Konkurs za književni prikaz i kritiku

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
130.061
Organizacija za afirmaciju i promociju književnosti, umetnosti i kulture Sinhro MOZAIK i Portal za književnost Sinhro.rs raspisali su konkurs za najbolji književni prikaz i kritiku.

konkurs za književni prikaz


Konkurs se raspisuje za neobjavljeni književni prikaz ili kritiku sa ciljem afirmacije čitanja i pisanja, ali i kritičkog pristupa u sagledavanju aktuelne književne produkcije. Na ovaj način organizatori žele da podstaknu razmenu mišljenja, vrate književnost u medije i informacije o knjigama i književnosti učine dostupnim što širem krugu čitalaca.

Za učešće na konkursu potrebno je predstaviti jedno književno delo domaće ili strane savremene književnosti. U obzir dolaze knjige poezije, zbirke priča, romani i knjige eseja.

Dužina prikaza ili kritike okvirno treba da bude od 1000 do 1500 reči.

Radovi se šalju otkucani u Wordu (Times New Roman, 12pt) ćiriličnim ili latiničnim pismom (sa obaveznom upotrebom dijakritičkih znakova: ć, č, š, ž, đ).

Radovi se potpisuju šifrom i šalju elektronskom poštom na mejl adresu kontakt@sinhro.rs pri čemu se u jednom mejlu šalju dva dokumenta: 1) prvi dokument je tekst prikaza i on je naslovljen nazivom rada i potpisan šifrom; 2) drugi dokument je naslovljen šifrom i u njemu je razrešenje šifre (naziv šifre, ime i prezime autora, adresa i grad, broj telefona i imejl autora).

Na konkursu mogu da učestvuju svi punoletni državljani Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2024. godine.

Tri najbolja rada biće nagrađena kompletima knjiga, a svi radovi iz užeg izbora biće objavljeni na Portalu za književnost Sinhro.rs, uz saglasnost autora.

Konkurs za najbolji književni prikaz i kritiku podržale su izdavačke kuće Arhipelag, Dereta i Heliks.

Radovi koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće biti uzeti u razmatranje. Za eventualna pitanja i više informacija dostupna je mejl adresa kontakt@sinhro.rs.

sinhro.rs
 

Back
Top