Kontra reklama Srbije

Sentimentalna budala:
E sada zamisli ovu situaciju:neko ti ponudi besplatno letovanje i mozes da biras Crna Gora ili Italija,sta bi ti odabrao?
E ka bi baba imala !!!!!! bila bi deda.
Ja sam ti vec objasnio zasto bih otisao u Francusku ili mozda u italiju a sad ovo sa besplatnim letovanjem treba postaviti nekom Rusu a ne meni koji sam milion puta bio u CG.

Pazi šta pišeš............., u mnogo slučajeva iza njih stoji šiptarski kapital i mafija. Činjenica je da se te mafije odlično slažu u Turskoj su povezane kao niko. Ruse oni nazivaju u tom poslu "amortizeri", a šiptari i njima služe za kupovinu nekretnina u Turskoj. Uzajamna korist...........

Stepski vuk:
Rusi su puni ko brodovi, pogledajte po CG_primorju, kopuju nepitaju za cenu.Grade cela sela, ček i crkvu su napravili. Restorani na prvo mesto stavljaju meni na rusko ....Ruskih businesmena na svakom koraku!
O tome i ja pricam mada u sustini nije bitno odakle ce turisti dolaziti vec je bitno realno oceniti gde nam je naj pogodnije Srbiju reklamirati.Reklama Srbije u Americi je isto sto i reklama u Japanu ili Australiji.

Sentimentalna budala:
Pa verovao ili ne u Srbiju dodje vise Turista iz Japana nego iz Ceske ili Bugarske...
Ok mozda si i u pravu za Japan al zar Srbija nema dobre menadzere koji bi seli i napravili statistiku posecenosti Srbije.Znaci da se vidi odakle dolaze najvise i kojih zemalja su potencijalni turisti i gde treba da se potrose pare na reklamu.

Jevdjo:
Ok mozda si i u pravu za Japan al zar Srbija nema dobre menadzere koji bi seli i napravili statistiku posecenosti Srbije.Znaci da se vidi odakle dolaze najvise i kojih zemalja su potencijalni turisti i gde treba da se potrose pare na reklamu.

Nije mozda nego sigurno,gledao sam pre neki dan na RTSu i sto je najjace broj turista iz Japana je sve veci i veci...Najvise su kako oni kazu impresionirani Bojem na Kosovu...

Ono sto je napisano pa cak i i ono o lisicama je tacno a i da nije svejedno, mi mozemo da se borimo da to promenimo ili sakrijemo a ne mozemo nikome zapusiti usta. Kad neko domaci mediji objave nesto sto chiefovima nije po volji oni posalju kamaru policije i raznih inspektora da im rove po firmi ali je prljava ruka vlasti previse kratka za ove stvari.

Jevdjo:
Umesto da nase ministarstvo korisno upotrebi pare (500 000 evra) i plati tu istu reklamu na nekoj Ruskoj televiziji (a poznato je da su Rusi kao turisti najvece troskadzije koji po Francuskim Alpima ostavljaju i po 5000 evra po coveku na dan) oni uzaludno bacaju novac na reklamu na Americkoj TV. koja nece sigurno doprineti razvoju turizma u Srbiji,jer realno gledajuci niko nije lud da leti 24 sata da bi dosao u Srbiju na sedam dana.
Ne budi smešan, CNN je globalna televizija koju prati čitav svet, pa i Rusi.

Sentimentalna budala:
Nije mozda nego sigurno,gledao sam pre neki dan na RTSu i sto je najjace broj turista iz Japana je sve veci i veci...Najvise su kako oni kazu impresionirani Bojem na Kosovu...
E pa zar nije bilo logicnije tu reklamu pustiti u Japanu.Ova reklama u Americi je vise kobajagi popravljanje imidza Srbije,kao i drugih ex republika Jugoslavije koje se takodje reklamiraju na SNN.

Jevdjo:
Dok na Si-En-ENU ide promotivna reklama Srbije,evo kako vlade SAD i UK antireklamiraju Srbiju.

Putevi u Srbiji su u lošem stanju, beogradski noćni klubovi su izuzetno popularni, ali i preko mere pretrpani, splavovi ne poštuju propise o potivpožarnoj zaštiti, a Srbi su skloni okupljanju i nasilju posle pobeda koje ostvare sportisti ove zemlje.

Ovakva i slična upozorenja i savete ministarstva spoljnih poslova SAD i Velike Britanije uputila su svojim državljanima koji nameravaju da putuju u Srbiju.

I dok se na Si-En-Enu prikazuju spotovi o planinama i rekama u Srbiji, američke i britanske vlasti upozoravaju buduće putnike da obrate pažnju na svoje automobile, pošto su krađe u Srbiji svakodnevne, uz naglasak da su kod kradljivaca na ceni posebno „Folksvagenovi“ modeli i luksuzni automobili. Što se se tiče javnog prevoza, američki i britanski turisti su upozoreni da su vozila dotrajala i da je uvek gužva u prevozu. Kvalitet hotela i drugih turističkih objekata je različit, ali veoma često daleko od zapadnih standarda. Kako stoji na sajtovima vlada ovih zemalja, ulični kriminal u Srbiji je na nivou kriminala u ostalim evropskim prestonicama, ali se naglašava da mafijaši „operišu po hotelima, restoranima i prodavnicama“. Takođe, ukoliko nekome zatreba medicinska nega, strani putnici treba da budu svesni da su lekari u Srbiji izuzetno obučeni, ali da su bolnice i klinike nedovoljno opremljene, kao i da svoje usluge naplaćuju isključivo u gotovom novcu.

