Kontroverze oko Balkana

Srbija je balkanska zemlja?

• Da

• Ne

• Delimično

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Аха. И српске жене су најлепше.
pa ja ne mislim da su su srpkinje najlepse na svetu
ali kad se prosetas ulicama u Srbiji narod je visok, lepo gradjen i stranci vrlo cesto kazu da smo lep narod
ja vrlo cesto prepoznam Srbe van Srbije
ne znam kako

kod nas jos uvek nema obesity ljudi pa je mnogo drugaciji dozivljaj prosetati se ulicama Majamja i Beograda

Не баш. Страни Хеленофили, у које рачунам и себе, сигурно воле Грчку старог века. Модерни Грци за своје главно наслеђе имају византијски средњи век, и прилично су кивни што је то њихово византијско наслеђе, њихово свепрожимајуће хришћанство итд скоро потпуно неинтересантно странцима који нису медиевалисти.

Међутим Грци ипак имају историју коју имају, и сигурно је и да је та историја славнија од историје било ког другог балканског народа, и да имају право да се њоме поносе. Јер Грци су некада били светлост света, што се за разне Шиптаре и ине Славонце ипак не може рећи.

Грци не форсирају православље и византијско наслеђе (у већини), него паганску антику. То је почело у 19-ом веку.
Једино понтијски и анадолски Грци имају јак православно-византијски идентитет, а они чине око 30% Грка у Грчкој. Грчки добровољци који су се борили на српској страни деведесетих година су већином анадолског и понтијског порекла.
Срби имају некакву зашећерену слику о Грцима као о некој православној браћи, али то није баш тако у реалности.

Ваше Поврће је прскано са Канцерогеним Пестицидима.

У Српској Кухињи не постоји Ништа што није Масно и Тешко.

u basti moje tetke nista nije prskano

opet kazem treba imati meru
pojesti komad gibanice jednom mesecno nikom ne moze da skodi
jesti tepsiju gibanice za veceru je vec drugi dozivljaj

u basti moje tetke nista nije prskano

opet kazem treba imati meru
pojesti komad gibanice jednom mesecno nikom ne moze da skodi
jesti tepsiju gibanice za veceru je vec drugi dozivljaj

Да, али људи се не хране из баште твоје тетке већ са Пијаца.

А тамо Тихи трује Београђане.

Потпуно си се удаљио од истине овом реченицом.

Ја знам пуно о Грцима и њиховим обичајима и менталитету из прве руке.

Једно су насмејани и љубазни Грци у Паралији који узимају паре српским туристима, а друго је грчки народ у целини.

Balkan je poluostrvo koje je imalo tu nesrecu da ga naseli mnogo malih naroda...zato je bilo predmet interesovanja velikih sila i carstava...svaka sila je polagala pravo na taj prostor...do dana danasnjeg nista se promijenilo nije...elem, dok god te velike sile crtaju granice malim drzavama, na Balkanu srece nema...zato je potpuno besmisleno traziti granice Balkana i njegov navodni identitet...nazalost, jedini identitet Balkana je upravo ta nesrecna podijeljenost za koju su najmanje krivi oni koji tu zive...

Ја знам пуно о Грцима и њиховим обичајима и менталитету из прве руке.

Једно су насмејани и љубазни Грци у Паралији који узимају паре српским туристима, а друго је грчки народ у целини.

И твоје сазнање је да се култура и менталитет модерних Грка ослањају на античку Грчку а не на Византију.

Допустићеш ми да и ја имам нека моја, нешто другачија тумачења.

Грци не форсирају православље и византијско наслеђе (у већини), него паганску антику. То је почело у 19-ом веку.
Једино понтијски и анадолски Грци имају јак православно-византијски идентитет, а они чине око 30% Грка у Грчкој. Грчки добровољци који су се борили на српској страни деведесетих година су већином анадолског и понтијског порекла.
Срби имају некакву зашећерену слику о Грцима као о некој православној браћи, али то није баш тако у реалности.

