Konačno regionalizacija

Lako mi možemo da banalizujemo stvari, ali ovo je ozbiljna tema... Na žalost, trenutno sam u manjini na forumu, ali raspoloženje među ljudima po regionima je sasvim suprotno većini izrečenih stavova ovde...[/B

Što bi rekli obrazovci... Niko nas ne može zaustaviti...:lol:

Ovo je pogresno. Nisi u manjini, ali znaj da se neces usreciti tom regionalizacijom, jer je em kriza, em su i lokalni politicari koruptivni, seljaci i nesposobni! Bas ces ti u Nisu da se usrecis, koji je na nekom 70-tom mestu po platama u Srbiji!:roll:

Ma ja bi vam sve dao samo da se vise ne dovlacite u Bg vec da ostanete da zivite tamo odakle ste

A i ovo je bezobrazluk! Pa zar ti mislis da ce neko iz tako velikog grada kao sto je Nis da se "dovuce" u BG tek tako? Zato sto te mnogo voli? Ne, brajko, nego ljudi danas idu "trbuhom za kruhom" i uopste im nije milo sto moraju da se ovoje (privremeno) od svog rodnog grada! Sramota, ranije je Nis bio dovoljan sam sebi, a sada nije! Ali i to ce se promreniti! Ne sad, ali hoce! Kakav Beograd, kakvi bakraci ako se ne mora!:evil:

Dosta bre vise sa tim podelama i deobama ako tako nastavimo uskoro necemo imati sta da delimo,Srbija je suvise mala da bi se delila na pokrajine,regije,podregije... i ko zna sta jos nece da izmisle samo da bi lakse manipulisali sa nama...zamislite da svi mi zivimo u jednoj zgradi i posto trenutno ne mozemo da se slozimo po nekim pitanjima(zajednicka struja,lift,odrzavanje,ciscenje...) uzmemo lepo pa porusimo tu zgradu i podelimo one cigle,beton i gomilu suta...pitam ja vas,da li bi nam bilo bolje od toga...po meni je najbolje da opstine imaju odredjenu samostalnost po nekim pitanjima a sve ostalo je na nivou drzave...ja necu da cepam drzavu zato sto mi se ne svidja nacin na koji funkcionise vlast,vec da se menja vlast sve dok se ne dobije drzava u kojoj nam se(bar vecini)svidja kako ta vlast funkcionise!

Poslednja izmena:
Dosta bre vise sa tim podelama i deobama ako tako nastavimo uskoro necemo imati sta da delimo,Srbija je suvise mala da bi se delila na pokrajine,regije,podregije... i ko zna sta jos nece da izmisle samo da bi lakse manipulisali sa nama...zamislite da svi mi zivimo u jednoj zgradi i posto trenutno ne mozemo da se slozimo po nekim pitanjima(zajednicka struja,lift,odrzavanje,ciscenje...) uzmemo lepo pa porusimo tu zgradu i podelimo one cigle,beton i gomilu suta...pitam ja vas,da li bi nam bilo bolje od toga...po meni je najbolje da opstine imaju odredjenu samostalnost po nekim pitanjima a sve ostalo je na nivou drzave...ja necu da cepam drzavu zato sto mi se ne svidja vlast,vec hocu da menjam vlast da bi mi se svidela drzava u kojoj zivim!

Apsolutno si zalutao na temu, bar po ovome šta si napisao...

Ko ruši zgradu? Samo menjamo blagajnika... I svako da plati onoliko zajedničkih troškova, koliko je potrošio...

Sam kažeš "po meni je najbolje da opstine imaju odredjenu samostalnost po nekim pitanjima a sve ostalo je na nivou drzave", s tim što je to najbolje organizovati preko regiona u ekonomskom smislu..

Apsolutno si zalutao na temu, bar po ovome šta si napisao...

Ko ruši zgradu? Samo menjamo blagajnika... I svako da plati onoliko zajedničkih troškova, koliko je potrošio...

Sam kažeš "po meni je najbolje da opstine imaju odredjenu samostalnost po nekim pitanjima a sve ostalo je na nivou drzave", s tim što je to najbolje organizovati preko regiona u ekonomskom smislu
Uopste nisam zalutao na temu i apsolutno dobro znam sta sam napisao i zasto sam bas to napisao,jednostavno ti si za podelu na regione,ja nisam,cak ni u ekonomskom smislu...osim centralne i opstinske vlasti sve druge su nepotrebne...samo se mnozi administracija i komplikuju stvari a realno gledano nista se ne dobija!

Uopste nisam zalutao na temu i apsolutno dobro znam sta sam napisao i zasto sam bas to napisao,jednostavno ti si za podelu na regione,ja nisam,cak ni u ekonomskom smislu...osim centralne i opstinske vlasti sve druge su nepotrebne...samo se mnozi administracija i komplikuju stvari a realno gledano nista se ne dobija!

OK ali to je samo tvoje mišljenje... Ima mnogo onih koji imaju drugačije... Nije to bez razloga..

Жалосно је што се овај мутави народ на сваку промену нада бољем избегавајући да види суштну проблема. Суштина већ 20 година лежи у Београду и то је чињеница, али нису Београђани то тражили, нити би се бунили да их сви заједно попалимо по трговима. Има их 250 па сваки град може да добије по једног.

Para za politiku mora da bude, prvo beograd, a to ce sigurno da se uzme ....
Pa onda idu lokalni , oni ce od onog sto ostane kao regiji....
I trt mrt, oci da izbijes....

Jedino sto ce veca , malo veca biti lokalna moc, pa se moze desiti da zajase neki lokalac u juznim krajevima i da pokupuje mozak vecine....

OK ali to je samo tvoje mišljenje... Ima mnogo onih koji imaju drugačije... Nije to bez razloga..

Naravno,ima i puno onih koji misle kao ja i to nije bez razloga,ja tudja misljenja postujem ali svoje stavove branim ...protiv sam bilo kakvih podela u Srbiji pa cak i na regije po ekonomskom pitanju,jer tako to pocinje a kako se zavrsava svi dobro znamo!Srbija je teritorijalno suvise mala da bi se delila,suvise siromasna da bi mogla da izdrzava dodatnu regionalnu administraciju a i nas je toliko malo ostalo a tako puno smo skloni svadji da bi se i te regije kad tad podzapale medjusobno...apsolutno sam siguram da nam nista dobro ne bi donele,sem naravno onima koji bi gazdovali i njima i nama!

Naravno,ima i puno onih koji misle kao ja i to nije bez razloga,ja tudja misljenja postujem ali svoje stavove branim ...protiv sam bilo kakvih podela u Srbiji pa cak i na regije po ekonomskom pitanju,jer tako to pocinje a kako se zavrsava svi dobro znamo!Srbija je teritorijalno suvise mala da bi se delila,suvise siromasna da bi mogla da izdrzava dodatnu regionalnu administraciju a i nas je toliko malo ostalo a tako puno smo skloni svadji da bi se i te regije kad tad podzapale medjusobno...apsolutno sam siguram da nam nista dobro ne bi donele,sem naravno onima koji bi gazdovali i njima i nama!

Ma druže, ne postoji način da me ubediš da budžet za kulturu Beograda, treba da bude veći nego budžet kulture ostatka Srbije i to u odnosu 60:40...

Takvih drastičnih primera ima još.... To mora da se promeni...

Poslednja izmena:

Back