Komunističko-ustaški sporazum Pijade-Budak?

Sporazumi izmedju cetnika i domobrana i vlasti NDH, ne ustasa. Ne znam otkud je potpisivanje primirja izdaja.

1.oni su potpisali ugovor sa NDH , a hrvatska vojnica su domobrani i ustase
2. to nije potpisivanje primirja nego stavljanje u sluzbu NDH, za odredjene socijalne beneficije (za borbu protiv partizana)
3. bili su na vojnom snabdevanju NDH, pod njihovom taktickom komandom, "legalizirali" su se kod NDH ( to je izraz koji cetnici vole)

Da nastavimo.

Vladimir Nazor bio je:

- Predsednik ZAVNOH-a; Vladimir Nazor (13. jun 1943 - 25. avgust 1945)
- Predsednik Prezidijuma Sabora NR Hrvatske (1945-1953); Vladimir Nazor (25. avgust 1945 - 19. jun 1949)

Takođe je poznato da se radi o hrvatskom nacionalisti i tzv. preletaču, ali se to nikad ne povezuje. :thumbdown:

Heinz Dietrich Fischer
Outstanding International Press Reporting: 1928-1945, from the consequences of World war I to the end of World War II

Published by W. de Gruyter, 1984
Item notes: v. 1
ISBN 3110089181, 9783110089189

The head of Croatian section of the national Liberation Authority was Dr. Vladimir Nazor, 74, Dalmatian-born Poet. (...) Nazor once wrote a hymn in praise of Poglavnik (Fuehrer) Ante Pavelic and is typical of former Ustachi sympathizers now trying to switch sides because of the belief that Germany and her satelites are losing war.

Iz Nazorovog opusa:

TOMISLAV

Oružje zveči, bjesne mrke čete..
I Mađari bježe na brzim konjima,
Za njima Hrvati ko sokoli lete,
Gone ih preko ravni i bregova,
šumama gustim, gudurama tamnim,
tamo do sivih Dravinih valova.
Kagan je rijeku prošo mrk je stao.
-Junače, tko si? - Na drugome brijegu
Pobjednik mladi gromko zavikao:
-Arpade, ti si vjetrina što hara,
a ja sam hrašće jedro i stoljetno
na koje zalud vihor se obara.
Ti bijesan rušiš, a ja vedar zidam;
Ti ko zvijer banu da moriš i kolješ
Ja od zla branim, ljute rane vidam.
Za ime što pitaš barbarine?
Čuvar sam vjerni ognjišta otaca!
Lav stražar rodne rijeke i doline.
Susjede, dom si na svojem gradi.
Zovi me zid mjedeni, plot krvavi,
prohtje l' se tebi jednom natrag, znadi:
Tu ćes me naći: čekam te na Dravi.

HRVATSKI JEZIK

U tebi sam vijek svoj proživio,
Drevni i lijepi jeziče Hrvata;
Rođen na morskom pragu tvojih vrata,
Polako sam te, uz trud, osvojio.

Povede ti me i gdje nisam bio.
Na vrhu gore i na kraju gata,
U kolibici, u kući od zlata
Svuda je meni glas tvoj žuborio.

Htio sam biti glazbalo na kome
Zvuče ko žice, mirišu ko cvijeće
Rojevi riječi u govoru tvome.

Pa, uzdignut nad zipkom i nad grobom,
Da u tebi dišem i da živim s tobom,
I onda kad me više biti neće.

POGLAVNIK
Nad starim dvorom usred glavnog grada
ko plamen vječnog svietla stieg vihori;
u dvoru, blied od neprekidnog rada:
Poglavnik bdije, jer narod se bori.
I premda svu noć, ko uklete sjene,
more Ga brige mnogih podanika,
ipak Mu bdienjem izmučene sjene
sa smieškom prime stranog poslanika.
Ko dobra majka često prigne čelo
nad uzglavljima ranjenih junakâ;
ko brižan otac izlazi u selo
vidjeti poljske radove seljakâ.
A ipak nikad nitko ne će znati:
sa koliko se boraca On bori,
od kolikih Mu boli srdce pati
i kolikom Mu snagom duša gori!
Tek će budućnost, što će vedra teći,
znati, što bješe činio i htio,
a poviest naša s ponosom će reći:
Naš Poglavnik je velik vladar bio!

