Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.589
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postavio sam.Postavi teksy sa linkom i mozemo da polemisemo.
Cuo sam ja od Samardzica svasta
Па где пише оно за операцију Халијард!?Robert J. Donia, The Forgotten Thousands: The Historiography of World War II Rescues of Allied Airmen in Yugoslavia.
Pa se kaze sledece.
Другим речима млаћење празне сламе на википедији:I još sledeće
Fueling the fires of resistance : Army Air Forces special operations in the Balkans during World War II
Authors:William M. Leary, Air Force History and Museums Program (U.S.) (Issuing body)
Hahha ono kad su američki izvori i podaci USAAF nepouzdani, ali pouzdan je Miloslav Samardžić haahhaha. Relevantan si kao tvrdnja da je Goli Otok bio samo za Srbe.Па где пише оно за операцију Халијард!?
Са територије коју су савезници сматрали партизанском а не спасених од стране партизана, они су и острво Вис сматрали партизанском територијом иако су га ослободили савезници.Спашавање значи некога спасити иза непријатељских линија а не да падне на слободну територију.
Овако се пише о спасиоцима:
Pogledajte prilog 1449881
Другим речима млаћење празне сламе на википедији:
https://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_Partisans
"Yugoslav Partisans in Slovene territory rescued 303 American airmen, 389 British airmen and prisoners of war, and 120 French and other prisoners of war and slave laborers.[124]"
Pogledajte prilog 1449880
Другачије речено комунистичка пропаганда раскринканог Томашевића.
У истом тексту се каже да су партизани бројали 800 000 припадника 1945 године што је неистина као и све остало написано у тексту.
Ja se pozivam na Enciklopediju Britaniku kada tvrdim da je Jugoslavija bila komunisticka država od 1948. do 1980-ih godina. Ti tvrdiš da je Encikliopedija Britanika nepouzdan izvor haahhaha. Ti si predmet sprdnje i neozbiljan sagovornik.pouzdan je Miloslav Samardžić haahhaha
Ниси поставио амерички извор него Јозу Томашевића чувеног по брљотинама.Hahha ono kad su američki izvori i podaci USAAF nepouzdani, ali pouzdan je Miloslav Samardžić haahhaha. Relevantan si kao tvrdnja da je Goli Otok bio samo za Srbe.
Kako može knjiga američkog autora koji je podatke uzeo iz vojnog arhiva USAAF da bude Joza Tomašević?Ниси поставио амерички извор него Јозу Томашевића чувеног по брљотинама.
Он је већину припадника савезничких армија који су спашени у Словенији после предаје немачких снага на крају рата урачунао као спашене од партизана.
Значи извори за постављено википедија, тја....
То је зато што не читаш шта се пише, поменуту реченицу ниси преузео из књиге, коју очима ниси ни видео, него са википедије, а референца у тексту 124. упућује на извор одакле је преузета, а то је Јозо Томашевић, капираш.Простудирај текст са википедије и увери се сам, све сам ти буквално нацртао.Kako može knjiga američkog autora koji je podatke uzeo iz vojnog arhiva USAAF da bude Joza Tomašević?
Baš me trenutno zanima koliko izvora koje citira je Lekizan očima video. Naravno da je Lekizan samo prošao pored filozofskog u Beogradu bilo bi ga blam da revidira zvaničnu istoriju.То је зато што не читаш шта се пише, поменуту реченицу ниси преузео из књиге, коју очима ниси ни видео, него са википедије, а референца у тексту 124. упућује на извор одакле је преузета, а то је Јозо Томашевић, капираш.Простудирај текст са википедије и увери се сам, све сам ти буквално нацртао.
Добро пошто смо утврдили да си шарлатан који ни изворе не зна да наведе и да прочита не бих те више задржавао на овој теми, а остали форумаши у то могу и да се увере из предходних коментара.Baš me trenutno zanima koliko izvora koje citira je Lekizan očima video. Naravno da je Lekizan samo prošao pored filozofskog u Beogradu bilo bi ga blam da revidira zvaničnu istoriju.
Kakva ironija da reviziomista nekog nazove šarlatanom. Kako se onda nazivaju takvi poput tebe koji negiraju celokupnu zvaničnu istoriju Republike Srbije?Добро пошто смо утврдили да си шарлатан који ни изворе не зна да наведе и да прочита не бих те више задржавао на овој теми, а остали форумаши у то могу и да се увере и предходних коментара.
Па овде једини ти негираш званичну историју, не знаш видиш ни како је настао Голи оток, убацујеш неке сопствене конструкције другима што после не знаш ни да објасниш ни да поткрепиш изворима.Покушаваш нешто са википедијом али ни ту ти не иде најбоље.Kakva ironija da reviziomista nekog nazove šarlatanom. Kako se onda nazivaju takvi poput tebe koji negiraju celokupnu zvaničnu istoriju Republike Srbije?![]()
Hahah kako bre to ja negiram zvaničnu istoriju kad je ona pri stavu da je JVuO bila nevažna raskupusana banda upletena u kolaboraciju. Svaki danas poznatiji srpski istoričar bi te napljuvao za gluposti koje deliš ovde.Па овде једини ти негираш званичну историју, не знаш видиш ни како је настао Голи оток, убацујеш неке сопствене конструкције другима што после не знаш ни да објасниш ни да поткрепиш изворима.Покушаваш нешто са википедијом али ни ту ти не иде најбоље.
