komsije

Ja vise nemam problema ,spokojno spavam :). Ne, komsija nije umro,i dalje se dere kao nenormalan,nego sam se ja za stalno preselio u kucu ( vise nisam na relaciji stan-kuca),tako da konacno imam mir,komsije su udaljene po desetak metara milina.Zao mi je drugara i samo nekih starih komsija,a ostale ko **** :lol:
:super:Odmoriće ti se duša, samo da ti ne postane dosadno i monotono:zcepanje:, šta ćeš ondak:think:

Mm je u svoje vreme imao gomilu idiota za komšije... skoro kao oni iz uvodnog posta.. I prodao stan još gorim idiotima, pa sad ovi prvi idioti čupaju kosu.... :mrgreen:

Što da ne, najbolje je da u zgradi žive slični. Fini sa finima, milina jedna.
A idioti sa idiotima.
Pa neka uživaju, svako na svoj način. :lol:

Primer "srdačnih" komšijskih odnosa, uz najlepše želje!

aavpw.jpg

kakve su vam komsije?Recimo moji su idioti mislim malo je reci idioti pisaju i seru oko kuce, jedno vreme su pisali u flasu i to prosipali niz krov i pravo komsiji u dvoriste,recimo imaju dzukelu i onda kad se ovaj isere govna bacaju kod mene, duzni su za struju recimo oko 1/2 miliona din., nerade nigde u stvari samo zena radi a ona sto zaradi to popije, cerka im se porodila i ostavila dete njima druga radi ali je malo retardirana jedan sim im je derpe drugi jos odoleva da bude normalan koliko moze, zena ima svoju cimerku mislim sve opsta ludnica ili za socjalne radnike PS nista nije izmisljeno :twisted:
Au...imaš loše komšije...z:hm:

Secam se ja, bilo je to negde u Novembru '92. Moje prve komsije su bile jedna doktorka opste prakse, inace hrvatica sa Visa i njen muz koji je bio pravnik po struci. Znaci, ljudi su intelektualci, ne moze se reci da spadaju medju nas "obicne" koji zivimo u komsiluku. Mada je i to diskutabilno sta znaci biti "prosecan" ako uzmete u obzir da se radi o mestu od 5 000 ljudi (Sevojno kod Uzica) u kome zivi radnicka klasa koja je sisla sa planina i od ovaca da radi u fabrici. Secam se da se stan uvek orio od nekih njenih dalmatinskih pesama koje je pevala koliko je grlo nosi. Elem....njen muz je bio dobar covek ali osrednji alkoholicar koji nije pravio sra.nja ali ga je ona cesto napadala zbog toga jer je imao obicaj da vozi decu u autu u takvom stanju. I jedne noci, mi u stanu gledamo neki film na tv, samo ti udari nesto u vrata kao kamen od dva kila, provali ta doktorka kod mene u hodnik uz krik a za njom ulece u moj stan njen muz, hvata je za grkljan i krece pred svima nama da je "shtema". To se sve odvija u pet sekundi, jednostavno ne mozes da dodjes sebi od shoka. Posle ga cale razdvojio i uveo u njegov stan a ona ostala kod nas dok se on ne otrezni. I dok su ga razdvajali on stalno vice...."Ku.rva godspodine......ku.rva...verujte mi"....al' bilo mi smesno to sto su krenuli da se kolju u mom stanu :)

Secam se ja, bilo je to negde u Novembru '92. Moje prve komsije su bile jedna doktorka opste prakse, inace hrvatica sa Visa i njen muz koji je bio pravnik po struci. Znaci, ljudi su intelektualci, ne moze se reci da spadaju medju nas "obicne" koji zivimo u komsiluku. Mada je i to diskutabilno sta znaci biti "prosecan" ako uzmete u obzir da se radi o mestu od 5 000 ljudi (Sevojno kod Uzica) u kome zivi radnicka klasa koja je sisla sa planina i od ovaca da radi u fabrici. Secam se da se stan uvek orio od nekih njenih dalmatinskih pesama koje je pevala koliko je grlo nosi. Elem....njen muz je bio dobar covek ali osrednji alkoholicar koji nije pravio sra.nja ali ga je ona cesto napadala zbog toga jer je imao obicaj da vozi decu u autu u takvom stanju. I jedne noci, mi u stanu gledamo neki film na tv, samo ti udari nesto u vrata kao kamen od dva kila, provali ta doktorka kod mene u hodnik uz krik a za njom ulece u moj stan njen muz, hvata je za grkljan i krece pred svima nama da je "shtema". To se sve odvija u pet sekundi, jednostavno ne mozes da dodjes sebi od shoka. Posle ga cale razdvojio i uveo u njegov stan a ona ostala kod nas dok se on ne otrezni. I dok su ga razdvajali on stalno vice...."Ku.rva godspodine......ku.rva...verujte mi"....al' bilo mi smesno to sto su krenuli da se kolju u mom stanu :)
boze sacuvaj, al sto sam se ismejala sad, ne znam zasto.. valjda na ovo GOSPODINE :D kao fin je :)))

