Konačno potvrđeno Hitlerovo poreklo? Mrzeo ih je, a i sam je bio „njihov“

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626
Konačno potvrđeno Hitlerovo poreklo? Mrzeo ih je, a i sam je bio „njihov“

M. P. 6. avgusta 2019. 15:36

Nacistički vođa Adolf Hitler, koji je kriv za milione nastradalih u Drugom svetskom ratu, smatrao je da je „arijevska rasa superiorna“ i jedina prava, dok je Jevreje prezirao i smatrao ih inferiornim. Međutim, poslednja istraživanja istoričara pokazuju da je upravo i sam bio pripadnik, kako je smatrao, „inferiorne rase“.

Sada su izgleda istoričari pronašli dokaze koji potvrđuju da je Hitlerov deda bio Jevrejin.

Dr Leonard Saks rekao je da je njegova baka, iako je oduvek odbijala da oda s kim je zatrudnela, zapravo dete dobila sa Jevrejinom koji je živeo u Gracu.

Prvi put se njegovo jevrejsko poreklo pominje 1930. godine, kada je Hitlerov advokat Hans Frenk rekao da je otkrio dokaz da je deda nacističkog vođe živeo u kući u kojoj je radila njegova baka.

Mnogi su posle Frenkovog pogubljenja, nakon procesa u Nirnbergu, odbacili ovu teoriju. Čak je jedan poznati austrijski istoričar Nikolaus fon Preradovič navodno pronašao dokaz koji sugeriše da u Gracu 1836. godine, kada je začet Hitlerov otac Alois Šiklgruber, nije bilo Jevreja.

Međutim, dr Saks je uspeo da dokaže da je u Gracu bilo Jevreja i pre 1850. godine. Takođe je predstavio dokaze da je Preradovič bio simpatizer nacista., te da je bio uvređen navodima da bi Hitler mogao da ima jevrejsko poreklo.

„Razmišljao sam o tome da neonaciste vređa činjenica da Hitler ima jevrejsko poreklo, zato što oni mrze Jevreje. Takođe, Jevreje vređa činjenica da bi Hitler mogao da ima jevrejsko poreklo. Ali sada, skoro ceo jedan životni vek je prošao od Trećeg rajha i sad nije vreme da se pitamo šta više vređa, nego šta je istina i da pokušamo da razumemmo Hitlera i Holokaust“, rekao je dr Saks, prenosi Dejli mejl.

Pilot otkrio koje su bile poslednje Hitlerove reči

Hitlerova baka Marija Ana Šiklgruber, majka njegovog oca Aloisa, bila je siromašna i živela je na selu u severozapadnom delu Austrije.

Malo toga se zna o njenom životu pre njene 42. godine života, kada je kao neudata, rodila Hitlerovog oca. Istoričari su primetili da je ona odbila da prizna s kim je ostala u drugom stanju, te u krštenici nije pisalo nijedno ime kao ime oca. Kasnije se udala za Johana Georga Hajdlera, koji je potom usvojio Aloisa, a što je i zavedeno u krštenici.

Hitlerovo poreklo dovedeno je u pitanje kada su njegovi protivnici počeli da šire glasine o tome da je zapravo njegov deda Jevrejin. To se nacistima, kojima je „čistokrvna arijevska linija“ bila najbitnija, naravno nije nimalo dopalo.

Hitlerova „jazbina“ postaje turistička „atrakcija“

I sam Hitler je 1931. godine izdao naređenje da se istraže navodne glasine o njegovom jevrejskom poreklu. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1937, dokor koji se bavio istraživanjem gena, po Hitlerovoj dozvoli, objavio je otkriće do kojeg je došao – a to je da Hitler vodi poreklo od austrijskih Nemaca.

Pošto je Johan Georg Hajdler upisan kao biološki otac Hitlerovog oca u krštenici, to se smatralo sertifikovanim dokazom o Hitlerovom poreklu.
1190086

https://www.krstarica.com/ziot/zive...m&utm_medium=thumbs&utm_campaign=thumbs_house

Johan Georg Hajdler nije bio nikakav Jevjrejin. Hitler ga čak nije krio. Objavio je celo svoje porodično stablo. Koji gluposti pišu ove novine. Kao i ona kretenčina Dejan Lučić što tvrdi da je Hitler bio homoseksualac i unuk Solomona Majera Rotšilda.

Zar se jevrejsko poreklo ne računa samo preko majke?

Tačno. Samo što je Hitler bio Austrijanac. Tako da se gleda po očevoj liniji.

Ove budale što pišu ovakve gluposti hoće da kažu kako je Hitler bio lažov, prevarant i licemer. Ako i jeste onda je bio majstor u tome jer je uspeo da prevari ceo nemačk narod.

Hitlerovo jevrejsko poreko je na jos klimavijanim nogama nego Karadjordjevo albansko.

Ljudi za mnogo maste imaju mnogo vremena.

Nikakav jevrejin nije bio čak ni promil. Prezime Šiklgruber je čisto austrijsko prezime. I sada što se ne zna ime biološkog oca odmah idu priče da je jevrejin. Gluposti!

