Konkurs za najbolju kratku forumsku priču

Ја мисли своје још не пресабрах кад преда мном плану грм трнов па запалацаше из њега ватрене језичине што својим пламеном не сагоревају.

И небо се стаде хитро спуштати на сажгану пустахију гутајући мраком заврео хоризонт уз бат громовља о усијано мраморје.

Уто Ми се гласом који мрви стење пламтећи грм заповедно обрати:

Барабо!

Шизофреничару!

Баци то из руке!

Sedefasta školjka tvoje mehke vulve, navodila me na blud, nisam plaćo račune. Jurili me zelenaši, al sam se pozvo na Hareta, sad me juri Hare jer se pozivam na njega. U Tunisu me prevarili, a ja mislijo oni mi braća, pjevo im sevdalinke, a oni se smijali i sprdali se sa mnom.

Sve u svemu sad je sranje, eto me u pustinji, nejma ničega. Bosna daleko, e da mi je sad prošetat Sarajevom i napajati se mirisom iftara i zovom sa munare, čini mi se da bih se ponovo rodio.

O Alaše Alaše zašto mi ovo radiš? Daj ba da se izvučem iz ove pustinje, biću bolji čojek. Davaću zekat sirotinji i neću više drkati na dan Bajrama.

Ima jedna flaša loze, sa medicinske tačke gledišta loše je da je ispijem jer će nastupit dehidratacija i bolna smrt, ali ko ga ****. Ionako je sve svršeno. Adio svijete, adio Bosno moja i šeher Sarajevo, adio Bijograde i zeleni vijencu, kosmopolitski megalopolisu. Mnoge lijepe dane sam u tebi proveo a evo sada nam se bliži kraj.

Dođe mi da zapjevam, ali se onda sjetim u kakvoj sam situaciji pa brzo odustajem. Eh da imam kisjelu vodu makar da gasim, čini mi se lakše bi meni bilo. Evo ga, dolaze Rade Lacković i Falzija na mrkom doratu da me spasu.

Đe si Rade đe si Fazlijo?! Spasite me samoće, ćutanja i plača, pomozite da postanem od pustinje jači. Fazlija mi lupa šamar, viče da se priberem i donosi čašu vode sa izvora.

Nakon par trenutaka slika nestaje, shvatam da je sve bila samo halucinacija, polako tonem u prijatnu malaksalost. Već vidim tesnimsko vrelo i džennetske hurije kako se smiješe i zovu me na vječno uživanje. Sklapam svoje oči, pozdravljam se sa planetom i krećem prema vječnosti.

Poslednja izmena:
Kratko ti je to. Ne mogu da se izrazim kako treba sa tako malo riječi.

U tome je kvaka bratac!

Da bez sirovog romanskog fizikalisanja gotovo trenutno pokreneš ciljanu emociju ili misao kod čitaoca, normalno, ako je on uopšte u stanju da razume i prepusti se štivu.

Jednog dana možda uspem da napišem i pristojan haiku.

A i uostalom, kad je već konkurs za najbolju priču, red bi bio da se da neka finansijska injekcija. 10 eura je dovoljno, ne tražim brate stan na špijunku.

Spreman sam da sponzorišem 30%.

Za ostatak ću da konkurišem kod bata Brace na budžet.

Tih sedam evrića nije puno za kulturu makar ona bila i krajnje marginalizovana.

Sedefasta školjka tvoje mehke vulve, navodila me na blud, nisam plaćo račune. Jurili me zelenaši, al sam se pozvo na Hareta, sad me juri Hare jer se pozivam na njega. U Tunisu me prevarili, a ja mislijo oni mi braća, pjevo im sevdalinke, a oni se smijali i sprdali se sa mnom.

Sve u svemu sad je sranje, eto me u pustinji, nejma ničega. Bosna daleko, e da mi je sad prošetat Sarajevom i napajati se mirisom iftara i zovom sa munare, čini mi se da bih se ponovo rodio.

O Alaše Alaše zašto mi ovo radiš? Daj ba da se izvučem iz ove pustinje, biću bolji čojek. Davaću zekat sirotinji i neću više drkati na dan Bajrama.