Па јесте тако у стварности, Грци су дивни људи.

Него си ти имао несрећу да лично налетиш на неке мргуде, па си онда постао Хеленофоб.

А то је Тужно.

Bosnjak, je l' su Bosnjakinje lepse od Srpkinja i zasto nisu?

Vala, iskreno da ti kažem, meni ste vala lijepe, i Srpkinje i Hrvatice i ove moje u većini. Ne kažem da ste sve lijepe ali većinom da i sviđa mi se što niste previše razmažene, nekako mi najviše pašete.

Vi, Srpkinje iz Hrvatske, pogotovu Lika i Dalmacija ste lijepe većinom zbog miksa raznih etnija i naroda uz taj hrvatski mentalitet gdje su žene opuštenije je bilo jedno prijatno iznenađenje za mene.

Па добро, много људи верује и да је земља плоча.

Али то не мења чињеницу да баш тај парадајз изазива рак.

Да, не треба се превише ослонити на честитост и добронамерност српског сељака.

Кад кажем 'превише' мислим 'уопште'. Јер Србија је земља безакоња у којој је скоро све препуштено личном нахођењу, а тај исти сељак би пре био спреман да сто људи умре од канцера због његовог непоштовања каренце него да му иструли гајбица неког воћа.

Што даље.

Да, не треба се превише ослонити на честитост и добронамерност српског сељака.

Кад кажем 'превише' мислим 'уопште'. Јер Србија је земља безакоња у којој је скоро све препуштено личном нахођењу, а тај исти сељак би пре био спреман да сто људи умре од канцера због његовог непоштовања каренце него да му иструли гајбица неког воћа.

Што даље.

Да, око тог Полуотока треба увек ићи Заобилазном Путањом.

Па јесте тако у стварности, Грци су дивни људи.

Него си ти имао несрећу да лично налетиш на неке мргуде, па си онда постао Хеленофоб.

А то је Тужно.

Грци су ти по менталитету слични Шиптарима, мало ублажени у односу на Шиптаре. Они имају дистанцу према странцима чак и према Србима и осталим православцима. Издвајам Понтијце, Анадолце и неке острвљане који су нам наклоњени.
Нисам хеленофоб, немам ништа против античких Грка. Ови нео-Грци су далеко од античких, а немам ништа ни против њих само сам реалан. Какви год да су опет су нам бољи од Шиптара, Турака, Хрвата, *********а, Бугара, Бошњака итд.
Уплив грчких фанариота у српској историји је био негатив. Фанариоти су и данас јаки у грчкој православној цркви и од њих не треба очекивати ништа добро.

Грци су ти по менталитету слични Шиптарима, мало ублажени у односу на Шиптаре. Они имају дистанцу према странцима чак и према Србима и осталим православцима. Издвајам Понтијце, Анадолце и неке острвљане који су нам наклоњени.
Нисам хеленофиб, немам ништа против античких Грка. Ови нео-Грци су далеко од античких, а немам ништа ни против њих само сам реалан. Какви год да су опет су нам бољи од Шиптара, Турака, Хтвата, *********а, Бугара, Бошњака итд.
Уплив грчких фанариота у српској историји је био негатив. Фанариоти су и данас јаки у грчкој православној цркви и од њих не треба очекивати ништа добро.

Да, трагични су ти сукоби и огорчености између вас људи Ниских Класа.

Нажалост, за то не зна Нико.

Шалим се, на срећу.

Да, трагични су ти сукоби и огорчености између вас људи Ниских Класа.

Нажалост, за то не зна Нико.

Шалим се, на срећу.

Не стварно, не знам зашто је толико нејасно да је тобожњи презиран однос оваквих, онаквих или не знам каквих Грка према Србима споредна ставка у свакој расправи о грчкој култури.

Никад не би питали "а да ли је одистински братски став Грка према Мађарима?" или "Литванци, поштују ли Грци Литванце? Поштују ли их баш онако?"

Прост човек никад не може у мислима да макне од самог себе.

Back