Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja to znam iz rimske mitologije
Al uticaji su se mešali
Tako da smo možda mi od njih ili oni od nas preuzeli taj zaštitni ritualćić

Nisam baš siguran da su u rimskoj mitologiji ljudi verovali da bogovi ive u stablima drveta...A slovenskoj mitologiji se verovalo da božanstva žive u stablima velikog drveta...

- - - - - - - - - -

[QUOTE="Gogilli";32345390]Laku noć[/QUOTE]

_laku_noc_1379263709.jpeg

:cmok:

Nisam baš siguran da su u rimskoj mitologiji ljudi verovali da bogovi ive u stablima drveta...A slovenskoj mitologiji se verovalo da božanstva žive u stablima velikog drveta...

- - - - - - - - - -

_laku_noc_1379263709.jpeg

:cmok:

I ne samo u slovenskoj
Šta misliš gde obitava Faun često?
Mislim da većina mitologija pominje božanstva, duhove ili demone koji žive u drveću i raznim biljkama
A da ne govorim o svetom drveću

Zasto bi stavljao pod znakove navoda (znakove ili znak) "onome", kada si iskazao ociglednu sumnju u pozare nastale neispravnim nstalacijama.

Pa upravo zbog toga što ti požari u tim crkvama nisu prouzrokovani neispravnim električnim instalacijama i onim...zapaljeno je mnogo sveća, ono sumnja je trebalo biti pod znacima navoda.

A šta misliš u vezi činjenice da je ona srpska crkva u Njujorku 1982 upisana u američki dravni registar istorijskih mesta...kao objekat sagradjen tamo negde oko 1850 godine ...

Kazah da nisam siguran da je tako u....rimskoj mitologiji...Glavni bog rimske mitologije zasigurno nije ''živeo'' u nekom drvetu...boravio je u hramu...

O pa Rimljani osim panteona koji su preuzeli od Grka imaju sijaset nižih božanstava -šta svojih drevnih-šta onih od Etruraca -jer su od njih najviše toga usvojili
Seti se samo Lara -kućnih duhova i Larvi -zlih duhova nesmirenih pokojnika
Ima toga koliko hoćeš
Naročito lokalnih po regijama

Kazah da nisam siguran da je tako u....rimskoj mitologiji...Glavni bog rimske mitologije zasigurno nije ''živeo'' u nekom drvetu...boravio je u hramu...

A bog šuma i zaštitnik šuma i poljana Faun sa svojom ženom Faunom nije tavorio u nekom drvetu a pogotovo kada je postao ...kralj Lacije...

- - - - - - - - - -

O pa Rimljani osim panteona koji su preuzeli od Grka imaju sijaset nižih božanstava -šta svojih drevnih-šta onih od Etruraca -jer su od njih najviše toga usvojili
Seti se samo Lara -kućnih duhova i Larvi -zlih duhova nesmirenih pokojnika
Ima toga koliko hoćeš
Naročito lokalnih po regijama

Pa poznato je da su rimljani sve u smislu mitologije preuzeli od starih grka. A da ima koliko hočeš ...ima ži to samo tako...

A bog šuma i zaštitnik šuma i poljana Faun sa svojom ženom Faunom nije tavorio u nekom drvetu a pogotovo kada je postao ...kralj Lacije...

- - - - - - - - - -

Pa poznato je da su rimljani sve u smislu mitologije preuzeli od starih grka. A da ima koliko hočeš ...ima ži to samo tako...
A i oni sami su mešavina više plemena sa asimilovanim Etrurcima
I svako ima neko svoje lokalno božanstvo
E a sad ja šaljem pozzzz za laku noć
Mislim za happy offline

Hoće da uđe u drvo
Ne živi u njemu
I to je samo jedna od legendi
Faun je pre personifikacija zaštitnika prirode i šume
Tako se posmatra -veruj meni

Upravo to. Ne živi u njemu. A to što ponekad poželi da udje da se odmori to je nešto drugo...:hahaha1:

E abaš su bili par kao muž i žena Faun i Fauna...

- - - - - - - - - -

A i oni sami su mešavina više plemena sa asimilovanim Etrurcima
I svako ima neko svoje lokalno božanstvo
E a sad ja šaljem pozzzz za laku noć
Mislim za happy offline

Ene preduhitri me.

e3c3fbe0eeb34a73489040ddb00c4180.jpg

Laku noć Agata...:bye:

Ccccccccccccccccccccccccccc
E moj Stanco
Igraš se sa vatrom
Čak i kad izgleda ko Širli Templ
I posle -Agaaaaaatha
Otvaraj srce da se sakrijem

A radi podsvest.........:D:D:D
Jer si u toku ovog mog pisanja
editovao
Neće Buda da te ubije
Kojica će........
Oooo agatha, u tvom srcu niko ne može da se sakrije jer je veliko i stalno otvoreno.
Kojica neće da me ubije, ona me muči, a to je gore.:(

Alo moderatori, ako neko na otvorenoj temi koja se zove religijska nekrofilija iznese saznanja da se vernici bave nekrofilijom jer nabavljaju cestice kostiju mrtvih iz svog panteona koje obozavaju, molio bih da mi se objasni zasto se ta informacija brise a tema i dalje stoji? Sta nije u redu sa tom informacijom, nije istina da se to radi?

Verovatno jerbo ti je Saznanje donekle pogrešno. Čestce mrtvaka ne koriste vernici nego popovi. :kafa:

Oooo agatha, u tvom srcu niko ne može da se sakrije jer je veliko i stalno otvoreno.
Kojica neće da me ubije, ona me muči, a to je gore.:(

Nije stalno otvoreno
Samo tako izgleda
A selekcija je rigorozna
No i Kojica ima VIP ausvajs za moje srce
I šta ako se oboje tu zateknete u isto vreme,ti počneš da je podbrckuješ,ona se naljuti pa te opauči - i onda nastane komešanje i kao krajnji rezultat -eto meni inFrakta!
Moraću da uvedem kućni red

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back