:per:

Koliko je cinizma u postavljanju ovakvog lika za predsednika ZAVNOHA i člana AVNOJ-a?

Preletač je preleteo u Titov tabor krajem 1942 (decembar; možda je drugi podatak koji govori da je to bilo početkom 1943. verodostojniji.)

I iz ovog se vidi da su Pavelićevi i Titovi ljudi bili u tesnom kontaktu - dve opcije od Hrvata su prepoznate kao "Hrvatski plan A" i "Hrvatski plan B".

Plan B je nakraju upalio. :kafa:

PS. Mislim da Nazor još uvek stoji u srpskim čitankama. Ako, ako... kao spomenik srpskoj gluposti.

Koliko je cinizma u postavljanju ovakvog lika za prědsědnika ZAVNOHA i člana AVNOJ-a?

Prěletač je prěletěo u Titov tabor krajem 1942 (decembar; možda je drugi podatak koji govori da je to bilo početkom 1943. věrodostojniji.)

I iz ovog se vidi da su Pavelićevi i Titovi ljudi bili u těsnom kontaktu - dvě opcije od Hrvata su prěpoznate kao "Hrvatski plan A" i "Hrvatski plan B".

Plan B je nakraju upalio.

mozda vise cinizma i podlosti kod tebe....i srbijanska teorija zavere. uvek mora postojati neki brankovic da bi opravdao poraz, ili neka zavera...

elem, nazor nije napisao pesmu poglavniku, jer je gore navedena pesma objavljena 1944 godine, kada je davno bio u partizanima

Sve što sam ikada čuo o tobožnjoj Nazorovoj odi ustaškom vođi uključivalo je da je posrijedi pjesma koja u naslovu nosi posvećenikovo ime (ili titulu), a potpisana je punim pjesnikovim imenom i prezimenom. Kako sam već rekao, da je takva pjesma ikada objavljena, u posljednjih bi petnaestak godina, otkako je kulturna baština NDH postala javno dostupna, sigurno bila isplivala. Iz Jelčićeva pak članka doznajemo da nije imala odakle isplivati.
Ali, »Vijenčev« blok o Nazoru i Paveliću sadržava još dva priloga, jedan Vlatka Pavletića, a jedan Branimira Donata, u kojima se nudi svojevrsni Ersatzobjekt za »fantomsku pjesmu«, i to u liku anonimna stihovana sastavka pod naslovom Poglavnik, koji je izvorno objavljen uz članak Vinka Nikolića Opjevani Poglavnik u Hrvatskom narodu od 14. lipnja 1944, a prije nekoliko ga je godina na svjetlo dana izvukao i pripisao ga Nazoru historiografski amater Darko Skagrak. Pavletić i Donat njegovu atribuciju u najmanju ruku ne odbacuju, a Donat se upušta i u spekulaciju o tome što bi objavljivanje rečene pjesme – uz pretpostavku da jest Nazorova – bilo moglo značiti u endehazijskom Zagrebu 1944. Ovdje ne bih ulazio u njegove ni u Pavletićeve argumente, nego bih, na temelju iskustava s Nazorovom lirikom i uvida u anonimnoga Poglavnika, pokušao obrazložiti svoje neslaganje s pretpostavkom da bi pjesma uistinu mogla biti Nazorova.

http://www.matica.hr/Vijenac/vijenac367.nsf/AllWebDocs/JE_LI_I_POGLAVNIK_JAHAO_NA_CELU_KOLONE_

Majstor Kiseli, jedeš li ponekad Heinz kečap?

Kiseli "srbijanska teorija zavere" - ne lupaj ko ćure. Kao prvo, kaže se srpska jer mi nismo Srbijanci, nego Srbi. A drugo, citirao sam ti Hajnca Ditriha Fišera iz davne 1984. - kada se već znalo da je Nazor bio na strani ustaša. On je prešao kod Tita - opet kao hrvatski nacionalista - kada je njegov rodni Brač pripao Musoliniju. Dakle, opredelio se "Hrvatski plan B".