Ima jedna flaša loze, sa medicinske tačke gledišta loše je da je ispijem jer će nastupit dehidratacija i bolna smrt, ali ko ga ****. Ionako je sve svršeno. Adio svijete, adio Bosno moja i šeher Sarajevo, adio Bijograde i zeleni vijencu, kosmopolitski megalopolisu. Mnoge lijepe dane sam u tebi proveo a evo sada nam se bliži kraj.

Dođe mi da zapjevam, ali se onda sjetim u kakvoj sam situaciji pa brzo odustajem. Eh da imam kisjelu vodu makar da gasim, čini mi se lakše bi meni bilo. Evo ga, dolaze Rade Lacković i Falzija na mrkom doratu da me spasu.

Đe si Rade đe si Fazlijo?! Spasite me samoće, ćutanja i plača, pomozite da postanem od pustinje jači. Fazlija mi lupa šamar, viče da se priberem i donosi čašu vode sa izvora.

Nakon par trenutaka slika nestaje, shvatam da je sve bila samo halucinacija, polako tonem u prijatnu malaksalost. Već vidim tesnimsko vrelo i džennetske hurije kako se smiješe i zovu me na vječno uživanje. Sklapam svoje oči, pozdravljam se sa planetom i krećem prema vječnosti.

Auuu, bratac DOBAR SI!

Malo si opširan ali dobar si.

Zabrinut sam za svoja tri evrića. Prvobitno sam planirao da ih sam sebi dodelim, ali sada...

Ne znam....

Ti dakle ceniš da se na Gori Sinajskoj Mojsiju zapravo obratio gnevni Alah?

И да ти кажем још нешто, скренуо сам пажњу једном лицу на твоју кратку причу.

И то ми је лице, до чијег мишљења безрезервно држим, овако прокоментарисало твој релативно кратки конкурски поднесак:

- Опасан. Опасан. Опасан,

Поменуто лице је такође приметило да си први заправо укапирао да пустиња која се помиње у конкурсној теми не мора нужно да буде физичка појава.

Као што си видим схватио, има и других, далеко сложенијих пустиња.

И да ти кажем још нешто, скренуо сам пажњу једном лицу на твоју кратку причу.

И то ми је лице, до чијег мишљења безрезервно држим, овако прокоментарисало твој релативно кратки конкурски поднесак:

- Опасан. Опасан. Опасан,

Поменуто лице је такође приметило да си први заправо укапирао да пустиња која се помиње у конкурсној теми не мора нужно да буде физичка појава.

Као што си видим схватио, има и других, далеко сложенијих пустиња.

Ma to je bilo u sekundi sastavljeno, mogu ja i mnogo bolje od toga.

Mada, pitanje je koliko bih bio kreativan kada bih pisao imenom i prezimenom. Ako bih ikad želio da pišem nešto, vjerujem da bi mi to predstavljalo problem, to je kao da se ogoliš pred totalnim strancima. A ipak ne živim u američkom Beogradu zvanom Njujork, nego u jednom gradu u regionima.

Kad bi mogao da pišem pod nekim pseudonimom, vjerujem da bih mogao da napišem jedno djelo koje bi bilo čitano i imao bih šta da kažem. Poljakinja Dorota Pavlovska je pisala knjigu na časovima u srednjoj školi. Roman se zove "belo-crveno" i veoma je dobar, što uostalom i govori činjenica da je preveden na BHS jezik.

Međutim, ja ne bih volio da cijelom čovječanstvu stavljam na uvid koliki sam ludak i šta sve imam u glavi.

Reanimiran fetus skupljen pulsira.Opkoljen u beskraju peska.Prshljenovi golih ledja vire.Podrhtava u samrtnom ropcu.Miris oksidanta mesha se sa peskom.Crvenilo s ruku natapa ga rekom.Ispred njega prazna izlomljena boca.Crveno na srchi ali ne od vina.Crveni i sektret nadire sa usta. Beskrajni prah natapa i technost u boci shto je bila.A i stomak krchi u svom tom pesku.Ranimiran fetus skupljen vishe ne pulsira.