kakve su vam komsije?Recimo moji su idioti mislim malo je reci idioti pisaju i seru oko kuce, jedno vreme su pisali u flasu i to prosipali niz krov i pravo komsiji u dvoriste,recimo imaju dzukelu i onda kad se ovaj isere govna bacaju kod mene, duzni su za struju recimo oko 1/2 miliona din., nerade nigde u stvari samo zena radi a ona sto zaradi to popije, cerka im se porodila i ostavila dete njima druga radi ali je malo retardirana jedan sim im je derpe drugi jos odoleva da bude normalan koliko moze, zena ima svoju cimerku mislim sve opsta ludnica ili za socjalne radnike PS nista nije izmisljeno :twisted:

Ovo je nesto najgore sto je moglo da nam se desi, a ovi ispod njih su isto pomalo retardi, i njima smeta dzukela posto im je bukvalno pored prozora i ta donja komsinica ga hrani, ***** im pored bunara iz kog piju vodu itd.i uopste nije za smejanje posto nema sanse da ikada odu iz komsiluka:twisted:

Da se razumemo uopste me neinteresuje njihov lonac gledam svoja posla ne mora ni da se javi a li znas kako je kad ti neko visi iznad glave hteo ne hteo cujes sve

Najgore je sto ne zive u u stanu nego u kuci , ali nemaju dvoriste nego 3 terase i mozda imaju 10m2 dvorista

Jednom je pobegao kad je bacio govna nisam ga stigao ali cekam :twisted:

I kod nas nekad bese ovako, sve dok se ovi nesrecnici ne doselise....:cry: Gledas svoja posla ko hoce lepo, lepo ko ne pa i ne mora, svako na svoju stranu...Nije greda :lol: Ali sta sa ovima koji namerno iritiraju, svesno provociraju i svakodnevno ti zivce pomeraju?:evil:

stvarno te zalim ,i mi imamo dzukelu koja non-stop laje kao i njen gazda sve u svemu odvratno, moram ih snimiti i okaciti you toube:mrgreen:

to bi bilo najbolje resenje sa prodajom, taj smrad je inace crn ali ne sto je crn nego zato sto se nije okupao u proteklih 5 meseci ma sve u svemu stoka:twisted:

danas sam bio svedok mojih komsija ali ne namerno ****** kad se sve vidi i cuje elem da ne duzim cujem ti ja curi voda sa terase kad ono mali se usro a oni peru dole, pre neki dan ga drzali golog na terasi, valjda ga ucili gde treba da njake:thumbdown:

komsa stavio bazen na terasu sve ful voda suncobran vristanje i danas se klinac usere u zenba i on ti lepo prazni dole kod komse sa sve govnima ...........:mrgreen:

ne to se neodvija u zgradi sto je mnogo gore, to je trojna kuca , nesto kao sveto trojstvo, dakle strasno, da vidis kada tip izvuce ujutru shljmaru i otrese dole komsinici, STOKA :evil::evil:

dakle ovo spada u verovali ili ne: juce kod mog komse iz nevezanog dodje druga komsinica sa sestrom jer je ovoj palo na pamet da se useli kod njih, kao podstanar ona hoce da plati i hoce bas tu kucu bas se frisko razvela od muza i hoce bas tu ali da ludilo bude vece ovi ni ne izdaju kucu ni sobe, ali ni ova se nije dala kako oni zive sami u tolkoj kuci pa drz nedaj i jedva oterase ludu, mora da je sunce bili jako :dontunderstand:

evo novosti ludi komsija kupio pistaljku i svira svirali mu doktori, ide sada putem i njace a sto jer najgore on cuva unuka i **** mu mater :dash:

ne daj boze da ti ovi trebaju, znas ti kad je pandur usao u njihovu kucu i istrcao napolje da povraca to mi prica pandur :eek:

posto su oni dosli iz zgrade a tamo nisu placali nista a bogami ni sada iskljuce njima struju i 6meseci nisu imali istu kakav se to smrad sirio pa to nije normalno, pisaju u flasu i onda niz krov pa u oluk :sad2::sad2::sad2:

