gost 343533
Elita
- Poruka
- 17.529
I napisala sam iz svog iskustva + posmatranja sveta oko sebe (ne samo u sebi). Pa ti nije bilo jasno kakve veze ima sa temom, a konkretno sam odgovorila.
To što ti navodiš primere u temi nisu kompromisi dvoje ljudi, nego patologija jedne osobe koja:
Prvi primer love story koji si navela:,,... i prema sopstvenom priznanju, nije raskidala tu vezu koja nije bila bas sjajna,
jer se osecala nesigurno i plasila se da ostane sama."
Drugi primer koji si navela:,,Zajedno su dok su na studijama, jer su u istoj grupi,na istoj godini..."
Treći primer love story koji si navela:,,.kada se zene nisu razvodile godinama,iako je muz imao ljubavnice....
jer ne bi mogle da ostvare neke ciljeve da su same..."
............
Ne znam šta ti znači ta konstatcija da ,,vidiš" da meni kompromisi u vezama nisu strani?
Moj prvi odgovor je kristalno jasan i nije ispunjen nekom nerazumljivom terminologijom, pa da iziskuje dodatno objašnjenje.
Ne pronalzim se u pričama gde treba imati partnerstvo-zarad partnerstva, bilo kakvo po cenu bilo čega, bilo da je cilj materijalno dobro ili fobija od samoće.
Uvek ce postojati ljudi koji mogu vise, i koji imaju luksuz da biraju.
I opstaju tako u ovom drustvu, iako ce ih drugi mrzeti zbog toga i mozda zeleti da posalju na pusto ostrvo....