Kontraverze o antitelima i koroni

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.398
Pfizer koristi nivo antitela u krvi kao test za nivo imuniteta na COVID-19 postignut svojim mRNA ubodom za decu. Jedini problem sa ovim je u tome što je u maju 2021. američka FDA rekla da se testovi na antitela „ne smeju koristiti za procenu nivoa imuniteta ili zaštite osobe od COVID-19 u bilo kom trenutku, a posebno nakon što je osoba primila vakcinu protiv COVID-19“.

Izvori:

U.S. FDA May 19, 2021
NPR August 18, 2021

Pfizer koristi nivo antitela u krvi kao test za nivo imuniteta na COVID-19 postignut svojim mRNA ubodom za decu.
Prvo,ne razumem sta treba da koriste da bi proverili delovanje vakcina,urinokulturu ili kolicinu antitela?
Drugo ne proverava se NIVO IMUNITETA nego imunoloski odgovor organizma (kolicina antitela) sto su dva potpuno razlicita pojma.
Trece, nije ubod za decu nego vakcina.
U Izraelu ne znaju sta ce sa mrtvima koji su se vakcinisali.
A izvor informacija je? Baba sa treceg sprata ili komsija koji cuga pivo ispred radnje?
Odakle vadite takve info da mi je znati....

Prvo,ne razumem sta treba da koriste da bi proverili delovanje vakcina,urinokulturu ili kolicinu antitela?
Drugo ne proverava se NIVO IMUNITETA nego imunoloski odgovor organizma (kolicina antitela) sto su dva potpuno razlicita pojma.

A izvor informacija je? Baba sa treceg sprata ili komsija koji cuga pivo ispred radnje?
Odakle vadite takve info da mi je znati....
Sa raznih vesti sa neta.

Screenshot_4.png

U Izraelu ne znaju sta ce sa mrtvima koji su se vakcinisali.
Nema šta da ne znaju, sahraniće ih.

Doduše postoji i taj jedini krematorijum u celom Izraelu, koji se svako malo zatvara na par meseci, jer se i ultrareligiozni Jevreji (koji i ne priznaju savremenu državu Izrael) i mnogi Jevreji čiji su srodnici izgoreli u krematorijama u Poljskoj bune što uopšte postoji, a nekad i lažno prijavljuju bombe, podmeću požar u okolini isl.

Preneo sam vest onakvom kakva je.
U engleskom govorom području, odakle vest dolazi, se koristi izraz "jab" što znači ubod kada govore o administraciji vakcine.
Tema je naslovljena "Kontraverze ..." a odnosi se na to da američki FDA (Food and Drug Administration), zvanična državna organizacija, kaže

"Date Issued: May 19, 2021
The U.S. Food and Drug Administration (FDA) is reminding the public and health care providers that results from currently authorized SARS-CoV-2 antibody tests should not be used to evaluate a person’s level of immunity or protection from COVID-19 at any time, and especially after the person received a COVID-19 vaccination."

Datum izdavanja: 19. maj 2021. godine

Američka uprava za hranu i lekove (FDA) podseća javnost i zdravstvene radnike da se rezultati trenutno odobrenih testova na antitela na SARS-CoV-2 ne smeju koristiti za procenu nivoa imuniteta ili zaštite osobe od COVID-19, a naročito nakon što je osoba primila vakcinu protiv COVID-19.

Дакле,не може да се рачуна на антитела ако си прележао корону него само ако си вакцинисан са Фајзером или Модерном?

Meni je ovo potpuno jasno, zabrana je za lekare da oni procenjuju na osnovu antitela.(glupa zabrana ali ko zna sta je pozadina, mozda neka tuzba ili slicno, to znas i sam koliko oni vole da se vuku po sudovima).
Ali proizvodjac vakcine drugacije i ne moze da zna da li proizvodi delotvornu vakcinu i koliko je dugotrajan imunitet osim proverom antitela? Ili mislis da treba da bude potpuno neproverena i da se doze ili naknadna imunizacija procenjuju odokativno?

Meni je ovo potpuno jasno, zabrana je za lekare da oni procenjuju na osnovu antitela.(glupa zabrana ali ko zna sta je pozadina, mozda neka tuzba ili slicno, to znas i sam koliko oni vole da se vuku po sudovima).
Ali proizvodjac vakcine drugacije i ne moze da zna da li proizvodi delotvornu vakcinu i koliko je dugotrajan imunitet osim proverom antitela? Ili mislis da treba da bude potpuno neproverena i da se doze ili naknadna imunizacija procenjuju odokativno?
Ako je prisustvo antitela pokazatelj sposobnosti tela da se bori protiv virusa, onda je prisustvo antitela pokazatelj bez obzira kako su se ta antitela stvorila a ne da se važi samo ako je to uzrokovano Fajzerovom vakcinom. (U medjuvremenu je i Moderna započeli identičnu studiju).

Ja ovo za fajzera nigde nisam video u tvom citatu...

Pise da se ne mogu koristiti kao procena zasticenosti,posebno (ne znam zasto) ako je covek vakcinisan.
"Date Issued: May 19, 2021
The U.S. Food and Drug Administration (FDA) is reminding the public and health care providers that results from currently authorized SARS-CoV-2 antibody tests should not be used to evaluate a person’s level of immunity or protection from COVID-19 at any time, and especially after the person received a COVID-19 vaccination."
Ili ja ne znam dovoljno dobro engleski....

када си пре појаве ковид-19 мерио ниво антитела након примљене вакцине против грипа?

Ако успеш да се сетиш водим те на ручак...

