KONAČNO DA SE NEKO SETI NAŠIH U ČIKAGU!!!

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/bozovic-sa-dijasporom-u-cikagu/
Božović sa dijasporom u Čikagu
Tanjug – pre 33 minuta
BEOGRAD/ČIKAGO – Državni sekretar ministarstva unutrašnjih Vladimir Božović poslova sastao se u Čikagu sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD i upoznao ih sa trenutnom bezbednosno-političkom situacijom u Srbiji i sa rezultatima posete premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i njega Vašingtonu.

Kako se navodi u saopštenju MUP, na sastanku je jednoglasno usvojen predlog da za člana socijalno-ekonomskog saveta Vlade Srbije iz dijaspore bude predložen Branko Tupanjac, ugledni poslovni čovek iz Čikaga. Na sastanku je, kako se ističe, bilo reči i o otvaranju kancelarije srpske dijaspore u Vašingtonu, koja bi se u sedištu američke administracije na bolji i kvalitetniji način borila za srpske nacionalne interese, u svetlu sve boljih bilateralnih odnosa SAD i Srbije.

Predstavnici dijaspore izneli su niz predloga kako da se unapredi saradnja države sa dijasporom, a naročito u pogledu nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova oko hitnog pojednostavljivanja komplikovane procedure dobijanja državljanstva i ličnih dokumenata Republike Srbije.Na sastanku je, uz prethodne konsultacije sa organizacijama dijaspore, jednoglasno upućena snažna podrška predsedniku i novoj vladi Republike Srbije u naporima da očuva nacionalne i državne interese, naročito na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi odlučnu i snažnu borbu protiv organizovanog kriminala, posebno korupcije.

Božović, kako je najavljeno, nastavlja posetu Čikagu susretima u policiji, poseti Policijskoj akademiji čikaške policije i Regionalnom centru FBI Ilinoisa.

U Čikagu imamo ogromnu i veoma uticajnu dijasporu koja bi MNOGO mogla da nam pomogne oko lobiranja za interese Srbije.
Bivša ministarka Radmila Milentijević, inače rodom iz mog komšiluka, živi i radi u Čikagu.
Rod Blagojević, rodom iz okoline KG, takođe. Inače bivši guverner Ilinoisa, SAD države čiji je Čikago najveći grad.
Hilari Klinton je takođe iz Čikaga rodom, eto da napomenem.
Radi se inače o 3-oj ekonomski značajnoj državi u SAD i jednoj od najprosperitetnijih u SAD posle: DC-ja, Pensilvanije, Delavera, New York-a i Kalifornije

Koji nasi u cikagu?

U Čikagu imamo ogromnu i veoma uticajnu dijasporu koja bi MNOGO mogla da nam pomogne oko lobiranja za interese Srbije.
Bivša ministarka Radmila Milentijević, inače rodom iz mog komšiluka, živi i radi u Čikagu.
Rod Blagojević, rodom iz okoline KG, takođe. Inače bivši guverner Ilinoisa, SAD države čiji je Čikago najveći grad.
Radi se inače o 3-oj ekonomski značajnoj državi u SAD i jednoj od najprosperitetnijih u SAD posle: DC-ja, Pensilvanije, Delavera, New York-a i Kalifornije.

Ima NAS još MNOGO tamo, milionera, biznismena, političara, kongresmena, lekara,...

Radi se inače o 3-oj ekonomski značajnoj državi u SAD i jednoj od najprosperitetnijih u SAD posle: DC-ja, Pensilvanije, Delavera, New York-a i Kalifornije.

Ima NAS još MNOGO tamo, milionera, biznismena, političara, kongresmena, lekara,...

Gubljenje dragocenog vremena i novca :think:

Kod Amerikanaca mogu da lobiraju samo - NAŠI NEPRIJATELJI :aha2:

I sad mi trebamo da se prijateljimo sa tim amerikancima:?

Gubljenje dragocenog vremena i novca :think:

Kod Amerikanaca mogu da lobiraju samo - NAŠI NEPRIJATELJI :aha2:

Pa Albanci nisu tako razmišljali sa svojom pa su eto za sada mnogo uspešniji u tome od nas a mi imamo više potencijala za uspeh. Bar u Čikagu i okolini.
S druge strane i u New Yorku je sve više naših ljudi, pretežno umetnika.
Treba sve to MAXIMALNO iskoristiti na OBOSTRANU korist.

Pa dobro i da je tako, IMA TU JOŠ PUNO LJUDI.
Uostalom, otkud mi znamo da li je tako.
A šta ako su mu UPRAVO Albanci smestili ovo, samo da ponovo ne bi bio Guverner?.
Glas Ilinoisa poprilično vredi u SAD.

Rod Blagojevic NIKAD nije izjavio da je Srbin,govorio je da je sa Balkana...to je spomenuo samo jednom nakon hapsenja.Zena mu je Jevrejka i on sam je presao na judaizam, a inace je dao podrsku bombardovanju Srbije dok je Denis Kucinic kongresmen hrvatskog porekla bio protiv...Eto ti ga taj "Srbin"

Tu je SPC podbacila,i drzava takodje.
Fali nam organizacija dijaspore i njeno finansiranje,ali iskljucivo od donacija.Moze to da se resi ali smo neradnici i dzabolebarosi.

Pa ne bih se baš složio. Kod mene u komšiluku ljudi rade kao crnci od jutra do mraka a ne zaradjuju baš previše.
Mislim da radimo pogrešno više nego što ne radimo ništa.
A priznaćeš. ni posla nema baš previše i ako tvrdim da SVAKO u ovoj zemlji može sebi da obezbedi egzistenciju samo ako želi da mrdne malo zadnjicu.
Od onih 700 hiljada bar 400 hiljada neće to da uradi već jednostavno želi da živi klošarski, tako im je lepše i lakše ako već nema nikakve socijale.
MNOGO toga zavisi i od geopolitike, mislim na sveobuhvatno ekonomsko stanje zemlje.

Back