Komunisti su prvi i jedini sakupljali dokaze i svedocenja o zlocinima okupatora i domacih izjadnika od 41 do 45 na teritoriji Jugoslavije!

U uvodnom postu imas okacan ceo link o Titovoj komisiji sta je napisala o Jasenovcu.
Покушаваш да избегаваш причу о енциклопедијама али ти нешто слабо иде.
Питам те где се и када писало о Милунки Савић и Дијани Будисављевић ?
Postavljas pitanja i ti odredjujes iz kojih knjiga ja treba da odgovrim, Kao sta pise o Jasenovcu u nekoj enciklopediji ?
Као што знаш, у време пре појаве телевизије, главни извор информисања је био радио и књиге.
Пошто је по појави телевизије она била скупа (а и био је само један канал), енциклопедије су биле доступне и свако ко је желео нешто да научи их је имао.
То што ти покушаваш да прикажеш то као "неке енциклопедије" говори о теби, а не о стању у Југославији.
Дакле те "неке енциклопедије" како их ти називаш су били главни извори информисања како за време Тита тако и после његове смрти.

Покушаваш да избегаваш причу о енциклопедијама али ти нешто слабо иде.
Питам те где се и када писало о Милунки Савић и Дијани Будисављевић ?

Као што знаш, у време пре појаве телевизије, главни извор информисања је био радио и књиге.
Пошто је по појави телевизије она била скупа (а и био је само један канал), енциклопедије су биле доступне и свако ко је желео нешто да научи их је имао.
То што ти покушаваш да прикажеш то као "неке енциклопедије" говори о теби, а не о стању у Југославији.
Дакле те "неке енциклопедије" како их ти називаш су били главни извори информисања како за време Тита тако и после његове смрти.
Ja sam postavio svoje izvore, pokazi tvoje.

Ja sam postavio svoje izvore, pokazi tvoje.
Позвао сам те да изабереш шта желиш и да изабереш врсту енциклопедије из које цитираш, али теби то изгледа не одговара, па може и овако.
Па да почнемо. Просветина енциклопедија - прво издање
1) Логор Млака
2) Логор Јадовно
3) Милунка Савић
4) Дијана Будисављевић
Велика нула. Ништа. Ни слово.
Да поставим цитат шта пише о логору Јасеновац ?

Позвао сам те да изабереш шта желиш и да изабереш врсту енциклопедије из које цитираш, али теби то изгледа не одговара, па може и овако.
Па да почнемо. Просветина енциклопедија - прво издање
1) Логор Млака
2) Логор Јадовно
3) Милунка Савић
4) Дијана Будисављевић
Велика нула. Ништа. Ни слово.
Да поставим цитат шта пише о логору Јасеновац ?
Ja sam tebe pitao za tvoje izvore, ali nista od toga.
Ti pricas o enciklopedijama, a ne ja, onda ti citiraj. Sta ces nda dokazati ?

Ko je hteo da se informise o loforu Jasenovac i drugim logorima, mogao je jednostavno da ode u biblioteku.
jasenovacki-logor-smrti-e1602176456842.jpg

télécharger.jpg

Tako da ta tvoja prica da se u titovoj jugoslavji nije pricalo o ustaskim logorima je suplja

Ja sam tebe pitao za tvoje izvore, ali nista od toga.
Ja сам теби и рекао да полазимо од основног питања - да ли се у време комуниста ћутало о злочинима над Србима ? Ти кажеш да није, али у многим енциклопедијама информације су или непостојеће, или као у питању Јасеновца, штуре и потпуно недовољне.
То и ја и ти знамо, пошто и сам знаш колико је била популарна Просветина енциклопедија и колико издања је имала. С обзиром да у првом издању има веома мало о Јасеновцу, ево да видимо и шта се ту каже:
20230607_215734.jpg

Ja сам теби и рекао да полазимо од основног питања - да ли се у време комуниста ћутало о злочинима над Србима ? Ти кажеш да није, али у многим енциклопедијама информације су или непостојеће, или као у питању Јасеновца, штуре и потпуно недовољне.
То и ја и ти знамо, пошто и сам знаш колико је била популарна Просветина енциклопедија и колико издања је имала. С обзиром да у првом издању има веома мало о Јасеновцу, ево да видимо и шта се ту каже:
Pogledajte prilog 1355445
Sta dokazujes da je u novim enciklopedijama po 1000 stranica samo o logoru Jasenovcu ?
Enciklopedija sluzi da se neko informise sa pojmom koji ga zanima, a posle prelazi na trazenje strucne litetrature, Po tebi su onda sve informacije u enciklopediji ''sture''

Brdo knjiga izdato u titovoj Jugoslaviji o ustasama i njihovim zlocinima, a ti izvodis zakljucak - u encklopedijima su informacije o Jasenovcu ''strue'' i to znaci da se ''cutalo o ustaskim zlocinima'' ....

