Konacno smo shvatili koliko su dobre montazne kuce

montkucenp

Početnik
Poruka
1
U Srbiji se narod konacno pocinje masovno zanimati za izgradnju montaznih kuca. Nekako je to bila nepoznanica ali... Sta se desava? Ako vec mnogi nisu u situaciju da prosetaju Evropom i progledaju malo dalje od RTS1, imaju priliku da mnogo saznaju na internetu. Dokaz o visokom interesovanju jesu hiljade poziva, emailova, pregleda sajtova domacih gradjevinara i sve to rezultira u velikom broju potpisanih ugovora. No, najbolji kriticari ipak su oni koji vec zive u svojoj montaznoj kuci. Naravno, kao i svemu, i ovde se treba ispravno odluciti o tome KOME POVERAVATE POSAO odnosno Vasu buducnost.

Komšija je postavio montažnu iz Ivanjice.
Sjajna je. Toplotna i zvučna izolacija odlična.
Vi morate da napravite temelj, donju ploču i sve priljučke
(struja, voda, telefon)
Možete i podrum i garažu,
ili skroz u zemlju, ili do pola,
pa onda ploča.

A jedan priljatelj je još obložio fasadnom ciglom.

A imate i garanciju 100 godina.

Ako saberete sve troškove klasične gradnje
dodje i malo jeftinija.

I bezbroj varijacija na tu temu:
još jedna terasa, natstrešnica ....

Poslednja izmena:
Najbolje kuce ce biti one u sumi pored potoka catmare oblozene blatom i slamom,pokrivene crepom i odzakom.patosane daskama...to su kuce od 100 godina jos u funkciji.

Kakve crne montazne, nekada su se u Srbiji pravile odlicne kuce, govorim o vremenu s kraja 19. i pocetka 20. v.
Moji baba i deda zive u kuci od oko 100 godina, normalno vrsene su neke sanacije, ali temelj, grede-sve je izuzetno staro i postojano; da kucnem u drvo.:deda:

Kakve crne montazne, nekada su se u Srbiji pravile odlicne kuce, govorim o vremenu s kraja 19. i pocetka 20. v.
Moji baba i deda zive u kuci od oko 100 godina, normalno vrsene su neke sanacije, ali temelj, grede-sve je izuzetno staro i postojano; da kucnem u drvo.:deda:

O tome ti picam .Ja cuvam dedovinu i imam takvu kucu na jednom lepom mestu sa bunarem ispred i drvetom iza!

Ko hoće da živi u ambaru obloženom stiropor pločama ?

Nije istina da je jeftinije, a u kući smrdi kao u najlon kesi.

Ne bih to čudo koristio za stanovanje, samo za farmu ili garažu - radionicu.

Svi koji pričaju drugačije ili hoće da vam prodaju ili opravdavaju sopstveni promašaj.

Svakom ko ima dilemu preporučujem da u toku zime poseti neku od gotovih kuća i obrati pažnju na kvalitet vazduha.

Montazne kuce ?

Jedna zena htela da napravi u Nisu... Tacnije staru kucu da srusi i da napravi novu. Kada je cula koliko kosta dozvola za gradnju a na koja se ceka po 2 godine, da prikljucak za vodu 1000 evra, struju isto (mozda cak i vise).... odustala je odmah.

Vise se isplati starija kuca sa instalacijama odradi se izolacija fasada ,laminati ...i eto resenja!

Back