Vladi Srbije američki i britanski saveti trebalo bi da posluže kao osnova za plan ulaganja, jer da bi turisti dospeli do ski-centara ili manastira, susrešće se sa jednim od gorućih problema u zemlji - lošim putevima. Upravo je ovo jedna od osnovnih stvari na koje svoje državljane upozoravaju SAD i Velika Britanija. Britanci čak navode i „ozloglašenu Ibarsku magistralu gde se vozi u izuzetno teškim uslovima zbog lošeg stanja puta i gustog saobraćaja“. Takođe, britansko ministarstvo spoljnih poslova upozorava svoje državljane da su putarine u Srbiji za strance znatno više nego za vozila sa domaćim tablicama, tako da je za proputovanje kroz Srbiju potrebno izdvojiti 200 evra samo za drumske troškove. Naglašava se i da ne postoji zakon protiv homoseksualnih aktivnosti, ali da društvo slabo toleriše takvo ponašanje u javnosti. Spori vozovi, pojava besnih lisica, nestabilna situacija na jugu Srbije, kao i posebni uslovi na Kosovu, takođe su se našli među detaljima koje su predstavnici američke i britanske vlade izdvojili kao važne opise Srbije upućene potencijalnim turistima.

Ima ovde i i istine ali nije sve crno kako je napisano.

Jok, mnogo je crnje......... :wink:
Zaboravili su da napisu da ce ih popravka automobila, ako ne daj boze ostanu u kvaru , kostati kod "majstora" kao pola istog........da ce svaki konobar, koji cuje strani jezik, da ih smatra za plen, a ne za goste, da moze da im se desi da nalete na napaljenog Jerryja ili eremitu, koji ce da ih popreko gledaju :D :D .....i jos nekoliko stotina sitnica, koje mi smatramo za tako normalne, a za zapadnjake su blagi kulturni shock......

Jednom sam , apropo, toga bio prisutan na svinjokolji , gde je bio i zet doticnog domacina, inace Englez, direktor "Konike" za GB........bledilo i zabezeknuto lice , sa sve otvorenim ustima i uspanicenim pogledom Engleza, kada je video domacine, kako se obracunavaju sa svinjom , nikada necu zaboraviti :D :D :D :D :D

inagadadavida:
[/B]

Jok, mnogo je crnje......... :wink:
Zaboravili su da napisu da ce ih popravka automobila, ako ne daj boze ostanu u kvaru , kostati kod "majstora" kao pola istog........da ce svaki konobar, koji cuje strani jezik, da ih smatra za plen, a ne za goste, da moze da im se desi da nalete na napaljenog Jerryja ili eremitu, koji ce da ih popreko gledaju :D :D .....i jos nekoliko stotina sitnica, koje mi smatramo za tako normalne, a za zapadnjake su blagi kulturni shock......

Jednom sam , apropo, toga bio prisutan na svinjokolji , gde je bio i zet doticnog domacina, inace Englez, direktor "Konike" za GB........bledilo i zabezeknuto lice , sa sve otvorenim ustima i uspanicenim pogledom Engleza, kada je video domacine, kako se obracunavaju sa svinjom , nikada necu zaboraviti :D :D :D :D :D

:D:D:D:D:D

Imo sam slicnu situaciju pred novu godinu na zeninom rodjendanu u drustvu Rusa.Ja i drugar(inace iz Doboja.) sa sentimentalnoscu se raspricali o svinjokolju i jos na ruskom da bi Rusima docarali taj proces,a u njih jadnika se face iskrivile,i jos kad im je moje zena pokazala sliku gde ja drzim svinju za noge a Matori kolje e to ih je ubilo.

Isti taj mucenik, Jeff Loss, o kome sam pisao kako je jedva preziveo " Mrchajevci chainshaw massacre", se , samo sto se oporavio od shoka, nasao u nekoj lokalnoj kafani , gde su ga posle par dana odveli na jagnjetinu.

Kada je gazda tresnuo na sto celo jagnje, kojem je jos virila motka iz usta i doopeta, jadnik je opet prebledeo, jer , istini za volju, onako nabijeno jagnje na kolac, tesko da jednom zapadnjaku moze otvoriti apetit............dotuklo ga je, kada su mu preveli gazdine reci :" vidi ga , kako je......jos pre tri sata , travu paslo na livadi...." :):):)

inagadadavida:
[/B]

...ma daj...zasto ga niko tako zabezeknutog nije pitao kako su oni uspeli da izlude onolike krave :)

...ma ne samo da je kolju nego je i hrane "stocnim brasnom" a stocno brasno se pravi od samlevenih uginulih zivotinja - tako im krave od 4 meseca imaju tezinu kao i one normalne od 4 godine...e sad u toj tehnologiji su im promakli prioni pa su im krave poludele a ljude su zarazili Alzheimarom

Back