Kontra-vreme

Mozda je nevesto tema postavljana,ali moze se razmisljati,teoretski u tom pravcu.
Ako vreme"tece"u jednom smeru,bilo bi zanimljivo kada bi smo mogli kao filmsku traku da premotamo unazad.Uf,kako bih ja onda ispravila svoj zivot.....

Meni se čini da je postavljač mislio na "bezvremensko". Ako vreme teče unazad, to onda nije "druga strana" vremena, već samo drugi smer.

Problem je što vi zamišljate vreme kao liniju, a vreme je kao točak od bicikla kojeg gledaš sa prednje strane. Zato nema ni početak ni kraj i u isto vreme dok se prednji deo točka (gladajući iz našeg ugla) kreće unapred onaj zadnji deo se kreće na suprotnu stranu (za nas) :)

Problem je što vi zamišljate vreme kao liniju, a vreme je kao točak od bicikla kojeg gledaš sa prednje strane. Zato nema ni početak ni kraj i u isto vreme dok se prednji deo točka (gladajući iz našeg ugla) kreće unapred onaj zadnji deo se kreće na suprotnu stranu (za nas) :)

Između ostalog, to je tvrdio još Nostradamus.
Od onda se ipak napredovalo. Model točka je malo rogobatan, ali recimo da se onaj zadnji kraj točka vrti kroz razne sredine, tako da neki njegovi delovi, ponovo na videlo (iz našeg ugla) izlaze drugačijim redosledom nego prethodnog puta.

Između ostalog, to je tvrdio još Nostradamus.
Od onda se ipak napredovalo. Model točka je malo rogobatan, ali recimo da se onaj zadnji kraj točka vrti kroz razne sredine, tako da neki njegovi delovi, ponovo na videlo (iz našeg ugla) izlaze drugačijim redosledom nego prethodnog puta.

Taj nadimak mi je uvek bio čudan. Nostra na latinskom Naša; Damus - Dama??? :eek: Prorok koji se zove Naša Dama, to ili je neka zajebbancija ili je čovek inteligentan kao onaj Haris koji je sebi nadenuo Mata Hari. :roll:

Taj nadimak mi je uvek bio čudan. Nostra na latinskom Naša; Damus - Dama??? :eek: Prorok koji se zove Naša Dama, to ili je neka zajebbancija ili je čovek inteligentan kao onaj Haris koji je sebi nadenuo Mata Hari. :roll:

A šta ako je reč o proročanstvima "naše dame" iliti Boginje (ženskog božanskog principa)?
Možda je Nostradamus alias.

Овдје није битно шта чије име значи ни како се чита...
АНА ВОЛИ МИЛОВАНА, звучи познато?
Како онда одредити са које стране читаш?
У овом контексту, како одредити уопште референтну "ставрност" за контра вријеме?
Шта је "јин" а шта "јанг" у овом случају?
Има хиљаду питања, а не знамо ни које је право, и коме га поставити...

Nostradamus ili Mišel de Notr Dam je uzeo taj pseudonim da bi ga inkvizicija koja ga je više puta hapsila ostavila na miru a i da ''sakrije'' svoje jevrejsko poreklo. Tu nema ništa čudno. Ne mislim da postoji direktna suprotnost vremenu u stilu ''materija i antimaterija''. To je dimenzija koja može različito da se percipira kao i druge dimenzije. Tako su mogući i skokovi kroz njega. A i percipiranje je vrlo relativno i zavisi od oblika egzistencije kojoj pripadamo. Neko biće proživi čitav životni ciklus u trajanju jednog čovekovog sata. Ipak je to ljudska definicija.

Poslednja izmena:
Nostradamus ili Mišel de Notr Dam je uzeo taj pseudonim da bi ga inkvizicija koja ga je više puta hapsila ostavila na miru a i da ''sakrije'' svoje jevrejsko poreklo. Tu nema ništa čudno. Ne mislim da postoji direktna suprotnost vremenu u stilu ''materija i antimaterija''. To je dimenzija koja može različito da se percipira kao i druge dimenzije. Tako su mogući i skokovi kroz njega. A i percipiranje je vrlo relativno i zavisi od oblika egzistencije kojoj pripadamo. Neko biće proživi čitav životni ciklus u trajanju jednog čovekovog sata. Ipak je to ljudska definicija.

U tom slučaju im je baš natrljao nos.

Umesto nagađanja i nepotrebnih priprostih poređenja bilo bi bolje proučiti dostupnu literaturu.

Složenica Nostradamus sadrži drugi padež koji označava pripadnost koja može da se tumači, kao našoj dami, ali to je delo njegovih tumača i prepisivača.
Pravo ime mu je francusko a ne latinsko, Nostradam.

Poslednja izmena:
Notr Dam.
Hajde da se vratimo na temu.

Ovo je Notr Dam. :rtfm:
notr%20dam.jpg

Jeste, kad-tad svaka veštica pocrni na lomači. :)

Inače, kompletan koncept inkvizicije je odraz (u prošlosti) tajnih službi. Radi se na istom principu. Sumnja, lov, ako nema dokaza i argumenata montira se proces i ćao, pali vatru, stiže crvenokosa :)

Ipak, veštičarenje je usko povezano sa đavolom, to jeste tačno, uprkos što postoji bela magija.

Isto kao kada se posereš u čokoladni puding. Uprkos što je aromatičan, zagađen je trajno.

U ondašnjem vremenu bezumlja, gde se slepo verovalo u boga i svetu stolicu, svaki oblik protivnosti takvog ustrojstva je bio strašno prognan.
Ne opravdavam takav progon ali ga sasvim razumem.

Back