- Poruka
- 89.439
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Japanci ionako nisu normalni....Aha, znaci u bnorilackim vestinama se to i desava, jer zen je povezan sa fizickim jacanjem tela, i japanci testiraju ucenike, koliko mogu da izdrze bol.![]()

Japanci ionako nisu normalni....![]()
Aha, znaci u bnorilackim vestinama se to i desava, jer zen je povezan sa fizickim jacanjem tela, i japanci testiraju ucenike, koliko mogu da izdrze bol.![]()

Eeee, juhuuuuuu, sada su mi neke stvari jasne. Mislim da je kod nekih budista, neki od tih udaraca, greškom završio na glavi.Ovo mlaćenje se više odnosi na askezu kao i na potpuno odbacivanje ega
Jer u izvornom budizmu nezamislivo je da se podučava motkom
I nije u pitanju testiranje koje je uobičajeno za borilačke veštine (sad se setih parodije na Jamesa Bonda-Johnny English-koga glumi Rowan Atkinson-mr. Bean. E on na specijalnoj obuci na Tibetu vuče ogromnu kamenčinu vezanu za mooda)
Dakle ti udarci služe da se prevaziđe ego -na malo ekstreman način, a i da prene -to jest izbaci učenik iz tzv. uznemiravajućeg toka misli koje stvara samsarička uslovljenost
Eeee, juhuuuuuu, sada su mi neke stvari jasne. Mislim da je kod nekih budista, neki od tih udaraca, greškom završio na glavi.
(Molim ti se, tek priznati Bože, da ovaj post nikako ne vidi kojica. I da znaš, ako vidi, odreći ću te se za sva vremena)
Vidi ovu Ninu.. Prvo se otimala za poljupce, a sad se pravi važna..
E pa neće moći tako. Odmah da si ljubila Doka.![]()
..iako znas da sa poljupcem sve pocinje...
Samo na ljubljenje mislis...iako znas da sa poljupcem sve pocinje...
![]()

i taman kad ga nauče, on umre...![]()
Ovo mlaćenje se više odnosi na askezu kao i na potpuno odbacivanje ega
I nije u pitanju testiranje koje je uobičajeno za borilačke veštine (sad se setih parodije na Jamesa Bonda-Johnny English-koga glumi Rowan Atkinson-mr. Bean. E on na specijalnoj obuci na Tibetu vuče ogromnu kamenčinu vezanu za mooda)
Dakle ti udarci služe da se prevaziđe ego -na malo ekstreman način, a i da prene -to jest izbaci učenik iz tzv. uznemiravajućeg toka misli koje stvara samsarička uslovljenost

ali i da se ojača telo i pripremiAgata u ovom testiranju koje mi radimo i jeste da se prevazidje ego.![]()
ali i da se ojača telo i pripremi
Zen udarci su drugačiji
a na Istoku se posebno uvažava odnos Učitelj - učenik - nama Zapadnjacima su potrebnije ''motke''
Njima je to prilično ''normalno''
Jok Glistice, da vidis nesto, sto ce biti novo za tebe, a ja radim to inace redovno:
- - - - - - - - - -
Agata u ovom testiranju koje mi radimo i jeste da se prevazidje ego.![]()
Zasto se tuku?

A kako to da verujes u Isusa a upraznjavas taoisticke vestine? To je isto kao da budes hriscanin a ides na liturdjinu u dzamiju. Ili da lozis drva u drveni sporet. Kakve nelogicnosti. Ili se samo pravis vazan na forumu, jer nemas zivot izvan njega?
Ti i prevazilazenje ega dva razlicita pojma. Maltretiras ljude zato sto idu u crkvu u obliku stikle. Cuti tu.
- - - - - - - - - -
Valjda zato sto su degeni. Da ih zeske primete. A zenske bas briga za njih.![]()
U sta ja verujem, moj problem, nisam te zvao da drzis svecu.A sta se tebe tice zivot mojU sta ja verujem, moj problem, nisam te zvao da drzis svecu.
Klinka, hajd razguli i ne smaraj,a ako ti je dosadno, otidji do Beogradjanke i vidi da nisam mozda tamo,
Slabo su ti vežbe i udarci sa videa pomogle oko ega. Mala opaska Crne Bombarderke ti je povredila ego i momentalno te izbacila iz ravnoteže...Nego, udarci o kojima je Agatha govorila i ovi na koje ti misliš su totalno različiti.
Budistički učitelj svojim udarcem nastoji da šokira učenika koji je mislima odlutao u sanjarenje i da ga vrati u sadašnji trenutak. Zato udarac dolazi neočekivano i momentalno te budi. A svrha budističkog učenja i jeste da te dovede u budno stanje. Zato ovi šok udarci zen učitelja mogu biti veoma efikasni i korisni za učenika u njegovom učenju.

Ovo mlaćenje se više odnosi na askezu kao i na potpuno odbacivanje ega

I posle kad muž šokira ženu jednim šamarom i vrati je u stanje realnosti one kukaju kako je to nasilje a ustvari muškarci žele da ih prosvetle i vrate iz fantazije.Utsvari balkanski muževi kao iskusni zen učitelji rade na prosvetljavanju naših zabludelih žena.![]()