Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim da je bukvalno isterivao demone...ima toga i danas...rade se egzorcizmi..normalno ni nalik onako uspešno i lako kako je Isus to radio
gledao sam jedan film zasnovan na istinitom događaju. svešteniku je bilo suđeno za egzorcizam tačnije za ubistvo te devojke na kojoj je vršen.
ispostavilo se da devojka znala i aramejski i latinski i čak je mogla da menja glas.

ni to uvođenje Božije milosti mi se baš ne sviđa..da li to znači da nema kriterijuma nego ko se Bogu svidi super ko mu se ne svidi večne muke?
Не, Исус нам поручује да нас Бог све воли без резерве, али постоји квака, ми имамо слободну вољу и сами бирамо да ли ћемо прихватити ту милост и љубав, или не. Рецимо основно образовање је обавезно, а средња школа и факултет нису, већина ће наставити у средњу, добар дио на факс, а неки ће стати након основне, сви су по дифолту имали исти критеријум, али разни разлози и утицај слободне воље је довео до различитих резултата.

ne možeš biti na putu ako samo recituješ naučeno.
to je tapkanje u mestu a čak nije ni tvoje.
To sto ti ne znas Bozju rec pa se tako pravdas
sam sebe zavaravas

Ja ZNAM BOZJU REC JER SAM JE IZUCILA CELU
I TO JE NAUKA ONA SE IZUCAVA
i razumem je celu
I Naravno da ZNAM DA SAM NA Bozjem putu
nije to nesto nedokuciivo

Bog nam je preko Biblije otkrio ISTINU da je mozemo spoznati

Poslednja izmena:
Не, Исус нам поручује да нас Бог све воли без резерве, али постоји квака, ми имамо слободну вољу и сами бирамо да ли ћемо прихватити ту милост и љубав, или не. Рецимо основно образовање је обавезно, а средња школа и факултет нису, већина ће наставити у средњу, добар дио на факс, а неки ће стати након основне, сви су по дифолту имали исти критеријум, али разни разлози и утицај слободне воље је довео до различитих резултата.
Da. ali imaš nekog mnogo dobrog čoveka koji je ateista i nije prihvatio tu milost i imaš nekog ko je hladan, sebičan, arogantan, mrzi i druge i sebe a prihvatio je milost. Ko će tu u raj, a ko u pakao?

Da Bog nam je pokazao ljubav jer je dao Svog Sina Isusa na zrtvu
da bi na temelju nje mi mogli da dobijemo spasenje

a do nas je Ko ce prihvatiti tu zrtvu i biti dostojan nje i Boga
dakle mi sami biramo da li smo uz Boga - na Bozjem putu ili ne..
Sami biramo put
uzak put koji vodi u zivot
ii siroki put kojim ide vecina i koji vodi u unistenje

Da Bog nam je pokazao ljubav jer je dao Svog Sina Isusa na zrtvu
da bi na temelju nje mi mogli da dobijemo spasenje

a do nas je Ko ce prihvatiti tu zrtvu i biti dostojan nje i Boga
dakle mi sami biramo da li smo uz Boga - na Bozjem putu ili ne..
Sami biramo put
uzak put koji vodi u zivot
ii siroki put kojim ide vecina i koji vodi u unistenje
a zašto ako je Bog dobar i sve nas voli, nije obrnuto? da uski put vodi u uništenje ili čak da ništa ne vodi u uništenje a širok put da vodi sve ili skoro sve u život?

ne možeš biti na putu ako samo recituješ naučeno.
to je tapkanje u mestu a čak nije ni tvoje.
Не знам баш, моје мишљење је да се кроз само то читање па и цитирање, као и интеракцију са другим људима човјек развија, наравно да то некад може поћи и странпутицом, али ко сам ја да судим .

ok je dok se poredimo u ovome ili onome...problem je kad tu vrednost iz nekog od bezbroj konteksta pokušamo da prenesemo na nas kao bića van konteksta..na primer kad pomislim umesto bolje mi ide matematika nego Saletu da zbog toga više vredim od Saleta..a ceo društveni sistem nas gura u takva nerealna poređenja od malena...
Само поређење у било ком контексту нас може одвести у сујету.

