Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
15712984_1344449262260844_1550562878_n.jpg

:lol:

Na današnji dan, odnosno večeras, pre tačno 102 godine, naime krajem 1914. godine, jedan hrabri Nemac izašao je iz rova i zapanjenim Francuzima i još zapanjenijim Britancima otpevao jednu božićnu pesmu...

Nakon toga nastupilo je božićno primirje koje je trajalo do početka 1915. godine, pa i nešto duže.

Momci sa svih zaraćenih strana shvatili su da se ne mrze i da ne treba da ratuju. Da nije bilo internacionalnih bankara, koji su izazvali sve revolucije i sve ratove u istoriji, vojnici se ne bi ni tukli. Kada je bilo malo ljudi na planeti - užasno su smetali jedni drugima, i stalno ratovali; a sada, kada ih ima jako mnogo - žive u nekakvom nametnutom miru. Nešto tu ne štima...

Nedelja pre podne, a još i katolički Božić, pa sektaši krenuli u napad. Naime, Jehovini svedoci napali na sve zgrade u mom kvartu. Idu od vrata do vrata, nose Biblije i neke časopise, i pokušavaju da vrbuju naivčine. Ali nema više naivčina. Gotovo niko neće da im otvori vrata i da razgovara sa njima. Oni zvone, ali skoro niko im ne otvara. Temeljni su, idu polako, svako detaljno obilazi svoj sektor, ali gotovo niko ih ne zarezuje. Show program.

Izvanredan Bah. Svevremenski. :super:

Svoj svojoj braći i svim svojim sestrama paganima čestitam današnji Praznik Nepobedivog Sunca. Neka se moji prijatelji kršćani i hrišćani, kao i ostali ljudi koji danas (ili dve sedmice kasnije) slave Božić, ne ljute na mene što im neću čestitati, jer ja kao prvo ne slavim ljude, a kao drugo ne slavim izmišljene rođendane i događaje. Namaste.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back