Da je pesma Nazorova, dakle, jasno je i po stilu i po njegovoj pesmi Tomislav, koju piše 1942... Nije baš partizanska, priznaćeš.

E, moj @Kiseli... :kafa:

Kiseli "srbijanska teorija zavere" - ne lupaj ko ćure. Kao prvo, kaže se srpska jer mi nismo Srbijanci, nego Srbi. A drugo, citirao sam ti Hajnca Ditriha Fišera iz davne 1984. - kada se već znalo da je Nazor bio na strani ustaša. On je prěšao kod Tita - opet kao hrvatski nacionalista - kada je njegov rodni Brač pripao Musoliniju. Dakle, oprědelio se "Hrvatski plan B".

citirao? nisi, ti si mu pripisao citat...:D

hrvatski plan b? srpski plan 3/4 ?. makedonski plan podvodnih ribolovaca? cime se pa ti drogiras?

Bolje ćuti. :kafa:

Pod jedan, ja sam trezvenjak. Pod dva, vređaš već drugi put. Pod tri, lupetaš napamet jer ne znaš da je citat verodostojan. Da li je čestito i pošteno od tebe da nađeš tu knjigu, pročitaš je ili da brže bolje potrčiš da slažeš? Simptomatično. Od laži je ta cela kuća. :kafa:

Heinz Dietrich Fischer
Outstanding International Press Reporting: 1928-1945, from the consequences of World war I to the end of World War II

Published by W. de Gruyter, 1984
Item notes: v. 1
ISBN 3110089181, 9783110089189

The head of Croatian section of the national Liberation Authority was Dr. Vladimir Nazor, 74, Dalmatian-born Poet. (...) Nazor once wrote a hymn in praise of Poglavnik (Fuehrer) Ante Pavelic and is typical of former Ustachi sympathizers now trying to switch sides because of the belief that Germany and her satelites are losing war.
Na srpskom:

Hajnc Ditrih Fišer, 1984:
Šef hrvatskog dela narodno-oslobodilačke vlasti bio je 74-vorogodišnji dr Vladimir Nazor, pesnik rođen u Dalmaciji. (...) Nazor je jednom prilikom bio napisao odu u slavu Poglavnika (Firera) Ante Pavelića i tipičan je predstavnik bivših simpatizera ustaškog pokreta koji su pokušavali da pređu na drugu stranu vođeni spoznajom da Nemačka i njeni sateliti gube rat.

Šta ti ovde nije jasno? Hoćeš li i stranicu knjige na kojoj to piše? Hoćeš li da ti citiram Darka Skagraka koji svedoči na kako je opskuran način i sasvim slučajno 2003. nabavio gotovo potpuno od Titoista uklonjeni broj zagrebačkog "Hrvatskog naroda", vodećeg Pavelićevog lista, u kojem je na duplerici 1944. bila objavljena Nazorova Pesma?

Pokrij se ušima @Kiseli. :kafa:

Vladimir Nazor:
POGLAVNIK

:whistling:

Vladimir Nazor bio je:

- Predsednik ZAVNOH-a (13. jun 1943 - 25. avgust 1945)
- Predsednik Prezidijuma Sabora NR Hrvatske (25. avgust 1945 - 19. jun 1949)

:whistling:

Sem toga, bio je i derpe, ali to je verovatno jedino što nije osuđujuće u njegovom slučaju.

Ajde, odluči se, da pređemo na Krležu, pa na Bakarića. :) Kad ti sve ispričam, možda se i ti shrvan istinom baciš sa Brankovog mosta - na beton - kao siroti Branko Ćopić.

istina ima raznih i ne slazu se uvek :hahaha: narocito akoje neko tako uporan kao ti pa inzistira na lazi. i to jos pod naslovom koji nema veze sa ovim sta sada pises. naslov knjige koju citiras je vec krivi , a citat da ne govorim.
raspirivanje nacionalne mrznje je protiv pravila foruma, a to je jedino sto ti pokusavas da napravis

Da nastavimo.