Па лепо, рецимо пишеш о неким четницима на Голом отоку што ни сами комунисти нису помињали.Hahah kako bre to ja negiram zvaničnu istoriju kad je ona pri stavu da je JVuO bila nevažna raskupusana banda upletena u kolaboraciju. Svaki danas poznatiji srpski istoričar bi te napljuvao za gluposti koje deliš ovde.
Još lepše ti pokažem da izveštaj nemačke komande ne prijavljuje nikakve borbe u Kruševcu i njihov komandant tvrdi da su u gradu imali samo logističare, a ti nam citiraš lažova Kramera koji tvrdi da su Četnici zarobili 500 Nemaca i predali ih Crvenoj Armiji, koja opet nema nikakve podatke da je primila bilo kakve zarobljenike. Naravno usmena svedočenja građana Kruševca koji ne pamte nikakve borbe ti ne priznaješ.Па лепо, рецимо пишеш о неким четницима на Голом отоку што ни сами комунисти нису помињали.
То није данашња званична историја већ одавно превазиђена комунистичка.Данашња историографија управо негира или је оспорила ту историју једне партије.А ти се канда дружиш са историчарима па знаш.....
Ti si rekao da je Enciklopedija Britanika nepouzdan izvor. To je dokaz da si ti šarlatan.Još lepše ti pokažem da izveštaj nemačke komande ne prijavljuje nikakve borbe u Kruševcu i njihov komandant tvrdi da su u gradu imali samo logističare, a ti nam citiraš lažova Kramera koji tvrdi da su Četnici zarobili 500 Nemaca i predali ih Crvenoj Armiji, koja opet nema nikakve podatke da je primila bilo kakve zarobljenike. Naravno usmena svedočenja građana Kruševca koji ne pamte nikakve borbe ti ne priznaješ.
Тај извештај се не односи на Крушевац, имали су Крајс командатуру у Крушевцу као и јединице у повлачењу, а то не значи да борби није било.Дакле Крамер лаже само да би напакостио партизанима, он је тамо боравио и пре и после доласка Совјета, и имао контакте и са четницима, и са Немцима, и на крају и са Совјетима.Бројке о броју заробљених Немаца треба схватити оквирно, није то била нека епска битка са стотинама мртвих него мања борба после које су се Немци предали четницима и ови их проследили Совјетима, уосталом Крамер у свом сведочењу на суду у Њујорку не помиње број заробљених.Бајкама типа причао ми деда наравно да не верујем.Фотографије уласка четника у Крушевац су сачуване иако се пола века причало да су град ослободили партизани, а то је најбитније.Još lepše ti pokažem da izveštaj nemačke komande ne prijavljuje nikakve borbe u Kruševcu i njihov komandant tvrdi da su u gradu imali samo logističare, a ti nam citiraš lažova Kramera koji tvrdi da su Četnici zarobili 500 Nemaca i predali ih Crvenoj Armiji, koja opet nema nikakve podatke da je primila bilo kakve zarobljenike. Naravno usmena svedočenja građana Kruševca koji ne pamte nikakve borbe ti ne priznaješ.
Au ti to upravo priznao sadejstvo nemačkih i četničkih snaga?Тај извештај се не односи на Крушевац, имали су Крајс командатуру у Крушевцу као и јединице у повлачењу, а то не значи да борби није било.Дакле Крамер лаже само да би напакостио партизанима, он је тамо боравио и пре и после доласка Совјета, и имао контакте и са четницима, и са Немцима, и на крају и са Совјетима.Бројке о броју заробљених Немаца треба схватити оквирно, није то била нека епска битка са стотинама мртвих него мања борба после које су се Немци предали четницима и ови их проследили Совјетима, уосталом Крамер у свом сведочењу на суду у Њујорку не помиње број заробљених.Бајкама типа причао ми деда наравно да не верујем.Фотографије уласка четника у Крушевац су сачуване иако се пола века причало да су град ослободили партизани, а то је најбитније.
Ево и од комуниста:
БР. 187
ИЗВОД ИЗ ОПЕРАЦИЈСКОГ ДНЕВНИКА ШТАБА ДРУГЕ ПРОЛЕТЕРСКЕ ДИВИЗИЈЕ ОД 1 ДО 15 ОКТОБРА 1944 ГОДИНЕ
13 октобар 1944 год.
IV пролет. бригада остала на истим положајима —борба није вођена.
III српска бригада померила се на просторију: 1 бат. с. М. Шиљеговац, 2 батаљ. у с. Кобиље и Пасјак, 3 бат. у с. Сталаћ и 4 батаљ. с. Макршане—Текија—Капиџија.
Задатак: обезбеђење од Крушевца.
VI српска бригада извршила покрет до на просторију с. Ломница—Буковица—Наупара—Јабланица.
Штаб дивизије прешао у с. Здравиње.
29 српска бригада3 расформирана и укључена у јединице ове дивизије. Јачина: 950 бораца.
14 октобар 1944 год.
Подаци о непријатељу: У Крушевцу и непосредној околини: Немци и четници у јачини око 5000.
IV пролет. бриг. извршила покрет у 3 колоне: 1 правцем Треботин—Пепељевац са задатком пресецања комуникације на прост. [орији] Читлук—Лазарица, друга колона правцем Врбница—Мачковац са задатком дејства на комуникацији Читлук—Стопања и трећа колона Пасјак—с. Трстеник са задатком обез. од Врњачке Бање и Трстеника као и да са деловима избије на комуник. с. Стопања—Трстеник.
Сад можеш на википедију.
https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/1668767/617/ss1-istorija-3-cas-analiza-izvora-primeriAu ti to upravo priznao sadejstvo nemačkih i četničkih snaga?