Коњи изашли на улицу и зауставили саобраћај у Сарајеву!

Poruka
20.104

Многи су данас, али и јуче могли присуствовати необичној сцени на путу између Сарајева и Вогошће где је неколико напуштених коња блокирало саобраћајницу.

Према наводима грађана, животиње су се највише задржале на деловима цесте на којима је посута со коју су јели, да би се након тога упутили према оближњој шуми и кућама које се налазе поред пута.

Кад ће ови у Београду да изађу и БЛОКИРАЈУ саобраћај:mrgreen::rotf:

Многи су данас, али и јуче могли присуствовати необичној сцени на путу између Сарајева и Вогошће где је неколико напуштених коња блокирало саобраћајницу.

Према наводима грађана, животиње су се највише задржале на деловима цесте на којима је посута со коју су јели, да би се након тога упутили према оближњој шуми и кућама које се налазе поред пута.

Кад ће ови у Београду да изађу и БЛОКИРАЈУ саобраћај:mrgreen::rotf:
Na koje (konje) misliš? Upravo sam danas smišljao dobar oglas:
Povoljno prodajem DVE ergele plemenitih konja! Lokacije: Parlament u Beogradu i Sabor u Zagrebu, ukupno oko 400 grla! :zbanana: :zbanana: :zbanana:

Mislim da konji nisu izasli na ulicu,samo da bi jeli prosutu so.Mislim da je u pitanju strajk zbog loseg odnosa ljudi,prema zivotinjama.
Jednog konja sam video jutros,u mojoj ulici,mislim da trazi pogodnu lokaciju za odrzavnje strajka.......Ja sam mu sugerirao,da je lokacija
Bulevar Kralja Aleksandra,nekako najpogodnija,jer dva konja vec stoje pre jednom zgradom........

Mislim da konji nisu izasli na ulicu,samo da bi jeli prosutu so.Mislim da je u pitanju strajk zbog loseg odnosa ljudi,prema zivotinjama.
Jednog konja sam video jutros,u mojoj ulici,mislim da trazi pogodnu lokaciju za odrzavnje strajka.......Ja sam mu sugerirao,da je lokacija
Bulevar Kralja Aleksandra,nekako najpogodnija,jer dva konja vec stoje pre jednom zgradom........
Čovek je čoveku vuk, a šta je tek onda konju? Setio sam se filma kada je USA ARMY odlučila raspustiti svoju konjicu i POBITI recimo 50 000 konja! I onda je grupica 'odmetničkih' oficira tu ergelu odvela preko CELE USA i predala kanađanima.....

Zgodna prilika da se prisetimo Đoleta i kako to izgleda kada seljaka pošalješ u krvavi rat:

Đorđe BalaševićRatnik paorskog srca

Kada se Braca devetneste vrn'o,
s dalekog fronta 'di soldat je bivo,
prič'o nam kako ga trefilo zrno,
pa zavrt'o rukav i to pokaziv'o.

A mi, a mi smo bili derani.

Prič'o nam Braca o mirisu mora
i o patroli od koje je bež'o,
pa kako je opsov'o nekog majora
i zbog tog posle na robiji lež'o.

A mi, mi smo bili derani.

Prič'o nam kako je preš'o Karpate,
zujali meci k'o rojevi pčela.
Rek'o je: "Rat vam je krvav, da znate,
al' nije mi žao ni ljudi, ni sela.

Ej, žao mi konja..
."

Kada se Braca devetneste vrn'o,
svake je večeri prič'o na šoru
kol'ko je curica usput prevrn'o
i kako topovi livade oru.

A mi, mi smo bili derani.

Čim Braca korak iz avlije kroči
skupi se društvo iz našeg sokaka.
A svi smo imali velike oči,
prepuna srca i maštu dečaka.

Pa da, jer tad smo bili derani.
Pa da, jer tad smo bili derani.

Psov'o je Braca i krivce i žrtve,
puške i vaške i rov prepun blata.
Rek'o je: "Ne možes prebrojati mrtve
jer su se carevi igrali rata.

Ej, žao mi konja...
"

Negde u Braci je paorski koren
i može rata i rata da bude.
Kad nije paor za soldata stvoren,
volije konje i zemlju neg' ljude.

A mi, a mi smo bili derani
i sve još je vredelo za nas.

Hej, hej, konji beli nebom terani,
kroz san i kroz oblake u kas.

Hvala ti fosilvaso,sto si nam priredio,veliko,ogromno zadovoljstvo,da se prisetimo neponovljivog Djoleta Balasevica,koji je ogavne ratove dobro
opisao i.....sam odbio,da ide u jedan narocito gadan,onaj iz devedesetih godina.Da.Ta cudovista,ti Carevi (ili neki drugi),koji se zaigraju rata,
pa tudju decu,posalju na stratiste,dok oni posle rata,pljacku dele........

Back