поента је да су антитела која се "мере" општа и на овај начин покушавају да се заштите тужби уколико неко ко је примио вакцину, измерио "задовољавајућ" ниво антитела зарази се и разболи се. Неко ти тврди да си "зсштићен" али у ствари ниси...
Други разлог јесте задатак да се и даље вештачки ствара потреба за новим вакцинисањима...

поента је да су антитела која се "мере" општа и на овај начин покушавају да се заштите тужби уколико неко ко је примио вакцину, измерио "задовољавајућ" ниво антитела зарази се и разболи се. Неко ти тврди да си "зсштићен" али у ствари ниси...
Други разлог јесте задатак да се и даље вештачки ствара потреба за новим вакцинисањима...
Nisam ni primao vakcinu protiv gripa, ali sam merio antitela da dokazem da sam primio vakcinu protiv malih boginja, to je bio uslov da zadrzim posao. Nista neobicno. I sad kad prodje neko vreme od ove vakcine provericu antitela da znam da li je moj imunitet odradio dovoljno ili ne.
Ti ocigledno ne znas ili neces da znas kako ova vakcina radi (pa i ona protiv gripa uostalom). Da, mozes da se zarazis i dalje ali imas mnogo vece sanse da nemas posledice ili tezi oblik bolesti. Da, desava se i da ljudi umru iako su vakcinisani, ali bas zato se vade antitela da se zna kod koga odradi a kod koga ne. Uostalom i dalje su procenti na strani medicine a ne sarlatana, ako je na zalost umrlo nekoliko hiljada od miliona ljudi koji su primili vakcinu, mnogo je veci procenat umrlih medju ljudima koji nisu vakcinisani.

Kao otvarač teme moram ponovo da naglasim poentu teme a to su dupli standardi.
Ovde cilj nije dokazati da li vakcina radi ili ne radi već to da do juče nivo antitela nije (zvanično) značio zaštitu od korone, ali kad je Fajzer u pitanju onda to znači to.

Nisam ni primao vakcinu protiv gripa, ali sam merio antitela da dokazem da sam primio vakcinu protiv malih boginja, to je bio uslov da zadrzim posao. Nista neobicno. I sad kad prodje neko vreme od ove vakcine provericu antitela da znam da li je moj imunitet odradio dovoljno ili ne.
Ti ocigledno ne znas ili neces da znas kako ova vakcina radi (pa i ona protiv gripa uostalom). Da, mozes da se zarazis i dalje ali imas mnogo vece sanse da nemas posledice ili tezi oblik bolesti. Da, desava se i da ljudi umru iako su vakcinisani, ali bas zato se vade antitela da se zna kod koga odradi a kod koga ne. Uostalom i dalje su procenti na strani medicine a ne sarlatana, ako je na zalost umrlo nekoliko hiljada od miliona ljudi koji su primili vakcinu, mnogo je veci procenat umrlih medju ljudima koji nisu vakcinisani.
Ако се само манеш пропагандних флоскула о умирању од SARS-COV-2 и провериш бројке (званичне., не од шарлатана) и сам ћеш схватити да није било помора због самог вируса... Чак је највећи број људи означених "умро од ковид-19" уствари умрло због самих мера које су уведене а не због дејства вируса...
А то за мале богиње и антитела... царе, да ли си свестан шта си написао...?

Kao otvarač teme moram ponovo da naglasim poentu teme a to su dupli standardi.
Ovde cilj nije dokazati da li vakcina radi ili ne radi već to da do juče nivo antitela nije (zvanično) značio zaštitu od korone, ali kad je Fajzer u pitanju onda to znači to.
Поента је да се људи навуку на фајзерове вакцине...
Након неколико "бустер" доза једини имунитет који ће већина људи имати биће само преко добијене вакцине...
Иначе то је прича од пре више од 20 година која је ишла кроз научне кругове - омогућити људима да имају имунитет чак и када не буду могли да живе у природном окружењу (услед неке катаклизме, загађења, услова живота који неће погодовати развоју природног имунитета)... Ипак изгледа да су одлучили да не чекају катаклизму већ да створе зависнике од њиховог производа... Цена је само слобода...

Ако се само манеш пропагандних флоскула о умирању од SARS-COV-2 и провериш бројке (званичне., не од шарлатана) и сам ћеш схватити да није било помора због самог вируса... Чак је највећи број људи означених "умро од ковид-19" уствари умрло због самих мера које су уведене а не због дејства вируса...
А то за мале богиње и антитела... царе, да ли си свестан шта си написао...?
Sta nije u redu sa izjavom o malim boginjama? 1976 sam primio jednu dozu vakcine, tada se primala samo ona. Pre dve godine je donesen zakon da moram da dokazem da sam ili prelezao ili primio vakcinu, inace ne dobijam radnu dozvolu (van Srbije). Analiza je pokazala da mi je kolicina antitela 98, a kod lkudi koji su prelezali je oko 200, ovde sam kacio rezultat, zahtev i isecak iz kartona vakcinacije isto tako jednom pametnom koji misli da vakcina ubija.
Ja bih zaista sve takve trpao u zatvor.

Sta nije u redu sa izjavom o malim boginjama? 1976 sam primio jednu dozu vakcine, tada se primala samo ona. Pre dve godine je donesen zakon da moram da dokazem da sam ili prelezao ili primio vakcinu, inace ne dobijam radnu dozvolu (van Srbije). Analiza je pokazala da mi je kolicina antitela 98, a kod lkudi koji su prelezali je oko 200, ovde sam kacio rezultat, zahtev i isecak iz kartona vakcinacije isto tako jednom pametnom koji misli da vakcina ubija.
Ja bih zaista sve takve trpao u zatvor.
чудно, зар се вакцина не даје против великих богиња?

Back