Komunikacija

Nova sam na forumu, kao sto se i vidi. Samo sam zeljela cuti neke savjete, koji bi mi makar bili od neke koristi. Ali vidim da od toga nema nista... Hvala na ljubaznosti svima. Slobodno mozete zatvoriti svaku moju temu.

Nemam ni ja, ali moram napisati nešto, čisto da se nova učesnica na ovom potforumu ne bi više ljutila:lol:.

Nemam, takve sam prirode da mi komunikacija ide vrlo lako. Mada, kod nekih ljudi koje poznajem baš i nije sasvim tako. No, dovoljno je da jedna strana pokrene komunikaciju da bi se odvijala na zadovljavajući način.

Nemam. Ali je imala meni bliska osoba. Jednostavno se ukruti ko magare i ni jedne riječi ne mogu iščupati od nje. To traje duže vremena i stvori se jako mučna scena. Ona sama ne zna zašto joj se to događa (neka psihička blokada) a svjesna je da nepotrebno dovodi do ludila i sebe i ostale sagovornike. Na sreću, sama je poradila na sebi, pa toga više nema. z:lol:

Nekomunikativnost nije nužno loša odlika. Postoje ljudi koji ćute kada nemaju ništa pametno da kažu. To se i meni nekad desi, mada sam inače komunikativan, ali bude tih navrata kada jednostvano ne želim ništa da lupam, pošto ništa korisno nemam da dodam... Pošto uglavnom smatram da imam:lol:. Ovo što sam sada napisao baš i ne smatram kao naročito pametno izlaganje, ali je zato cilj da temu malo aktiviram smislen:rotf:.

Meni se desi ponekad da se nadjem u nekoj ekipi sa kojom nemam slicna interesovanja, pa onda cutim ne znam sta da kazem. Ali alkohol je odlican socijalni katalizator, tako da se posle par piva lako zapocne razgovor i nadje zajednicka tema...

Da li ponekada imate problema sa komunikacijom? Bilo da se radi o bliskim osobama ili s nekim koga ste tek upoznali. Da li Vam se dogodi da jednostavno kao da Vam neko zaveže jezik?

Cini mi se da imam veci problem sa odabirom reci u komunikaciji. Ljudi cesto ne razumeju sta sam hteo da kazem. A ponekad mi se i jezik zaveze, ali je to iskljucivo kada ne znam sta da odgovorim doticnoj osobi. Nemam strah nego jednostavno kao da ne razumem pitanje.

Cini mi se da imam veci problem sa odabirom reci u komunikaciji. Ljudi cesto ne razumeju sta sam hteo da kazem. A ponekad mi se i jezik zaveze, ali je to iskljucivo kada ne znam sta da odgovorim doticnoj osobi. Nemam strah nego jednostavno kao da ne razumem pitanje.
Nesigurnost u svoje znanje. Proširi vidike. Za početak iz rečnika nauči pravo značenje svakoj riječi za koju nijesi siguran da ga znaš. Posle ćeš premašiti i nivo naših ekspertnih političara! z:lol:

Nesigurnost u svoje znanje. Proširi vidike. Za početak iz rečnika nauči pravo značenje svakoj riječi za koju nijesi siguran da ga znaš. Posle ćeš premašiti i nivo naših ekspertnih političara! z:lol:

Da, da, u pravu si. Stvarno sam neznalica kada me pitaju nesto o cemu nikada nisam razmisljao ili sa cime se nikada nisam susreo u zivotu. A sto jes, jes, nekada mi se cini da ne govorim srpski recima koje upotrebljavam da bi me neko razumeo. Moracu da se uclanim u neku stranku!:zcool:

Da li ponekada imate problema sa komunikacijom? Bilo da se radi o bliskim osobama ili s nekim koga ste tek upoznali. Da li Vam se dogodi da jednostavno kao da Vam neko zaveže jezik?

REDOVNO, VEROVATNO JER NE POZNAJEM OKOLINU ILI NEMAM SAMOPOUZDANJA.

(Mrzim caps lock)

Npr sa drugovima od momka, ili sa pretpostavlejnima na poslu. Jednostavno ne znam kako razmisljaju, da li ce ih neka moj sala nasmejati ili uvrediti.

imam problem što sam indiferentan i nevoljno ignorišem dobronamerne pozive
i što bi uopšte morao da budeš sladak, razgovorljiv, dopadljiv pogotovo s nekim koga si tek upoznao?

Back