Koji je najpouzdaniji način da se ljudi kontrolišu, u smislu vladavine?
Kako je najlakše vladati ljudima?
Šta mislite o držanju naroda u neznanju, kao obliku kontrole?
Odlicno ti je pitanje, cvrle77!
Mislim da su svi rezimi na svetu i u svim istorisjkim dobima koristili ovo sto neko rece - strah. U vreme SFRJ to su bili "spoljasnji i unutrasnji neprijatelji", Seselj je to prepevao kao "domaci izdajnici i strani placenici", danasnja vlast u Srbiji koristi NATO, Evropu, USA, zapad generalno, USA koristi terorizam, onaj ludi Koreanac koristi ceo svet...
Evo koje su sve zvake bile u opticaju.
U SFRJ je sistem bio postavljen da se mozak ispira od rane mladosti. Stalno smo ziveli u nekom strahu od svetske invazije. Mi smo bili jako vazan svetski faktor (jesmo, q'c) te je ceo svet jedva cekao da nas capi. Svi smo bili vojska, zato je svaki punoletni omladinac isao na vojnu obuku gde bi drzavi poklonio godinu dana svog zivota.
Seselj je vodio rat tako sto je unosio nemir u mesta u hrvatskoj koja je etnicki cistio (menjanjem nekretnina Srba u CRO i Hrvata u SER ili vec na neke druge nacine). Pred ljude je postavljan strah od neizvesnosti sta ce sutra biti i to je bio glavni faktor koji je motivisao ljude na akciju.
Danasnja vlast u Srbiji seje mrznju za sve pare. Svet nas mrzi, svi su protiv nas, koljaci smo, ovakvi smo onakvi smo. Ja zivim u tom svetu i odgovorno tvrdim da je ono sto vlast u Srbiji kroz medije prica gomila nebuloza. Ali ta gomila nebuloza nije ni napravljena da informise nego da poseje strah, od kojih se ni krcanje sopstvenih creva ne cuje. Svi se sabijemo u gomilu, pod istu sljivu.
To isto ama u dlaku rade Ameri sa svojom borbom protiv terorizma. Amerika finansijski NIKAD GORE nije stajala, ali je predsednik koji ih je uveo u rat sa Irakom bio i re-izabran (onaj debilko GWB) i to sa vise glasova nego kada je prvi put izabran. Oni su taj rat dobili kao Sloba onaj protiv NATOa, ali svejedno taj strah sabija ljude u gomilu a gomila trazi ovna predvodnika. Klinton je bombardovao Srbe u Bosni iz istog razloga. Bombardovanje Bosne bilo je u vreme kada je njemu sudjeno sto je punio Moniki usta. Odjednom je fokus prebacen sa fleka na Monikinoj haljini na nekakva druga shtrcanja.
Sto se Severen Koreje tice, privuklo mi je paznju da je Kim Dzong koristio Denisa Rodmana na isti nacin na koji je koricen svaki belosvetski vagabundo koji je dve reci prozborio o Srbij u vreme ex-YU rata. Srbija je bila u poziciji totalnog luzera poput danasnje pozicije Severne Koreje na svetskom nivou. Niko normalan ne odobrava sta se desava tamo. Sem Denisa Rodmana, recimo, koji je u po frke resio da poseti SKoreju. Rodman je mozda u kosarci bio neko i nesto ali je van kosarke teska budaletina, narkoman, propao i fizicki i finansijski, i koji pokusava da proda doope ko god daje belu banku za njega. E pa tako se spandjao sa Kim Dzongom. Ovaj ga u Koreji docekuje kao cara. U isto vreme, Rodmanovo USA poreklo se eksploatise do panja. Jos malo pa je Amerika pala nicice pred Korejom. Evo Denis jeste, sad ce i Obama.