Vladimir Nazor bio je:

- Prědsědnik ZAVNOH-a; Vladimir Nazor (13. jun 1943 - 25. avgust 1945)
- Prědsědnik Prezidijuma Sabora NR Hrvatske (1945-1953); Vladimir Nazor (25. avgust 1945 - 19. jun 1949)

Takođe je poznato da se radi o hrvatskom nacionalisti i tzv. prěletaču, ali se to nikad ne povezuje. :thumbdown:

Iz Nazorovog opusa:

TOMISLAV

Oružje zveči, bjesne mrke čete..
I Mađari bježe na brzim konjima,
Za njima Hrvati ko sokoli lete,
Gone ih preko ravni i bregova,
šumama gustim, gudurama tamnim,
tamo do sivih Dravinih valova.
Kagan je rijeku prošo mrk je stao.
-Junače, tko si? - Na drugome brijegu
Pobjednik mladi gromko zavikao:
-Arpade, ti si vjetrina što hara,
a ja sam hrašće jedro i stoljetno
na koje zalud vihor se obara.
Ti bijesan rušiš, a ja vedar zidam;
Ti ko zvijer banu da moriš i kolješ
Ja od zla branim, ljute rane vidam.
Za ime što pitaš barbarine?
Čuvar sam vjerni ognjišta otaca!
Lav stražar rodne rijeke i doline.
Susjede, dom si na svojem gradi.
Zovi me zid mjedeni, plot krvavi,
prohtje l' se tebi jednom natrag, znadi:
Tu ćes me naći: čekam te na Dravi.

HRVATSKI JEZIK

U tebi sam vijek svoj proživio,
Drevni i lijepi jeziče Hrvata;
Rođen na morskom pragu tvojih vrata,
Polako sam te, uz trud, osvojio.

Povede ti me i gdje nisam bio.
Na vrhu gore i na kraju gata,
U kolibici, u kući od zlata
Svuda je meni glas tvoj žuborio.

Htio sam biti glazbalo na kome
Zvuče ko žice, mirišu ko cvijeće
Rojevi riječi u govoru tvome.

Pa, uzdignut nad zipkom i nad grobom,
Da u tebi dišem i da živim s tobom,
I onda kad me više biti neće.

POGLAVNIK

:per:

Koliko je cinizma u postavljanju ovakvog lika za prědsědnika ZAVNOHA i člana AVNOJ-a?

Prěletač je prěletěo u Titov tabor krajem 1942 (decembar; možda je drugi podatak koji govori da je to bilo početkom 1943. věrodostojniji.)

I iz ovog se vidi da su Pavelićevi i Titovi ljudi bili u těsnom kontaktu - dvě opcije od Hrvata su prěpoznate kao "Hrvatski plan A" i "Hrvatski plan B".

Plan B je nakraju upalio. :kafa:

PS. Mislim da Nazor još uvěk stoji u srpskim čitankama. Ako, ako... kao spomenik srpskoj gluposti.

Svaka cast, nisam znao za ovo:)

Samo jos jedan dokaz crvenih ustasa.

Svaka cast, nisam znao za ovo:)

Samo jos jedan dokaz crvenih ustasa.

Do otkrića sam došao sasvim slučajno ali vođen sam tom intuicijom budući da je Demon ostav io potpis "Zid kravavi plot mjedeni ". Znam da je to iz Nazorove pesme "Tomislav" i zagolica me kada ju je napisao. Kad sam video da je to bilo 1942, dobio sam potvrdu sumnji. To je bilo pre 2 godine i citirao sam to na tamo nekom forumu.

Sad listam neke češke reči koje je ubacio Šulek, nađem "nazor" i onda, za čakavca sa Brača Nazora posumnjam da se ne radi o prezimenu po hrvatskoj reči i bum! - original je Nazzaro!

Onda tražeći dalje slučajno u Google booksu pronađem gornji citat Hajnca Ditriha Fišera što mi je opet dalo potvrdu sumnji.

Hajnc Ditrih Fišer, 1984:
Šef hrvatskog dela narodno-oslobodilačke vlasti bio je 74-vorogodišnji dr Vladimir Nazor, pesnik rođen u Dalmaciji. (...) Nazor je jednom prilikom bio napisao odu u slavu Poglavnika (Firera) Ante Pavelića i tipičan je predstavnik bivših simpatizera ustaškog pokreta koji su pokušavali da pređu na drugu stranu vođeni spoznajom da Nemačka i njeni sateliti gube rat.

