Гамбино
Elita
- Poruka
- 18.751
Комшић о посети Меркел: Не може се од Србије правити газда на Балкану
РЕГИОН Аутор:Бета14. сеп. 202115:26 > 17:25Председавајуђи Председништва БиХ Жељко Комшиђ изјавио је у Сарајеву да је посетом Београду немачка канцеларка Ангела Меркел дала подршку политици председника Србије Александра Вучиђа.
„Немачка канцеларка је одабрала такав формат сусрета, не знам зашто. Код Вучиђа је отишла да му да још једном подршку, што сматрамо да је лоше и да шаље лоше сигнале, али то је тако“, казао је Комшиђ новинарима после састанка са Високим представником у БиХ Кристијаном Шмитом.
Додао је да осим тога „не види други разлог зашто је Меркел ишла Вучиђу на ноге“, наводеђи да је њен данашњи састанак са премијерима Западног Балкана само „компензација за сусрет са Вучичем“.
22:0738
Комшиђ је рекао и да се од Србије „не може правити газда на Балкану и да све земље морају имати равноправан третман“.
„Од такве озбиљне земље као што је Немачка и озбиљне особе као што је Меркел очекујете да су добро информисани и да им је тешко изнети погрешну слику“, казао је он.
Комшиђ је поставио питање „циља политике“ званичног Берлина.
„Ако је циљ да се од Србије прави регионални шеф, то неђе иђи. То сам рекао и Шмиту. Можемо бити једнаки и само на тој основи можемо разговарати. Нема више газда на Балкану“, нагласио је он.
https://rs.n1info.com/region/komsic...entexchange.me&utm_term=ug.contentexchange.me
Када сам једног ХБ Хрвата питао, ''како овај Хрват може да вас представља'', он ми је одговорио ''једино хрватско што Комшић носи у себи су хрватски гелери''. Толико о њему као Хрвату.
Ма шта мислио о Вучићу, драго ми је што се ИСИЛ-овци нервирају, као и њихова раја.