prosto je neverovatno da kod nas nema zakona da to sankcionise, evo moj drugar bio New Yorku i sedi i pusi nije ztvoren prostor dodje tip sa ko zna kog sprata i kaze da ugasi duvan i tu se posvadjaju, nije proslo 5min stize policija pogledaju kolko ima jos cigarete , mora da ugasi i da krene na spavanje oni ulaze u stan mere koliko sy stekeri od zemlje visoko i nalazu da mora do kraja nedelje da ih podigne na propisanu visinu, aovde kod nas nista svi se izivljavaju jer znaju da nece odgovarati :dash:

garantujem kada bi se to potamanilo svima bi laknulo i policiji i okolini :mafijas::mafijas:

bogami sandradj nije tebi lako,:thumbdown: tako je to sa stokom,nego ovi moji se svadjaju ceo dan a juce posebno sada najnovije ovaj retardirani kreten stavio tranzistor na terasu i drka ga neku shabanezu ocaj zivi :evil::evil:

a da zaboravio sam komsiju auto mehanicara koji je upravo zalozio staro ulje iz kola , nemoz da se dise , slikao sam pa cu kasnije staviti sliku sada idem da mutim kolace .to je ekoloska katasrofa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bye:

nema nista od toga :dash: prosto je neverovatno da mojim komsijama ne moze niko nista tipa socjalni radnici, elektrovojvodina ,gas , pa i policija znaci svi odustaju :sad2:

prosto je neverovatno kako su ljudi gloopi, kada je najtoplije oni ne pale vatru ali zato kada zadje sunce i zahladi malo oni odma trce da zapale, kao da im je zao sto se zega malo smanjila :thumbdown::thumbdown:

odem neki dan kod komse sa kojim sam dobar tek on meni jesi video ko je istresao gomilu hrane pred kapiju ,reklo bi se pomije , nemoz' poverovati :evil:

da policija ima cesto tako glupe odgovore da to prosto boli, da ne kazem da su im svi glupi, i ja sam imao taj problem , prosto za takva stanja nema resenja a sa budalom se ne moz nastavljati:evil:

kratko i jasno Paja je jaje

ja sam zivi dokaz :( neeeema vise normalnih ljudi, neeeema vise normalnih komsija... dakle, sneg i led na krovu,ok... kad su poceli da se plase ledenica, poceli da se penju na krov da skidaju... svako iznad svog stana naravno... mm nije tu, ja ne mogu da se popnem, mi8slim mogu al nemam ja tu snagu da razbijam blokove leda, nego nemam drugu opciju osim da cekam da se otopi samo od sebe, pa da zovem majstora na prolece da mi okreci stan... e sad, sa moje strane krova curi, prolazi i kod mene i kod komsija ispod... komsinica prsla zove predsednika kucnog saveta cija ce klima da strada ako se odval9i ledenica sa moje strane krova... eto ga kod mene sa lopatama i cekicima, sad moze da razbija kad je u piotanju njegova gooza, kaze trebao je mika, mika kaze ja imam malu bebu(koju sam ja cuvala 3 dana) trebao je pera, pera kaze ja sam bolestan primam inekcije trebao je zika, zika kaze trebao je jova, al jova nije tu... :neutral: solidarnost na delu

Много зависи од тога каква је образовна структура станара. Ретке су данас зграде које нису надзидане. Самим тим, оног тренутка кад се не очисти кров и праве леденице на последњем спрату, па ако председник кс не реагује и не очисти, довољно је упозорити, па ако неће да се брину о безбедности својих настрешница и брига их, позвати једноставно грађевинску испекцију. Или им само запретити њоме. Али верујем да је једноставније примитвно се п*карати са комшијама...

ma sve ok, vremenska nepogoda, ebg, desava se... vec smo zvali majstora i ugovorili popravku krova... i to nas dva stana na vrhu, niti smo cimali ostale, niti bi imalo efekta... ostali se pravili ludi naravno, i sad kad se i njima dole pojavio problem umesto da ga svi zajedno resimo oni jos dosli pa okrivili nas, i jos trazi da joj ja saniram nastalu stetu... pa cekaj, gde si bila do sad gospodzo... e sad ces da sisas onu stvar, jer cu ja da odradim moj deo krova a ti se chshkaj gde te svrbi, pa dogodine dovodi sama majstore.
glupaca, a svima bi nam i jeftinije i bolje bilo odraditi to odjednom iscela nego iz komada i parcica, al ajde... nemas kome pricati

Много зависи од тога каква је образовна структура станара. Ретке су данас зграде које нису надзидане. Самим тим, оног тренутка кад се не очисти кров и праве леденице на последњем спрату, па ако председник кс не реагује и не очисти, довољно је упозорити, па ако неће да се брину о безбедности својих настрешница и брига их, позвати једноставно грађевинску испекцију. Или им само запретити њоме. Али верујем да је једноставније примитвно се п*карати са комшијама...