vrhovima prstiju nervozno pokusavam da pratim sat, sitnim udarima po kolenima koja ne prestaju da drhte... mesaju se otkucaji srca I cini mi se da ne mogu da uhvatim pravi ritam. Ko zna koliko je vremena proslo…
Kad bi bar ovaj vetar prestao da pravi taj nepodnosljiv zvuk, kad bi prestao da imitira uzdahe koji mi se s vremena na vreme kao jedini znak zivota otimaju sa suvih usana…
po licu mi se rasipa sitan pesak ogoljene duse koja je sad negde iznad mene,osecam je... upada u oci ali suze ne krecu, sve je presusilo... da, suve su mi usne…
draga moja Ivana tu je jos ona flasa crnogorske loze…znam da je dogovor da je otvorimo zajedno kad dodju crni dani da bude lakse… znas da ne volim ali imam osecaj da mi treba malo pomoci da uhvatim ritam I ucinim da vreme brze prolazi… Razumeces. Crni dani su dosli!

Bravo momčino, talentovan si, odmah se vidi.

Mada, pitanje je koliko bih bio kreativan kada bih pisao imenom i prezimenom. Ako bih ikad želio da pišem nešto, vjerujem da bi mi to predstavljalo problem, to je kao da se ogoliš pred totalnim strancima. A ipak ne živim u američkom Beogradu zvanom Njujork, nego u jednom gradu u regionima.

Pa ba[ su regiJonima potrebni goli ljudi koji trče ulicama, u Njujorku je to konfekcija.

U regiJonima vlada splin što bi rekli romantičari ili čamotinja što bi rekli Srbi.

Nije dakle loše da baš tamo periodično protrči neki gologuzan ili još mnogo bolje gologuzanka.

Goglotinja uživo je odlična za mentalno zdravlje nacije, ova internetska je čist promašaj.

Treba pisati, jer ovaj krug pisaca raznih i svih režima koji se etablirao sišao je s uma i rastao se sa stvarnošću.

Uljuljkan u privilegijama štanca teška sranja.

Reanimiran fetus skupljen pulsira.Opkoljen u beskraju peska.Prshljenovi golih ledja vire.Podrhtava u samrtnom ropcu.Miris oksidanta mesha se sa peskom.Crvenilo s ruku natapa ga rekom.Ispred njega prazna izlomljena boca.Crveno na srchi ali ne od vina.Crveni i sektret nadire sa usta. Beskrajni prah natapa i technost u boci shto je bila.A i stomak krchi u svom tom pesku.Ranimiran fetus skupljen vishe ne pulsira.

Da, da, čovek se rađa u bolu...

vrhovima prstiju nervozno pokusavam da pratim sat, sitnim udarima po kolenima koja ne prestaju da drhte... mesaju se otkucaji srca I cini mi se da ne mogu da uhvatim pravi ritam. Ko zna koliko je vremena proslo…
Kad bi bar ovaj vetar prestao da pravi taj nepodnosljiv zvuk, kad bi prestao da imitira uzdahe koji mi se s vremena na vreme kao jedini znak zivota otimaju sa suvih usana…
po licu mi se rasipa sitan pesak ogoljene duse koja je sad negde iznad mene,osecam je... upada u oci ali suze ne krecu, sve je presusilo... da, suve su mi usne…
draga moja Ivana tu je jos ona flasa crnogorske loze…znam da je dogovor da je otvorimo zajedno kad dodju crni dani da bude lakse… znas da ne volim ali imam osecaj da mi treba malo pomoci da uhvatim ritam I ucinim da vreme brze prolazi… Razumeces. Crni dani su dosli!

Ako se ne varam, Ivana je poklekla?

Ili je Ivana personalizacija tvoje slabosti i očajanja?

Kako bilo, napiši još nešto, dozvoli nam da saznamo više o Ivani.

Pa ja sam vishe mislio tipa nadjesh se u bestragiji samo s tim crnogorskim govnetom, popijesh pa onako syeban slomish flashu i opichen od brlje prerezesh sebi vene + ispovracash umiruci jer kad su crnogorci napravili ishta a da valja :hahaha:

Ma taj nivo je ok, to može svako po svom nahođenju da protumači.

Ali ti iskonsku bol u priči, svejedno da li se radi o rezanju vena ili samrtnoj iznurenosti povezuješ sa ranim stadijumom nastanka ljudskog bića. Evociraš prednatalnu u podsvest urezanu bol.

