onda na CD-u napravi fajl autorun.inf i u njemu pokreni kopiraj.bat (ako hoces da se to desi automaCki, kako ti to kazes)

Na koji nacin da zadam lokaciju, na primer: c:\Program Files\Program.exe

Izgleda da je problem u tome da se u notepad-u ne moze napisati tako, vec razmak mora biti napisan na drugi nacin...ali ne znam kako..ima valja nesto sa %20 ili tako nekako...

Sta da ukucam u bat fajlu da se aplikacija kopira u Program Files?

Ma ne ljutim se ja (mislim da se na mene odnosi) :)
Ja OS cenim prema onome sto MENI moze doneti, da obavim posao. Daleko od toga da mislim da je Linux los, samo mi je malo zasmetalo kad se za sve poturi Linux kao bogom dano resenje.
Ako je Linux taj kojim jedino mogu da odradim posao za klijenta, naravno da cu ga koristiti. Za sve drugo koristim Windows jer mi je tako najlakse.
Verujes li mi da sam pre vise od godine, morao u COBOLU da odradim nesto za jednog korisnika, niko mu nije mogao pomoci koje zna, jer poznavaoca Cobol-a je danas malo (hvala bogu) ali eto, trebalo je. Kako bi to iskompilirao i testirao u Linuxu? Mozda korsteci neki emulator ili sta ga znam...

Sad samo cekam borbu sa sinom, instalisace Linux (studira racunarstvo), pa kad pocne da me sazaljivo gleda... :)

Joj al me nasmeja s ovom zadnjom recenicom...ja sam njega shvatio da oce pokretanjem odredjenog programa da se izvrsi kopiranje...pa sam zato reko linux zato sto mogu da se definisu dodatni parametri pri pokretanju bilo kog programa...a ono je bilo nesto 10-o....
Samo napred sine alal ti plajvaz :lol:

Red_Zmaja:
Joj al me nasmeja s ovom zadnjom recenicom...ja sam njega shvatio da oce pokretanjem odredjenog programa da se izvrsi kopiranje...pa sam zato reko linux zato sto mogu da se definisu dodatni parametri pri pokretanju bilo kog programa...a ono je bilo nesto 10-o....
Samo napred sine alal ti plajvaz :lol:
A ti se unapred sladis prepucavanju na vidiku :)
Sta drugo i ocekivati od zadrtog "linux-mana" :)

Inace i mene zanima kako ce to sve da ide i sta Linux zapravo moze meni da ponudi.
radim u raznim jezicima, koristim razne vrste databaza. Takodje koristim i gomilu alata za koja nisam siguran da bi ih mogao poterati na linuxu. Sve cu to pokusati da poteram na njemu.
Posto sam programer vec dugi niz godina, imam klijente kojima sa radio programe od ANSI C, preko Cobola pa preko Clipper-a pa sve do xHarboura.
Da ne pomnjiem programe za web dizajn, Flash i sve oko njega, pa omiljeni Windows Commander itd, itd,...
Nesto sumnjam da bi sve to mogao i dalje terati na Linuxu. Al' ajde da vidimo i to cudo, mada "sujmam" sto rece moja baba :)

Back