Tražeći dalje naletim na citat pesme u Vencu i tekst čoveka (Darko Skagrak) u Vesniku koji je sasvim slučajno nabasao na pravi pravu retkost - raritetni broj najznačajnijih najtiražnijih Pavelićevih novina "Hrvatski narod" čiji su primerci po Titovom nalogu spaljivani.

Vladimir Nazor:

POGLAVNIK

I onda još sinoć saznam i to da je Nazor bio gay, kao kuriozitet.

Sve ovo govori o tome da Srbi nemaju elitu, da su naivni, da ne čitaju istoriju i da ih u školi ništa ne uče. Mada, verovatno čitaju Nazora... :besna:

Šta ti ovdě nije jasno? Hoćeš li i stranicu knjige na kojoj to piše? Hoćeš li da ti citiram Darka Skagraka koji svědoči na kako je opskuran način i sasvim slučajno 2003. nabavio gotovo potpuno od Titoista uklonjeni broj zagrěbačkog "Hrvatskog naroda", vodećeg Pavelićevog lista, u kojem je na duplerici 1944. bila objavljena Nazorova Pěsma?

Pokrij se ušima @Kisěli. :kafa:

sad ozbiljno, bez zafrkancije, ovu priču sam čuo prije godinu-dvije i mogu reći da je sasvim sigurno riječ o difamiranju (blaćenju, jel...) Nazora od stane Pavelićeovg režima.

Probat ću iskopati knjigu gdje je to objašnjeno, mislim da nije moja jer ovakve stvari nisu moja tema, ali sasvim, sasvim sam siguran da je o tome riječ.

naime, sam Pavelić je upravo bio bijesan kad se pročulo da je Nazor "prešao Kupu" i to se dugo vremena pokušavalo zataškati i sakriti, a onda su se dosjetili da ga oblate i sastave pjesmu koja veliča Pavelića a sve u svrhu njegove diskreditacije.

no, probat ću to dokumentirati...

@ Mrkalj:

Sramotna Sagrakova podvala o Nazoru, zar su možda na redu Goran Kovačić i njegova »Jama«

Bez uvjerljiva dokaza (pa nije valjda dokaz to što su i u jednoj i u drugoj pjesmi osobne zamjenice napisane prvim velikim slovom?) tako se podvaljuje hrvatskoj javnosti kako bi se poljuljala legenda o pjesniku Nazoru kao hrvatskom partizanu i predsjedniku Zavnoha. Prema Sagraku, pravo je hrvatstvo ono ustaško