Mislim, interesantna je ideja.

U tome je kvaka bratac!

Da bez sirovog romanskog fizikalisanja gotovo trenutno pokreneš ciljanu emociju ili misao kod čitaoca, normalno, ako je on uopšte u stanju da razume i prepusti se štivu.

Evo za tebe jedan PRISTOJAN haiku

Čovek koji je napisao najduži haiku na svetu

Čovek pod drvetom
napisao je najduži haiku
na svetu.
Rekoh mu
da su haiku pesme kratke,
otprilike ovakve :
Ždralovi mašu krilima.
Vetar duva.
Nema veze.
On reče :
yebo te ja.
Dobar haiku
odgovorih
i odoh.

U tome je kvaka bratac!

Evo za tebe jedan PRISTOJAN haiku

Čovek koji je napisao najduži haiku na svetu

Čovek pod drvetom
napisao je najduži haiku
na svetu.
Rekoh mu
da su haiku pesme kratke,
otprilike ovakve :
Ždralovi mašu krilima.
Vetar duva.
Nema veze.
On reče :
yebo te ja.
Dobar haiku
odgovorih
i odoh.

Nije yebo te ja haiku.

Čovek ti se upucavao što bi rekli Trogloidi.

El si ti neka dobra riba, a?

Poslednja izmena:
Nije yebo te ja haiku.

Čovek ti se upucavao što bi rekli Trogloidi.

El si ti neka dobra riba, a?

Da nisi malo opterećen upucavanjem ?
Haiku nije moj, pisao ga je muškarac. "The man who wrote the world`s longest haiku", Aram Boyajian, 1973.

A kad smo kod "dobre ribe", pitam je tebe : imaš li ti sve performanse za dobru ribu.

Da nisi malo opterećen upucavanjem ?
Haiku nije moj, pisao ga je muškarac. "The man who wrote the world`s longest haiku", Aram Boyajian, 1973.

Uf, zato je taj haiku toliko loš. Znaš kako to ide, kad čovek nema šta da kaže ili parodira ili karikira.

Osim toga, kad citiraš poluanonimne autore red je i da ih potpišeš.

Ovako pomisli čovek da si u stih pretočila lično iskustvo,

Što nije u redu.

Ali kako bilo, ako je to Aramovo iskustvo onda se čovek pod drvetom njemu upucavao .

A kad smo kod "dobre ribe", pitam je tebe : imaš li ti sve performanse za dobru ribu.

Naravno da imam.

Samo izbegavam da sedim ispod drveta,

Tamo ima krpelja.

Nego, daj priloži svoju kratku priču.

Može da se zove recimo; Kratka priča dobre ribe sa flašom loze u pustinji...

Poslednja izmena:
Ako imaš sve kvalitete za dobru ribu, onda nemoj da gubiš vreme i da se dopisuješ sa mnom. Ja ti nisam dobar primerak za tu vrstu stvorenja.
Kratku priču ne mogu da ponudim, bojim se da mi neko ne ukrade autorska prava. Kad objavim roman "Hronika loše ribe sa flašom šljivovice u pustinji", pozvaću te na književno veče.
A onu Jankovićku ne volem, tek da znaš.

Ako imaš sve kvalitete za dobru ribu, onda nemoj da gubiš vreme i da se dopisuješ sa mnom. Ja ti nisam dobar primerak za tu vrstu stvorenja.
Kratku priču ne mogu da ponudim, bojim se da mi neko ne ukrade autorska prava. Kad objavim roman "Hronika loše ribe sa flašom šljivovice u pustinji", pozvaću te na književno veče.
A onu Jankovićku ne volem, tek da znaš.

Pa ti nisi ukapirala,.

To što imam kvalitete ne znači i da ganjam samo dobre ribe.

A u krajnjoj liniji ja forum i ne doživljavam kao mesto za ganjanje bilo kakvih riba.

Ali ne bih sada o ribama, to je druga priča.

Nego apropo autorskih prava.

Ne mogu da te pokradu.

A ako odluče da te pokradu, pokrašće te svejedno gde to objavila.

Pravo na promociju imaju samo privilegovani makar im ceo opus bio čist plagijat.

Back