Bila je čak epizoda Zone Sumraka gde je bio prikazan kako ga je zamenila ciganka. :per:

Vidiš, ja o njemu mislim sve najgore, ali nemam utisak da je bio lažov. Mislim da je bio potpuno iskren u svom ludilu.

Hitler jeste bio iskren u svojoj viziji i misiji koju je imao. Nije je zloupotrebljavao kao većina političara koji kao imaju i viziju i misiju, a posle žive u luksuzu na račun naroda. Na primer kod Staljina je narod gladovao, kod Hitlera Nemci su poprilično dobro živeli.

Koristio je neke lekove to je sigurno.
Objavljeni su izveštaji onog njegovog lekara, setiću se kako se zvaše, i svedočenje da je toliko bio rešen da maskira simptome Parkinsonove bolesti u javnosti (pre svega tremor) da je prevršio svaku meru sa lekovima i ušao u duboku zavisnost. Što objašnjava neke sulude poteze u toku rata. Svi znamo kako funkcioniše Parkinson, suprotno od Alchajmera. Prvom bolest ide od fizičkih sposobnosti ka mentalnim , drugom obrnuto. Hitler je već na početku rata imao simptome mentalnog poremećaja. Paranoja i psihoza nisu ništa čudno za kasnog Parkinsona, tome dodaj narkotike i eto belaja.

Objavljeni su izveštaji onog njegovog lekara, setiću se kako se zvaše, i svedočenje da je toliko bio rešen da maskira simptome Parkinsonove bolesti u javnosti (pre svega tremor) da je prevršio svaku meru sa lekovima i ušao u duboku zavisnost. Što objašnjava neke sulude poteze u toku rata. Svi znamo kako funkcioniše Parkinson, suprotno od Alchajmera. Prvom bolest ide od fizičkih sposobnosti ka mentalnim , drugom obrnuto. Hitler je već na početku rata imao simptome mentalnog poremećaja. Paranoja i psihoza nisu ništa čudno za kasnog Parkinsona, tome dodaj narkotike i eto belaja.

Hteo si da napišeš tumor. :lol:

Više od pola lažu i fabrikuju jer im odgovara priča o Hitlerovom ludilu, ali da je imao neke loše poteze tokom rata to stoji jer da nije verovatno bi pobedio.

Vidiš, ja o njemu mislim sve najgore, ali nemam utisak da je bio lažov. Mislim da je bio potpuno iskren u svom ludilu.

Стварно? Значи, када се заклео ево мајке ми у Минхену 1938. године, никаквог територијалног ширења Немачке није било после тога?

Можда ћеш рећи да су лажовчине у дипломатији скоро па нормална ствар, и делимично бих се и сложио са тобом, али Хитлер је врло брзо још за живота постао оличење непринципијелне политике и давања лажних гаранција и обећања. Отприлике, нема речи коју је некоме дао а да није погазио и нож у леђа забио. И ту заправо не мислим само на односе према странцима; прилично фреквентно се служио лажима и обманама над сопственим сународницима.

Poslednja izmena:
Стварно? Значи, када се заклео ево мајке ми у Минхену 1938. године, никаквог територијалног ширења Немачке није било после тога?

Можда ћеш рећи да су лажовчине у дипломатији скоро па нормална ствар, и делимично бих се и сложио са тобом, али Хитлер је врло брзо још за живота постао оличење непринципијелне политике и давања лажних гаранција и обећања. Отприлике, нема речи коју је некоме дао а да није погазио и нож у леђа забио. И ту заправо не мислим само на односе према странцима; прилично фреквентно се служио лажима и обманама над сопственим сународницима.

Hitler je bio lukav prema svojim neprijateljima, ali je pravio strateške greške i to mu je došlo glave.

A u kojoj meri i koliko se razlikuje od ovih danas svetskih mocnika? Moze li mu se to uopste onda uzeti za zlo a ne biti licemeran?

U nešto većoj meri nego uobičajeno, rekao bih, ali uglavnom se slažem. I to uopšte nije bitno, niti pravda Trampa i dr. svetske moćnike danas; nego kokošku nazvati kokoškom. Šta je tu licemerno?

Možda bi imao drugačije mišljenje o njemu da jesi. :)

Vidiš, Hitler je umeo da izrazi saosećanje sa ljudima koji su patili u ekonomskoj bedi. Nije bio baš toliko loš.

S obzirom da sam antropološki tipični Sloven, rekao bih da ne bih bio baš najsrećniji. :eek:

Mada u svakom slučaju se da izmisliti nešto arijevsko. :mrgreen:

Hitlerovo jevrejsko poreko je na jos klimavijanim nogama nego Karadjordjevo albansko.

Ljudi za mnogo maste imaju mnogo vremena.

Хитлер наводни швапски Аријевац, а био а црн, зера укошених очију, натечених капака и висок метар и жилет. Ма дај, какав чистокрвни Швабо какви бакрачи...

Back