Konzervama piva gađali autobus sa albanskom decom koja su došla na "Radost Evrope"

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.367
Sve sam mislio, ajd' dobro, ima ovde budala, ali bas tolikih ... :dash:
Bila pre par dana ona priredba sto bude svake godine, znate vec ''Radost Evrope''. Deca su kao sto vec i treba pevala i drugzila se, ali desio se i nemili incident:

Grupa huligana gađala je, u noći između četvrtka i petka, konzervama piva autobus koji je dovezao decu iz Tirane u Beograd na međunarodni festival "Radost Evrope". Incident se desio u petak, 30. septembra, u dva sata ujutro, na parkingu ispred Hotela Kontinental, kada je grupa od pet mladića, uz psovke, gađala konzervama od piva autobus koji je prevozio goste iz Albanije.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/280791/Konzervama-piva-gadjali-autobus-sa-decom-iz-Tirane

Pa majku mu, kad misli ova drzava sa tom stokom da se obracuna?? Hocemo li zaista postati njihovi taoci?? Prema njima se za sad demonstrira nedopustiva slabost. Deca su se vratila u Tiranu, a mi koji smo ovde ostali itekako imamo razloga za zabrinutost.

Bila pre par dana ona priredba sto bude svake godine, znate vec ''Radost Evrope''. Deca su kao sto vec i treba pevala i drugzila se, ali desio se i nemili incident:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/280791/Konzervama-piva-gadjali-autobus-sa-decom-iz-Tirane

Pa majku mu, kad misli ova drzava sa tom stokom da se obracuna?? Hocemo li zaista postati njihovi taoci?? Prema njima se za sad demonstrira nedopustiva slabost. Deca su se vratila u Tiranu, a mi koji smo ovde ostali itekako imamo razloga za zabrinutost.

Sto? Jel si ti sipac??

...nacionalizam je jako moderna ideologija u Srba danas...kad ne znas kako da ukrades i kako da se samovrednujes dohvati se patriotskih floskula, prolazi garant a ko kod ti protivreci je fasista sto posto...

...nacionalizam je jako moderna ideologija u Srba danas...kad ne znas kako da ukrades i kako da se samovrednujes dohvati se patriotskih floskula, prolazi garant a ko kod ti protivreci je fasista sto posto...

Не бих до те мјера банализовао национализам или још горе патриотизам.

Наравно, многи се крију иза истог, али то не доводи исправност поменутих категориај у питање и њихову важност за самобитност народа.

Ово је само тренди будалаштина, вероватно чак ни то.
У супротном би имали много способнију власт, макар по питању очувања државности и не би нам по Србији вршљале којекакве 64 жупаније, мађарска стража, Зукорлић, Муслију и слични, а политику државе водили Ворлик, Дежер и остали хохштаплери.
Наседаш на сервирани образац, не толико из наивности, већ због читавог склопа личности..

Zabrinjava me mentalno stanje nacije. Nisam verovao da je ovoliko lose. Dobro, licno zapravo ne poznajem takve ljude uzivo, osim ako se neki moji poznanici jako dobro prave da su normalni. Da nije interneta ne bih verovao da takvi uvrnuti likovi uopste postoje. No, nakon onakvog sramotnog slinavljenja nad ''bratom Andrejem'' nista me vise ovde ne iznenadjuje. Neki su stvarno otisli do djavola.

Pazi, ja mogu da razumem da neko mrzi drugog zato sto mu je taj konkretno nesto uradio lose. Ali takav cin prema deci koju smo jos pozvali u goste ...
Tesim se jedino ubedjenjem da su vajni internet ratnici van svojih soba uglavnom manji od makovog zrna. Takvi sigurno ne bi stisnuli petlju da nesto tako stvarno urade pred policijom koje je tamo sigurno bilo, mada ocigledno ne dovoljno. Navijanje i nasladjivanje nad idiotarijama je njihov krajnji domet.:mrgreen:

Не бих до те мјера банализовао национализам или још горе патриотизам.

Наравно, многи се крију иза истог, али то не доводи исправност поменутих категориај у питање и њихову важност за самобитност народа.

U konkretnom slucaju se ne radi o nacionalizmu u enciklopedijskom znacenju pojma vec o izivljavanju nad slabijim radi postizanja licnog osecanja moci i znacaja u smislu - ja sam hrabar, ja tucem neprijatelja a ne poput kukavica koje bi prodale majku za saku dolara. Oni nisu hrabri, naprotiv. Oni su kriminalci, agresivci, neznalice i propaliteti. U banalnom prevodu - sljam i sramota svakog drustva pa i naseg.

Ово је само тренди будалаштина, вероватно чак ни то.
У супротном би имали много способнију власт, макар по питању очувања државности и не би нам по Србији вршљале којекакве 64 жупаније, мађарска стража, Зукорлић, Муслију и слични, а политику државе водили Ворлик, Дежер и остали хохштаплери.
Наседаш на сервирани образац, не толико из наивности, већ због читавог склопа личности..

Oh divno, obozavam internet psihologe, psihijatre i ostale neznalice koje umisljaju da su na licnom primeru pokusali svu mudrost sveta. Ukoliko si nesposoban da vidis koliko je ovo bolesno ja nemam ni vremena ni volje da ti pojasnjavam.

U konkretnom slucaju se ne radi o nacionalizmu u enciklopedijskom znacenju pojma vec o izivljavanju nad slabijim radi postizanja licnog osecanja moci i znacaja u smislu - ja sam hrabar, ja tucem neprijatelja a ne poput kukavica koje bi prodale majku za saku dolara. Oni nisu hrabri, naprotiv. Oni su kriminalci, agresivci, neznalice i propaliteti. U banalnom prevodu - sljam i sramota svakog drustva pa i naseg.

Oh divno, obozavam internet psihologe, psihijatre i ostale neznalice koje umisljaju da su na licnom primeru pokusali svu mudrost sveta. Ukoliko si nesposoban da vidis koliko je ovo bolesno ja nemam ni vremena ni volje da ti pojasnjavam.
Болестан је онај које је те шиФтарчиће позвао у Бегиш.
А они који то одобравају још су болеснији.
:bye:

Poslednja izmena:

Потпуно се слажем с овом формулацијом.

Ипак, не волим када се патриотизам и национализам спомињу у контексту оваквих догађаја, јер се ствара привид да су овакве појаве повезане и са национализмом и патриотизмом, што ипак није случај. Ријеч је о искомполексираним људима, који се крију иза племенитих категорија.

Back