IVO HORVAT

Eto, doživjesmo i to da 2003. godine u demokratskoj Republici Hrvatskoj, u nestranačkom dnevniku Vjesniku, ugledamo otisnutu odu ustaškom poglavniku Paveliću, u članku što ga je napisao otprije poznati NDH-nostalgičar Darko Sagrak (Stajališta, 16. listopada: »Vladimir Nazor ustaša ili partizan: nepotpisana oda Poglavniku u dnevniku 'Hrvatski narod'«).
Prije sedam godina ultraška desnica nije uspjela da u Hrvatskom saboru ukine ime hrvatskoga pjesnika, antifašista i predsjednika Zavnoha Vladimira Nazora u nazivu glavne državne nagrade. Kako tada reče čelnik HSP-a Boris Kandare, njegovoj (Nazorovoj) bisti »nije mjesto ni u jednoj poštenoj i pristojnoj hrvatskoj kući, a kamoli u Saboru«, a čelnik tzv. Čiste stranke prava, Ivan Gabelica, izjavio je za Nazora da je »moralna mizerija«.
Potvrdilo se i tom prigodom, kako je odavno tvrdio Miroslav Krleža, da je hrvatska desna aberacija »postala bezobrazna karikatura svega što je njen Učitelj ikada zamislio ili izgovorio«.
O tom njihovom bezobrazluku pisao sam u Vjesniku 12. listopada 1996., navevši opširno kako se Nazor ponašao kao istaknuta ličnost zavnohovske Hrvatske, što je govorio kao Hrvat i kako je, baš kao predsjednik Zavnoha, branio hrvatski jezik, oštro se sukobivši sa šefom pressbiroa NKOJ-a, Prvoslavom Vasiljevićem. Bilo je to u jesen 1944.
Vrijedno je ponoviti Nazorove riječi upućene Vasiljeviću (citat prema Vasiljevićevu izvještaju Milovanu Đilasu na srpskom književnom jeziku): »Ja sam te pozvao da razgovaramo o veoma važnom pitanju preko koga ja kao Hrvat i predsjednik hrvatske države ne mogu da pređem ćutke. Vi ste u Biltenu zaveli jezik beogradske čaršije, vi ga namećete i pored toga što se nalazite na teritoriji Hrvatske države. Nas Hrvate to vređa i mi nećemo jezik beogradske čaršije. Dok ste ovde na našoj teritoriji, imate da pišete hrvatski, a kad odete u Srbiju, pišite i govorite kako god hoćete, mene se to ništa ne tiče.«
Tako je svoje hrvatstvo iskazao tada Vladimir Nazor kao predsjednik Zavnoha, poslije Sabora. Opširniji opis toga događaja objavio je akademik Stjepan Babić u svojoj knjizi »Tisućljetni jezik naš hrvatski«, a ja sam ga prepričao u svojoj knjizi »U hrvatskoj areni«.
A što sada pokušava Darko Sagrak? Kad nije uspjelo Kandareu i Gabelici da ocrne i popljuju Nazora kao hrvatskog antifašista, učinit će to on (Sagrak) na drukčiji način - da ga prikaže gotovo kao ustašu koji piše odu svom Poglavniku.
Naime, Sagrak je našao primjerak ustaškoga glasila Hrvatski narod od 14. lipnja 1944. u komu je na duplerici, u povodu Pavelićeva imendana, objavljeno nekoliko pjesama u njegovu čast, među njima i jedna nepotpisana pjesma. Priređivač toga priloga bio je Vinko Nikolić, tada ustaški ideolog, koji je i sâm poslije u izbjeglištvu u Argentini ispjevao odu Paveliću.
»Odmah mi je upala u oči nepotpisana pjesma pod naslovom 'Poglavnik'«, piše Sagrak u Vjesniku. »Odmah sam shvatio da bi to mogla biti tražena Nazorova pjesma. Jer koji bi to jaki razlog mogao biti da autor u tom svečanom broju ne potpiše svoju pjesmu?«
Sagrak je, kaže, odmah »shvatio«, a zašto je baš tako shvatio ne tumači, premda mu je jasno da je Nazor na dan objavljivanja te nepotpisane ode »u međuvremenu bio već više od godinu dana (kidnapiran?) u partizanima«.
To je već druga Sagrakova podvala - da je Nazor kidnapiran, otet, da nije dobrovoljno otišao u partizane.
A kako onda protumačiti da je Nazor baš u partizanima spjevao svečanu pjesmu u čast partizanskoga maršala »Titov naprijed«? I kako to da Vinko Nikolić nakon povratka iz emigracije 1990. ni jednom nije spomenuo išta o Nazoru, a mogao je?
Bez uvjerljiva dokaza (pa nije valjda dokaz to što su i u jednoj i u drugoj pjesmi osobne zamjenice napisane prvim velikim slovom?) tako se podvaljuje hrvatskoj javnosti kako bi se poljuljala legenda o pjesniku Nazoru kao hrvatskom partizanu i predsjedniku Zavnoha.
Prema Sagraku, pravo je hrvatstvo ono ustaško. To proizlazi iz njegova članka. On to i otvoreno kaže: »No moje je mišljenje da je i u Hrvatskoj već (napokon!) došlo vrijeme kada se moramo osloboditi 'agitpropovskog' razmišljanja o hrvatskoj (kulturnoj) povijesti«.
Sve što nije po njegovom proustaškom »razmišljanju« odmah je »agitpropovsko«.
Tako je, smatra on, i veliki Nazor postao slavitelj Pavelića.
Što slijedi? Zar su na redu možda Ivan Goran Kovačić i njegova »Jama«?
Autor je novinar i publicist iz Zagreba.

sad ozbiljno, bez zafrkancije, ovu priču sam čuo prije godinu-dvije i mogu reći da je sasvim sigurno riječ o difamiranju (blaćenju, jel...) Nazora od stane Pavelićeovg režima.