Само поређење у било ком контексту нас може одвести у сујету.
samo ako prebacujemo vrednost iz konteksta na nas kao bića...što ljudi uglavnom rade...naprimer ja ne vredim ni milioniti deo koliko Đoković u tenisu ili ni približno kao on u materjalnom bogatstvu..na tim poljima on ima daleko veću vrednost od mene... to je realnost..nije sujeta samo po sebi...ali sujeta bi bila da zaključim da manje ili više vredim od Novaka kao biće... kao duša....ili ako sam ja štreber i imam uvek pet iz matematike a Sale ima uvekl dvojku ili trojku onda je realnost da u oblasti matematike za sad više vredim od Saleta.....sujeta bi bila kad bi ja to generalizovao i rekao da ja zbog toga više vredim od Saleta

Da. ali imaš nekog mnogo dobrog čoveka koji je ateista i nije prihvatio tu milost i imaš nekog ko je hladan, sebičan, arogantan, mrzi i druge i sebe a prihvatio je milost. Ko će tu u raj, a ko u pakao?
Опет кажем да нама људима нису познати начини дјеловања Божијег изузев оног што нам је дато кроз Свето Писмо. Ево узмимо овај твој примјер, како мислиш да је овај други прихватио ту милост, на који начин даје повратну информацију да ју је прихватио. У једном од псалама се каже: Ово је дан који створи Господ, узрадујте се и узвеселите се у њему. Имаш затим и ону причу о добром Самарићанин и Исусовој поуци ко је наш ближњи.

To sto ti ne znas Bozju rec pa se tako pravdas
sam sebe zavaravas

Ja ZNAM BOZJU REC JER SAM JE IZUCILA CELU
I TO JE NAUKA ONA SE IZUCAVA
i razumem je celu
I Naravno da ZNAM DA SAM NA Bozjem putu
nije to nesto nedokuciivo

Bog nam je preko Biblije otkrio ISTINU da je mozemo spoznati
Мислим да те Сале мало Зеки, да заоштри дискусију :D .

Опет кажем да нама људима нису познати начини дјеловања Божијег изузев оног што нам је дато кроз Свето Писмо. Ево узмимо овај твој примјер, како мислиш да је овај други прихватио ту милост, на који начин даје повратну информацију да ју је прихватио. У једном од псалама се каже: Ово је дан који створи Господ, узрадујте се и узвеселите се у њему. Имаш затим и ону причу о добром Самарићанин и Исусовој поуци ко је наш ближњи.
znači itekako su bitna i dela a ne samo prihvatanje milosti? jer prihvatanje milosti znači prihvatanje i da činimo dela u skladu sa tim?

znači itekako su bitna i dela a ne samo prihvatanje milosti? jer prihvatanje milosti znači prihvatanje i da činimo dela u skladu sa tim?
Ја то видим на тај начин да ми дјелима дајемо повратну информацију, то може бити и физички видљивим дијелима или једноставно у нашој глави.

samo ako prebacujemo vrednost iz konteksta na nas kao bića...što ljudi uglavnom rade...naprimer ja ne vredim ni milioniti deo koliko Đoković u tenisu ili ni približno kao on u materjalnom bogatstvu..na tim poljima on ima daleko veću vrednost od mene... to je realnost..nije sujeta samo po sebi...ali sujeta bi bila da zaključim da manje ili više vredim od Novaka kao biće... kao duša....ili ako sam ja štreber i imam uvek pet iz matematike a Sale ima uvekl dvojku ili trojku onda je realnost da u oblasti matematike za sad više vredim od Saleta.....sujeta bi bila kad bi ja to generalizovao i rekao da ja zbog toga više vredim od Saleta
Слажем се, само мислим да је мало теже поставити границу, а кажу да је таштина многолика и да нас у сваком случају порази.

Слажем се, само мислим да је мало теже поставити границу, а кажу да је таштина многолика и да нас у сваком случају порази.
problem je što svako ima set vrednosti kojim se rukovodi u životu i onda vrednost sebe kao bića izvlači iz skupa onih oblasti koje su mu najvažnije..tu se pravi greška..

Не знам баш, моје мишљење је да се кроз само то читање па и цитирање, као и интеракцију са другим људима човјек развија, наравно да то некад може поћи и странпутицом, али ко сам ја да судим .
ništa ti od sumanutog citiranja nemaš.
za vernika hrišćana biblija je samo temelj. dalje se izgrađuješ u zajednici službom i molitvom i sam razmišljanjem. čemu mozak služi nego da ga koristimo ili ćemo ponavljati "ja znam". čim to i pomisliš ti se unazađuješ. to je ona sujeta i sud o kom smo već pisali.
za svaki nađeni odgovor pojave se bar još deset pitanja i tome nema kraja.

za vernika hrišćana biblija je samo temelj. dalje se izgrađuješ u zajednici službom i molitvom i sam razmišljanjem. čemu mozak služi nego da ga koristimo ili ćemo ponavljati "ja znam". čim to i pomisliš ti se unazađuješ. to je ona sujeta i sud o kom smo već pisali.
u punu čašu ne može da se dosipa voda...ko misli da sve zna ne može ništa da nauči..

Ако узмемо за примјер наше претке, који већим дијелом нису ни били писмени, а камоли да су имали Библију, али су стојали много чвршће у вјери него ми данас. Буквално они су је живјели, а ми је само читамо.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back