Evo kako se cutalo...
18447163839382958d922ed92207.jpg

zlocini-logoru-jasenovac-reprint-1980-original-1946-slika-97356987.jpg

1.jpg

0051906.jpg

68f425e5558e74a49ba0f90e4aa0c319.jpg

Sta dokazujes da je u novim enciklopedijama po 1000 stranica samo o logoru Jasenovcu ?
У питању је Просветина енциклопедија из 1959.
Дијана Будисављевић - 0
Милунка Савић - 0
Скоро ништа и не пише о Јасеновцу.
Просечни становник Југославије није имао појма да постоје књиге које си навео, али је зато свако ко је желео да се образује имао једну од енциклопедија у својој кући.
Постављаш књиге малих тиража за које реално у тадашњој Југославији нико није ни чуо, и које не могу да се пореде са тиражима енциклопедија.

У питању је Просветина енциклопедија из 1959.
Дијана Будисављевић - 0
Милунка Савић - 0
Скоро ништа и не пише о Јасеновцу.
Просечни становник Југославије није имао појма да постоје књиге које си навео, али је зато свако ко је желео да се образује имао једну од енциклопедија у својој кући.
Постављаш књиге малих тиража за које реално у тадашњој Југославији нико није ни чуо, и које не могу да се пореде са тиражима енциклопедија.
Sto opet izmisljas da su knjige bile u malim tirazima ?

Sta opet dokazujes ? Da je Tito ''mrzeo Srbe'' ?

- Za vreme Titove vlasti napravljen je spomenik srpskim junacima na Gazimestanu, obnovljen je grob Cara Dusana...Obelezena godisnjica Prvog Srpskog ustanka. Podignut spomenik u Jasenovcu. Svi cetnici koji su presli u partizane 1944 su primljeni bez ikave provere, tako da je prosao i jedan deo ratnih zlocinaca. Svi ucesnici balkanskih ratova i iz Prvog Svetskog rata su dobili penzije i sve privilegije;;;;;;

Sto opet izmisljas da su knjige bile u malim tirazima ?
Дакле да кренемо од почетка. Ти тврдиш да те твоје књиге за које реално у Југославији мало ко да је чуо, да могу да се пореде са енциклопедијама ? Просветина енциклопедија има четири издања. Очигледно да је издата у много већем тиражу него било која од књига које си ти навео.
Sta opet dokazujes ? Da je Tito ''mrzeo Srbe'' ?
Скрени тему на другу страну, није лоша идеја, али не видим поенту за тим. Причамо о томе шта се писало и о коме и о чему се писало.
Svi ucesnici balkanskih ratova i iz Prvog Svetskog rata su dobili penzije i sve privilegije;;;;;;
Дакле да резимирамо, нигде и ништа се није учило о Милунки Савић, али битно да је добила стан 1972 а да је умрла 1973.
Значи ни она ни Дијана Будисављевић нису заслужили да се нешто пише о њима за време Тита а ни после тога ?
Па не би Тито тек тако отео списак која је Дијана Будисављевић правила да је желео добро Србима.
И наравно, Срби су бацани у јаме као животиње а комунисти ради "мира у кући" нису дозвољавали да се те јаме отворе и да се људи достојно сахране. То што теби те чињенице сметају, то је нешто друго.

Дакле да кренемо од почетка. Ти тврдиш да те твоје књиге за које реално у Југославији мало ко да је чуо, да могу да се пореде са енциклопедијама ? Просветина енциклопедија има четири издања. Очигледно да је издата у много већем тиражу него било која од књига које си ти навео.

Скрени тему на другу страну, није лоша идеја, али не видим поенту за тим. Причамо о томе шта се писало и о коме и о чему се писало.

Дакле да резимирамо, нигде и ништа се није учило о Милунки Савић, али битно да је добила стан 1972 а да је умрла 1973.
Значи ни она ни Дијана Будисављевић нису заслужили да се нешто пише о њима ?
Па не би Тито тек тако отео списак која је Дијана Будисављевић правила да је желео добро Србима.
И наравно, Срби су бацани у јаме као животиње а комунисти ради "мира у кући" нису дозвољавали да се те јаме отворе и да се људи достојно сахране. То што теби те чињенице сметају, то је нешто друго.
Za knjige se ne cuje'' nego se ode u biblioteku isvako kaze koje ga tema zanima. Knjige o logoru Jasenovac su izdavane u titovoj Jugoslaviji, koje je hteo da ih citao mogao je bez problema.
Sta ti dokazujes, da se nije smelo pricati o logoru Jasenovac i ustaskim zlocinima ?