Probat ću iskopati knjigu gdje je to objašnjeno, mislim da nije moja jer ovakve stvari nisu moja tema, ali sasvim, sasvim sam siguran da je o tome riječ.

naime, sam Pavelić je upravo bio bijesan kad se pročulo da je Nazor "prešao Kupu" i to se dugo vremena pokušavalo zataškati i sakriti, a onda su se dosjetili da ga oblate i sastave pjesmu koja veliča Pavelića a sve u svrhu njegove diskreditacije.

no, probat ću to dokumentirati...

Tako te volim. :ok:

@ Mrkalj:

Sramotna Sagrakova podvala o Nazoru, zar su možda na redu Goran Kovačić i njegova »Jama«

Jama mladog Ivana Gorana Kovačića bila je starom Nazoru još 1943. na redu.
whistling.gif

whistling.gif

1za vreme nazora srbi su bili konstitucioni narod u hrvatskoj, i imali su "klub vecnika" ZAVNOH-a. da li je to bio hrvatski plan B, da budu ustavotvorni narod? mozda je plan A bio d se odsele hrvati iz hrvatske, tako da srbi i slovenci mogu podeliti teritoriju i ostvariti moljevicevu srbiju
2. mogao si da si9 das truda i da procitas clanak koji sam ti citirao zajedno sa analizom stiha,i d auzmes u obzir da je pesma o poglavniku objavljena 1944 godine, a nazor je u partizanima od 1942
3. znas da je nedic bio derpe. zato ga zovu srpska majka

whistling.gif

1.za vreme nazora srbi su bili konstitucioni narod u hrvatskoj, i imali su "klub vecnika" ZAVNOH-a. da li je to bio hrvatski plan B, da budu ustavotvorni narod? mozda je plan A bio d se odsele hrvati iz hrvatske, tako da srbi i slovenci mogu podeliti teritoriju i ostvariti moljevicevu srbiju
2. mogao si da procitas clanak koji sam ti citirao zajedno sa analizom stiha,i da uzmes u obzir da je pesma o poglavniku objavljena 1944 godine, a nazor je u partizanima od 1942
3. sumnjam da je pitanje nazora ovde relevantno.. svrha ovoga je izazivanje nacionalne mrznje, i opravdavanje svih zlocina i politickih propusta srbije posle 1991 godine

za razliku od crvenog cetnika? tako ih zovu sa hrvatske strane. vidljivo je da nema razlike izmedju ustasa i cetnika, ista nacionalisticka, koljacka banda. da ti dam besplatnu lekciju iz logike.....
s obzirom na to da ste svi lobotomirani kao nacionalisti (kolektivna paranoja), u cetnickom smislu d aopravdaju svoj poraz u drugom svetskom ratu, da opravdaju rusenje jugoslavije 1991, i da opravdaju sve svoje zlocine i politicke prljavstine do danasnjeg dana

Što li će o osobi T (bravar, metalac, belosvetski hoštapler, mason,srbožder,hrvatožder, itd.)
zaključiti izvanzemaljsko, nadinteligentno biće (neopterećeno zločinačkom revizionističkiom propagandom), koje je ni krivo ni dužno, odlučilo na trenutak sletiti na područje balkana kako bi ispraznilo svoj intergalaktički probavni trakt, tijekom čega je od osoba iz zločinačke skupine U i zločinačke skupine Č, koje inače imaju ekstremno različite stavove o svemu osim o osobi T, čulo identične tzv. činjenice (odnosno klevete i laži) - da je osoba T zločinac, ubojica i jednom riječju baraba?

a)skupina U govori istinu (-), iz čega proizlazi da i skupina Č (-) govori istinu?
b) skupina Č govori istinu (-), iz čega proizlazi da i skupina U (-)govori istinu?
c) ako obje skupine govore "istinu" (-) i (-) daju (+), odnosno prava istina je da je osoba T Borac, Čovjek i Drug?

Back