Konkurs za učešće u zborniku Molitva Orfeja iz podzemlja

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
129.858
Sаvеz knjižеvnikа u оtаdžbini i rаsејаnju Nоvi Sаd raspisao je kоnkurs zа učеšćе u zbоrniku „Моlitvа Оrfеја iz pоdzеmlјаˮ u оkviru 18. Меđunаrоdnе umеtničkе kоlоniје „Pаnоnski bisеri”.

Pаnоnski bisеri


Теmа је slоbоdnа, а rаdоvi ćе biti rаzvrstаni u ciklusе kојi ćе nоsiti nаslоvе pеsаmа dvа pеsnikа.

Zbоrnik ćе biti upriličеn pоvоdоm 200 gоdinа оd rоđеnjа Brаnkа Rаdičеvićа (1824-2024) i 90 gоdinа оd rоđеnjа Brаnkа Мilјkоvićа (1934-2024).

Za učešće potrebno je poslati neobjavljene radove za jednu od kategorija: pesma (do dve pesme ne duže od 24 stiha) ili aforizam (do 20 aforizama najviše dve stranice A5 formata) ili kratka priča (najviše tri stranice A5 formata).

Radove potpisati šifrom i poslati elektronski u dokumentu Word, font Times New Roman 12, ćirilica na mejl zbornik.konkurs@gmail.com

Razrešenje šifre (navesti šifru, ime i prezime, adresu, broj telefona, mejl) poslati u posebnom Word dokumentu sa naslovom RAZREŠENjE ŠIFRE /ime šifre/ na mejl nsskor@gmail.com

Žiri će odabrati najuspešnije radove (jedno prvo, dva druga i tri treća mesta), čijim će autorima biti dodeljene zlatna, srebrna i bronzana plaketa.

Napomena: Ukoliko autor ne želi da učestvuje u takmičarskom delu zbornika treba to da naglasi i biće zastupljen u netakmičarskom delu zbornika! U tom slučaju ne mora da šalje rad pod šifrom!

Rok za prijem radova je 10. mart 2024.

Svi autori zastupljeni u zborniku plaćaju kotizaciju od 1000 dinara (članovi SKOR-a sa aktivnim statusom plaćaju 700 dinara), dobijaju jedan primerak zbornika i zahvalnicu za učešće.

Preuzimanje nagrada, Zbornika i zahvalnice je isključivo na području Republike Srbije.

Kotizacija se plaća odmah uz slanje radova i dostavlja dokaz o uplati. Ukoliko se desi da nečiji radovi ne budu prihvaćeni, uplaćeni iznos će biti uredno vraćen.

Uplatu izvršiti na račun Saveza:
Komercijalna banka 205-353984-92 sa naznakom DONACIJA ZA ZBORNIK.

Učešćem na konkursu autor se odriče naknade za autorska prava, ukoliko radovi budu objavljeni u Zborniku.

Svaki autor čiji radovi budu objavljeni u Zborniku, stiče pravo učešća na koloniji „Panonski biseri“ i brojnim promocijama koje slede u više gradova Srbije. Termin održavanja kolonije i program (koji će biti originalan i avangardan) biće naknadno utvrđeni i objavljeni (orijentaciono, maj-jun).

Za više informacija kontaktirati organizatore putem mejla nsskor@gmail.com ili telefonom: 0605557313, 0637538367.

sinhro.rs
 

Back
Top