Za Milinuku Savic je licno bolje da je dobila penziju i stan od Tita, nego sto je nisu spominjali u udzbenicima ni u Kraljevini Jugoslaviji.
Zato sto Dijana Budisavljevic ( ciji je muz bio licni hirurg od Pavelica ) i Milunka Savic u udzbenicima,ti zakljucujes da je ''Tito mrzeo Srbe'' ?
Vise puta ti je objasnjeno, ali ti i dalje imas svoju matru da je tito sakrivao Jasenovac i ustaske zlocine.

Asvi udzbenici posle Tita su pisali samo o Jasenovcu, Dijani i Milutinki, a pogotovo enckiplodeije i to ne malo, nego na destine stranica u samoj enciklopediji....

Za knjige se ne cuje'' nego se ode u biblioteku isvako kaze koje ga tema zanima.
Дакле сложили смо се. Те књиге које си навео имају мањи тираж од енциклопедија.
Knjige o logoru Jasenovac su izdavane u titovoj Jugoslaviji, koje je hteo da ih citao mogao je bez problema.
Професори и студенти, читали су у библиотекама и местима где је могло да се чита. Обичан народ је читао енциклопедије.
Sta ti dokazujes, da se nije smelo pricati o logoru Jasenovac i ustaskim zlocinima ?
Јел пише који су народи страдали у Јасеновцу ? Пише у енциклопедији једна једина реченица о томе да је тамо био логор. Ето, то је била та слобода и образовање. У таквим енциклопедијама је писало по 15 страна о Америци или о другим државама. А о својој сопсвеној земљи очигледно се нешто пише а нешто заобилази.
Za Milinuku Savic je licno bolje da je dobila penziju i stan od Tita, nego sto je nisu spominjali u udzbenicima ni u Kraljevini Jugoslaviji.
Питам те јел није заслужила да се помиње ни у једној књизи ?
Zato sto Dijana Budisavljevic ( ciji je muz bio licni hirurg od Pavelica ) i Milunka Savic u udzbenicima,ti zakljucujes da je ''Tito mrzeo Srbe'' ?
Пробај да мењаш тему али не видим смисла за то. Ради се о томе да се о Дијани Будисављевић није писало нигде и да су јој списи деце одузети. Довољно о томе колико је власт "бринула" и за децу коју је она спасила и за њено херојско дело.
Vise puta ti je objasnjeno, ali ti i dalje imas svoju matru da je tito sakrivao Jasenovac i ustaske zlocine.
Провери прво издање Просветине енциклопедије па јави, теби истина смета, а шта да ти радим када очигледно да ти чињенице не иду у прилог. Књиге које си навео су издаване у малим тиражима тако да их је слабо ко читао.

Дакле сложили смо се. Те књиге које си навео имају мањи тираж од енциклопедија.

Професори и студенти, читали су у библиотекама и местима где је могло да се чита. Обичан народ је читао енциклопедије.

Јел пише који су народи страдали у Јасеновцу ? Пише у енциклопедији једна једина реченица о томе да је тамо био логор. Ето, то је била та слобода и образовање. У таквим енциклопедијама је писало по 15 страна о Америци или о другим државама. А о својој сопсвеној земљи очигледно се нешто пише а нешто заобилази.

Питам те јел није заслужила да се помиње ни у једној књизи ?

Пробај да мењаш тему али не видим смисла за то. Ради се о томе да се о Дијани Будисављевић није писало нигде и да су јој списи деце одузети. Довољно о томе колико је власт "бринула" и за децу коју је она спасила и за њено херојско дело.

Провери прво издање Просветине енциклопедије па јави, теби истина смета, а шта да ти радим када очигледно да ти чињенице не иду у прилог. Књиге које си навео су издаване у малим тиражима тако да их је слабо ко читао.
Koliki je bio tiraz enciklopedija ?
O ustaskim zlocinima nad Srbima nije bilo zabranjeno da se prica u Titovoj Jugoslavij.
Daj mi da vdim tu ecikpolepiju gde pise o Americi na 15 strana ?
Kako to da izbegavas odgovor o polozaju Milinke Savic u Kraljevini Jugoslavije ?
Milunka Savić i nepoznati oficir JNA na obeležavanju nekog jubileja iz Prvog svetskog rata ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Godina mi nije poznata.
119586216_3135575303238872_3747175748188376354_n.jpg

- Vec ti je objasenjneo zasto su Dijani B oduzeta kartoteka, i zasto je drzava nastavila spajanje.
Po tebi je jedino enciklopedija merilo istorijskih istina, i nista drugo...super
Dana svi samo citaju enciklopedije

Back