Čola prezadovoljan spektaklom na „Marakani“
Koncert moje karijere
Autor: V. Đurić Đura, M. Radojković | 25.06.2007 - 10:11
Čola je uspeo da treći put u karijeri napuni „Marakanu“ i priredi nezaboravnu, emotivnu noć za pamćenje. Veličanstven vatromet i numera „Pjesmo moja“ označile su kraj koncerta sa koje je više od 75.000 duša krenulo kući razigrano. Posle koncerta Zdravko dugo nije odlazio na počinak, već je sa prijateljima sabirao utiske.
- Zaista sam oduševljen atmosferom koju sam video na „Marakani“. Ovo je sigurno jedan od najboljih i najemotivnijih koncerata u mojoj karijeri i životu - rekao je uzbuđeno Čola nekoliko minuta po završetku spektakularnog koncerta.
Među prvima su mu čestitali producent Saša Habić i kolega i prijatelj Oliver Mandić koji su bili oduševljeni spektaklom i složili se da im je to najveće koncertno iskustvo u životu.
Do tri-četiri sata ujutru u Čolinu garderobu na „Marakani“ ulazili su prijatelji, kolege da čestitaju, stegnu ruku, zagrle starog šarmera.
- Sve je bilo perfektno. Funkcionisalo je kako smo zamislili, mislim da je sve tehnički izgledalo veoma profesionalno - i zvuk i slika i svetla, bimovi, vatromet... Mislim da je urađeno u maniru koncerata vrhunskih svetskih bendova - rekao nam je Čolićev menadžer i desna ruka Adis Gojak i dodao da nakon male pauze i sređivanja utisaka počinju pripreme za veliku svetsku turneju koja će krenuti na jesen.
Bio je to koncert koji će se prepričavati. Vatromet boja, emocija, Čolin setni glas koji para vedro noćno nebo nad zvezdinim stadionom. U publici zagrljaji, poljupci, mladići ljubomorni na svoje devojke koje sa uzdahom i suzom u oku gledaju Čolu kako lebdi na bini. Razigrana „Mađarica“, nežna „Ljubav je samo reč“, životna „Ti si mi u krvi“, nezaboravna „Čija je ona zvjezda“... Više od tri sata je sve trajalo. Iz Čolinog grla 31 pesma. A hteo je još, pevao bi Zdravko cele noći za zaljubljene, rastavljene, tužne i radosne...
Na kraju stihovi „Pjesmo moja, pjesmo moja, zakiti se cvijetom. Pjesmo moja, zamiriši svijetom. Još sva srca ohladnjela nisu, poznaće te, pjesmo, po mirisu. Poznaće te da si čedo milja, da ti ljubav majka i dadilja, da si rada pjevati o slasti, razumijeće što ne umiješ kaz’ti. Pjesmo moja, već si na poletu, pozdravi mi sve na ovom svijetu, pozdravi mi slavlje i golube i sva srca što se silno ljube...“. I odlazak u vrelu noć. Do sledećeg susreta na „Marakani“.
Poznati igrali i u parteru
Nekoliko minuta pred početak koncerta, u VIP loži Čolu su iščekivali Seka Aleksić u društvu jače polovine Zorana, političari Božidar Đelić, Maja Gojković, Dragan Šutanovac sa suprugom. Poslednji koji su kročili na crveni tepih lože i izmamili poglede svih prisutnih bili su Čolin dobar prijatelj Goran Bregović i hrvatska pevačica Severina Vučković koji su već neko vreme nerazdvojni zbog Severinine nove ploče. U koktelima i ćaskanju sa prisutnima uživali su i Momčilo Bajagić Bajaga, Dragan Stojković Piksi sa porodicom, a među veselijim gostima bila je i Jafa Ben Ari, ambasadorka Izraela. Glumac Dragan Bjelogrlić sa porodicom bio je jedan od poznatih ličnosti koje je udobnost VIP stolice zamenile za gužvu ispred same bine, a osim njega Čoline hitove ispred bine pevali su i Čeda Jovanović sa suprugom, Kristina i Aleksandra Kovač....
Bez povređenih
Više od jednog sata nakon koncerta bile su blokirane ulice od „Marakane“ do Autokomande i potom do Slavije. Koncert je prošao bez većih gužva i povreda, a kako kažu u Klinici „Anlave“, koja je obezbeđivala koncert, težih povreda nije bilo. Bilo je samo nekoliko lakših slučajeva, a jedna osoba je prevezena u Urgentni centar zbog simptoma trovanja hranom.
Koncert iz sata u sat
15.35h - 450 ljudi čeka da se kapije za koncert otvore
17.00 - već je 4.000 ljudi na stadionu Crvene zvezde
18.00 - 18.000 ljudi pevuši Zdravkove pesme
20.00 - gužva na ulazima. Već je stiglo 40.000 ljudi na „Marakanu“
21.15 - Čola iz magle, u crvenom sakou uleće na binu i peva „Neveru“. Erupcija oduševljena
23.10 - posle pauze na binu su sa Čolom ušetali Voja Aralica i Nikša Bratoš. Dva mahera na gitari i Čola izveli su „Ne veruj mi noćas“, „Svadbarskim sokakom“
23.50 - nakon prvog bisa Čola se vratio na scenu da bi otpevao „April u Beogradu“, „Stanica Podlugovi“ i „Zločin i kazna“
00.05 - posle drugog bisa Čola je zapalio masu pesmama „Ti nikada nećeš znati“ i „Ti si mi u krvi“, pevala je horski cela „Marakana“
00.20 - Nakon skandiranja Čolinog imena, pevač koji je uspeo da treći put napuni „Marakanu“, otpevao je stari hit „Pjesmo moja“ i uz vatromet nestao sa scene