Što se obrazovanja tiče, moje nove komšije ne oskudevaju u istom. Ona je babica sa višom školom, on je profesor matematike u gimnaziji.
Doselili su se pre godinu ipo. U početku je sve bilo kako treba. Zafali im lopata ili ašov, pozajmimo im, normalno, ljudi dosad živeli u stanu pa nemaju. Jedan klinac svira bubnjeve, dal' nam smeta, pa ne smeta ako ne udara u nevreme. Pola godine birao vreme, a onda počeo da skuplja društvo i da lupa i u podne i ujutro, najradije posle devet uveče. Dvorište im usko, ni fića ne može da stane, a mali lupa u garaži. Aj i to smo pregurali, došla zima pa lupa u svojoj sobi, a to je ipak malčice lakše podnositi.
A sad, napadao ovaj sneg, mi revnosno čistimo i iz dvorišta izbacjujemo na ulicu, trotoar i kolski prilaz sve uredno očišćeno, a komšija nema ni lopatu za sneg, pa sve od nas traži. Jedno jutro se probudimo a u dvorištu sneg do kolena, a noĆOM nije padao, a mi prethodni dan uredno očistili. Naš dragi komšija em od nas pozajmio lopatu, pa ko da nam zahvali, sav sneg iz svog dvorišta jednostavno preko ograde prebacio u naše dvorište.z:((z:((z:((z:((z:((z:((z:((z:((z:((z:((

Да, бабице са вишом су деф. интелектуаке лол..што мени то говориш, уместо што се смешкаш комшиници преко тарабе свакодневно и глумиш добрицу - тужи је :)

Што се тиче заједничког крова, трошкове поправке, ми смо радили, сносе станари, са учешћем нешто мало државе, ако сте конкурисали.
Барем тако је у Бг, сад за остале градове, верујем да је и тамо тако.
Али, ако са нахерене надзидане куће -станова на врху стамбене зграде висе леденице и падају на ниже спратове и могу стварно неког да убију, код нас су људима ломиле прозоре а станови немају балконе, него увучене веранде, а власник стана ништа по том питању не предузима и прави штету другима и доводи их у опасност, не постоји решење него да се зове грађ. инспекција...

Увек треба бити солидаран, толерантан и добар комшија. Ако за то има основа.

Pa vidi, mi u manjim varošicama smo stvarno i solidarni i tolerantni i nadasve dobre komšije. Naravno, uvek se nađe izrod u vidu najbližeg komšije. E, takvom više ne pozajmljujem lopatu,pa ako mu je volja da u moje dvorište baca svoj sneg, ono. rukama, ma nek mu bude, a ledenice koje sa zgrada vise ljudima nad glavom, kod nas ne prave problem, nismo mi neupućeni u prilike, videli ne TV-u šta se sve događa po velikim urbanim gradovima, pa u malim varošima lepo ograđene zgrade sa kojih vise ledenice, ko da se nešto gradi haha, a ono, pa gradi se naravno, poverenje u lokalnu vlast i u dobrosusedske odnose.
P.S.
Ne tužim nikog, nije mi u naravi, samo eto iznosim neke stvari na forum, a i gde bih drugoz;)

molba za savet:
kako da skrenem paznju komsijama da ne bacaju smece na moju terasu,
a da ne izazovem kontraefekat

:rida:

Pokupi i vrati im, kazi - slucajno vam palo kod mene. :)

(p.s. kad sam ja jednom bila tako diplomatski fina i viknula za nekim deckom da mu ispala kesa od kroasana na sred setalista, on je odgovorio - nije mi ispala, bacio sam je i produzio....:roll:)

Poslednja izmena:
Možda nisam pogodio forum ali moram da podelim nešto sa vama. Moje komšije imaju unuku i stanuju tačno iznad mene. Naime stalno se čuje udaranje po plafonu (tj. po njihovom podu) neprestano već 1-2 meseca, a što se tiče lupnjave uglavnom se jako čuje i ometaju mir u stanu. Što je još gore nemam dobre odnose sa komšijom. Kako bi ste vi odreagovali? :dash:

Ma nema leba tu...Ja sam ceo zivot ziveo u stanu i sad kad sam se preselio u kucu konacno shvatam sta znaci biti svoj na svome ;)
Kad pomislim,glupa je ideja deliti krov sa jos 80-100 ljudi. Neizdrzivo je. Uvek ima nekih budala. Komsije se svadjaju,pustaju muziku do maksimuma,bagra ti se skuplja ispod prozora,nemas gde da se parkiras ...

Back