Strigoi
Elita
- Poruka
- 24.051
Preventiva jasta. Ne stence sve djuture. Znaci i kuju.
A vidis li razumnost u tome da utepas komsiju jer je potrpao neku stenad u vrecu i odneo ih u nepoznatom pravcu?
Promice vam poenta.
Promaklo ti je da on mlati svoju decu toliko da vrište. To nije bitno? Jer kad se to ukomponuje sa skičanjem štenaca koje on krajnje bezosećajno trpa u vreću, ukazuje na krajnje patološku strukturu ličnosti i to sa homicidalnim tendencijama, koje su inhibirane samo strahom od zakonskih sankcija. To su oni što kolju i siluju u ratu, jer ne smatraju da im preti opasnost kazne u bilo kom smislu. Video sam da je čovek prosto sijao dok je radio šta je radio, jer on, eto, "zavodi red", "doprinosi okolini", što ukazuje na veliku prisutnost kompleksa manje vrednosti. Recept za katastrofu.
Zlatna milijarda? Apsolutno se slažem. Što reče Krouli, "bezoblično bujanje bagre" mora biti zaustavljeno. Svaka budala može da napravi decu koju će da upropasti. Svaka budala može da uđe u brak zato što tako treba i to se očekuje, i da napravi pakao od života drugima i sebi. Skoro sam čuo razgovor dok sam otključavao kola, neka dva lika pričaju i jedan pita drugog "a što oćeš da je ženiš?", a ovaj odgovara "pa, šta ja znam, duže vreme smo zajedno i to". I takvi treba da se razmnožavaju? Neka, hvala. Bolje da ih nema.
- - - - - - - - - -
Samo sam te pitao kada je taj Dan državnosti Havaja...A ti ne bi bio sujetni Sizif kada ne bi spočitavao ono...pamet preko Googla. A sada ovako. Na okolnost da si ti sveznajući i to bez upotrebe Googla i knjiga edukuj me ovako glupavog pa mi reci...Šta se to uzima kao Dan državnosti Havaja...Kada su Havaji stekli ...državnost koju proslavljavaju trećeg petka u avgustu kako kaza.
Pretpostavljam da nisu stekli državnost one 1778 godine kada je ono što se danas Havajima naziva otkrio englez Džejms Kuk pa ih je nazvao...Sandwichka ostrva.. Da li ta državnost Hvaja ima veze sa onim periodom od 1810. do 1893 kada su Havaji bili suverena Monarhija kada su imali Kraljicu i tako...A onda su tako neki srušili tu monarhiju pa su Havaji postali nezavisna republika i kao takvi bili 4 godine od 1894 do 1898 kada su ih nasilno progutali kako se to stručno kaže aneksirali ...gle...čuda Armeri...
I tako...dogodilo se da je kongres SAD stotinak godina kasnije od svrgavanja Kraljice i monarhije na Havajima izdao zvanično saopštenje uz izvinjenje da svrgavanje Kralajice nije bilo legitimno. A na okolnost da su Havaji bili tako nasilno aneksirani od Armera dogodilo se da su 1959 godine postali savezna država SAD. I ja nemam pojma šta je to koji se to dogadjaj uzima kao osnov za Dan državnosti Havaja. Da možda nije u pitanju onaj dan kada su Armeri srušili monarhiju Havaja da bi uspostavili ''nezavisnu'' republiku Havaje naravno sa postavljenim čelnim ljudima te i takve rebublike...
Šta li se to dogodilo tog trećeg petka u Avgustu...to si zaboravio objasniti. A onako iskreno, voleo bih nešto i naučiti...
...i sad svi treba da poveruju da sve ovo nisi zguglao nego da sve ove informacije, kao izuzetno značajne, držiš u glavi...

... elem, kao što Uskrs pada uvek u nedelju, tako i njihov Dan državnosti pada uvek trećeg petka u avgustu, što znači da je ove godine bio devetnaestog, kao što sam i rekao.