Konkurs za bračnog druga

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
Vidim da ovde ima i udatih i razvedenih žena, a i devojaka u dugim vezama, na pragu udaje...pa sam mislio da priupitam:
Kada, zašto, gde i kako ste odlučile da se udate?
Da li se ta odluka nametnula, ili ste smišljeno išli ka tom cilju?
Koji su vam bili uslovi na tom vašem konkursu?
Da li je interesovanje kandidata bilo veliko?

Jedini plan koji sam u životu imala je da se neću udati. I taj jedini plan mi je propao.
E tako kako sam to isplanirala, tako sam i planirala bračnog druga. Sam se nametnuo. Svi drugi su me forsirali.
Ovaj je jedini od početka vrteo moju omiljenu ploču zvanu "Brak je smrt". I tako smo mi zajedno slušali tu ploču, uživali u zajedničkom životu i onda me lupio toljagom i odveo u pećinu što je zapravo san svake žene.:lol:

A interesenata nije bilo mnogo. Nisu ni smeli u mom prisustvu da spomenu tu zabranjenu reč.:rtfm:

Vidim da ovde ima i udatih i razvedenih žena, a i devojaka u dugim vezama, na pragu udaje...pa sam mislio da priupitam:

Nisam se udala ali živim u braku. Interesovanje da sa mnom ostanu doveka su pokazivali i prethodni momci (ne svi, ali većina), ali samo mi se ovaj svideo dovoljno... Nije bio nikakav plan u pitanju, meni su muškarci uvek bili neka stvar usput, propratni program - ne mislim to na neki ružan način, ali kad sam maštala, nikad nisam maštala o muškarcu, nego o poslu, o tome kako i gde ću da živim... tak sam kasnije shvatila da to mnogo zavisi i od partnera.

Pa kod normalnih ljudi to isključivo zavisi od partnera.
Ima nekih žena koje bi da se udaju po svaku cenu pa nemaju nikakav kriterijum.
Ja imam drugaricu koja je otkačila sjajnog momka samo zato što on nije želeo da se ženi istog momenta kad je ona to zamislila.
Pa se udala za nekog koji je takođe po svaku cenu hteo da se oženi. Tako su se i zavoleli - imali su zajedničko interesovanje - brak.:roll:

Nisam se udala ali živim u braku. Interesovanje da sa mnom ostanu doveka su pokazivali i prethodni momci (ne svi, ali većina), ali samo mi se ovaj svideo dovoljno... Nije bio nikakav plan u pitanju, meni su muškarci uvek bili neka stvar usput, propratni program - ne mislim to na neki ružan način, ali kad sam maštala, nikad nisam maštala o muškarcu, nego o poslu, o tome kako i gde ću da živim... tak sam kasnije shvatila da to mnogo zavisi i od partnera.
da vecina tako dok ne sazri

kad su mi se poklopile emocije, hemija i osecaj da sa tom osobom zelim da imam dete..
to je i jedina osoba sa kojom sam zelela brak..
vencali se, napravili dete, istrosili se i posle 15 godina razdvojili..
iako smo se zvanicno razveli, i dalje se potpisujem njegovim prezimenom..
posle razvoda sam dve visegodisnje veze prekinula jer su oni smatrali da je dosao trenutak da se veza zavrsi brakom..
prema obojici sam imala jaku emociju, ali nisam imala osecaj da su to osobe pored kojih zelim da ostanem do kraja zivota..niti da imam decu sa njima..
mozda u stvari ja nisam za brak..
a mozda mi se i ne svidja ono sto brak podrazumeva..

Pa kod normalnih ljudi to isključivo zavisi od partnera.
Ima nekih žena koje bi da se udaju po svaku cenu pa nemaju nikakav kriterijum.
Ja imam drugaricu koja je otkačila sjajnog momka samo zato što on nije želeo da se ženi istog momenta kad je ona to zamislila.
Pa se udala za nekog koji je takođe po svaku cenu hteo da se oženi. Tako su se i zavoleli - imali su zajedničko interesovanje - brak.:roll:

Препознали се по фрустрацији.
И то је нешто. :lol:

Meni se spontano to i slučajno nametnulo nekada bilo u životu...Želja moja, želja nečija, razgovori na tu temu. Žao mi je, tada sam se bojala. Uplašila. Nisam imala hrabrosti, ali dušom sam istinski htela bila, svega mi na ovome svetu. I beskrajno mi je žao. NiCu bili nikakvi uslovi. Ni sa jedne strane...Samo ljubav velika. Ja "videla" sam sta sam trebala videti..u nekome svet sveta svog, u nečijim okama, odraz odraza svog. Verujem da i u meni neko ej to sve video. barem ja tako sam osećala. Niko me drugi nije bio interesovao tada... Osim Njega. Bilo mi je vazno samo to nečije interesovanje. Nečija želja. Nečiji otkucaj. Nečiji osmeh. Sada sam sama sa sobom, i nikome se više ne nadam. I više nikoga ne čekam. Niko mi ne treba. I tako mi je dobro. Ne umem više na takav način voleti. Ne želim nikoga više na takav način "(ne)imati". ♥

90% zena danas prica kako nece da se uda.Lazu.
P.S.Nema tu nista lose.One tako funkcionisu i traze garancije tamo gde ne moze da ih bude.

Poslednja izmena:

Nije bilo planirano ni smisljeno, voleli smo se, ja ostala u drugom stanju i eto neplanirano je u tom trenutku dosao brak, da nije tad doslo do toga doslo bi kasnije kad zavrsim skolu,jer nisam mogla da zamislim zivot bez njega....prva velika i prava ljubav:D
Nije bilo nikakvih uslova, samo ljubav....koja se ne bi neslavno zavrsila da smo oboje istrajali u svemu ..
A drugih kandidata,i nije bilo,samo jedan prijatelj koji mi je jednom,iz cista mira rekao, da nikad nije mislio da bi mogao sa nekim da deli zivot dok mene nije upoznao, ali ja sam vec bila udata :)

Mislim da na ta pitanja (konkurs) mogu odgovoriti one zene koje brak dozivljavaju kao posao. Onaj ko u njega ulazi cistog srca, stupa spontano, na precac posle kraceg poznanstva ili kao prirodan sled duze veze.
U mom slucaju, odmah smo poceli visiti jedno kod drugog i izgledalo je kao da zivimo zajedno. Posle dva meseca me je zaprosio, ali ja nisam bila ni tada, a ni sada pristalica formalnog braka. Ubrzo sam zatrudnela i preselila se kod njega. Nista nije smisljano, jednostavno se tako desilo. Prve dve god. je sve bilo ok. Bar sam ja tako mislila. Dalje nema veze sa temom...

Back