Kompromisi

I napisala sam iz svog iskustva + posmatranja sveta oko sebe (ne samo u sebi). Pa ti nije bilo jasno kakve veze ima sa temom, a konkretno sam odgovorila.
To što ti navodiš primere u temi nisu kompromisi dvoje ljudi, nego patologija jedne osobe koja:
Prvi primer love story koji si navela:,,... i prema sopstvenom priznanju, nije raskidala tu vezu koja nije bila bas sjajna,
jer se osecala nesigurno i plasila se da ostane sama."

Drugi primer koji si navela:,,Zajedno su dok su na studijama, jer su u istoj grupi,na istoj godini..."
Treći primer love story koji si navela:,,.kada se zene nisu razvodile godinama,iako je muz imao ljubavnice....
jer ne bi mogle da ostvare neke ciljeve da su same..."

............
Ne znam šta ti znači ta konstatcija da ,,vidiš" da meni kompromisi u vezama nisu strani?
Moj prvi odgovor je kristalno jasan i nije ispunjen nekom nerazumljivom terminologijom, pa da iziskuje dodatno objašnjenje.
Ne pronalzim se u pričama gde treba imati partnerstvo-zarad partnerstva, bilo kakvo po cenu bilo čega, bilo da je cilj materijalno dobro ili fobija od samoće.

Uvek ce postojati ljudi koji mogu vise, i koji imaju luksuz da biraju.

I opstaju tako u ovom drustvu, iako ce ih drugi mrzeti zbog toga i mozda zeleti da posalju na pusto ostrvo....

I opstaju tako u ovom drustvu, iako ce ih drugi mrzeti zbog toga i mozda zeleti da posalju na pusto ostrvo....

Sve zavisi sta podrazumevas pod "vise"...?...Za mene to "vise" ima mozda drugaciji sadrzaj od tvog. Izabrati muskaraca svog Zivota, zbog polozaja, slave, luksuza, titule isl, je po meni jako prazno ...

Nema potrebe da uvijaš u celofan. Nikoga ja ne mrzim, a to za pusto ostrvo je bilo figurativno, stavila sam smajli ovaj :lol:
Nemam ništa protiv tuđih izbora u životu, svi pravimo izbore-čak i oni koji misle da nemaju izbor pa se zalepe nekome na grbaču samo zato što je podoban i trpeljiv :) I za to je potrebno dvoje sadista i mazohista-idealan par, ne bi ni moglo drugačije.
Rekoh da ljudi koji se plaše da napuste vezu samo zato da ne bi ostali sami-imaju psihološke blokade i ne bi bilo loše da porade a sebi.
Nego, nisi mi odgovorila na pitanje.Ali, hajd...

Sve zavisi sta podrazumevas pod "vise"...?...Za mene to "vise" ima mozda drugaciji sadrzaj od tvog. Izabrati muskaraca svog Zivota, zbog polozaja, slave, luksuza, titule isl, je po meni jako prazno ...

"Vise" - nisu u situaciji da moraju naci nekog ko ima stan, kola, polozaj pa da ih progura. Jer to imaju i sami.
i "vise" kao moralna komponenta - i ako nemas, stecice i bez te osobe.. Ili ces ziveti bez toga, ali ces ostati svoj. :)

Nema potrebe da uvijaš u celofan. Nikoga ja ne mrzim, a to za pusto ostrvo je bilo figurativno, stavila sam smajli ovaj :lol:
Nemam ništa protiv tuđih izbora u životu, svi pravimo izbore-čak i oni koji misle da nemaju izbor pa se zalepe nekome na grbaču samo zato što je podoban i trpeljiv :) I za to je potrebno dvoje sadista i mazohista-idealan par, ne bi ni moglo drugačije.
Rekoh da ljudi koji se plaše da napuste vezu samo zato da ne bi ostali sami-imaju psihološke blokade i ne bi bilo loše da porade a sebi.
Nego, nisi mi odgovorila na pitanje.Ali, hajd...

Bila si jako agresivna,
kao da te je pogodilo sto sam ovom temom prozvala odredjana ponasanja u drustvu....

"Vise" - nisu u situaciji da moraju naci nekog ko ima stan, kola, polozaj pa da ih progura. Jer to imaju i sami.
i "vise" kao moralna komponenta - i ako nemas, stecice i bez te osobe.. Ili ces ziveti bez toga, ali ces ostati svoj. :)
Bez obzira na to, da li imam ili nemam stan, da li imam auto ili nemam, polozaj i slicno, nikada...NIKADA..nebih bila sa nekim SAMO zato sto mi sve to moze taj pruziti.

Ja mislim da bas na kraju,

se svako seti ako je bio iskoriscen tj. oseti ako ga ta osoba nije volela, vec je bila s njim da bi postigla nesto sto nema veze sa emotivnim zivotom. ;)

- - - - - - - - - -

Pa mogu .... zasto ne bi mogli ?
Ako je neko pravi kompromis da bi prosao bolje materijalno, poslovno, to je isto.
to je kod mene u svakom trenutku kristalno jasno ko daje ko prima :aha2:

Ali kakvi kompromisi ?

Prica mi drugarica o svojoj prosloj vezi....
Dosla je iz manjeg mesta u glavni grad, nasla decka...i prema sopstvenom priznanju, nije raskidala tu vezu koja nije bila bas sjajna,
jer se osecala nesigurno i plasila se da ostane sama.

Ili:

Zajedno su dok su na studijama, jer su u istoj grupi,na istoj godini...
kako su diplomirali - svako na svoju stranu. ( a kada pitas - pa zasto? - onda kao price... pa nismo se vise slagali, udaljili smo se itd..)

Imam jos primera..kada se zene nisu razvodile godinama,iako je muz imao ljubavnice....
jer ne bi mogle da ostvare neke ciljeve da su same...

Jel ovo normalno?
Jel vam doslo nekad da raskunete , pa ste se setili da to i nije bas pametno, jer necete moci same ? :)

ovo je za pdf ekonomija

Bravo za komentar.

Ipak, mislim da i onaj koji "nema sve rupa zapusene" , moze neceg i da se odrekne tj. da nema sve-barem ne u tom trenutku ... ali da ostane svoj i moralan.

Može... Ali tu stupa na scenu izreka "sve se može kad se hoće", tu je pitanje htenja... Ja lično znam mnoge primere žena koje trpe svašta jer znaju da toliki stan, takva kola, takvi restorani i hoteli ih nikada ne bi videli da im nije tog tipa... I šta sad, hoćeš pare a mozda nemaš, j b g.

Ne, ne aludiram na to da su sve žene takve, ni da sve jure samo paare, paaare i paaare, ali tako je ono što ja znam i vidim.

Ali kakvi kompromisi ?

Prica mi drugarica o svojoj prosloj vezi....
Dosla je iz manjeg mesta u glavni grad, nasla decka...i prema sopstvenom priznanju, nije raskidala tu vezu koja nije bila bas sjajna,
jer se osecala nesigurno i plasila se da ostane sama.

Ili:

Zajedno su dok su na studijama, jer su u istoj grupi,na istoj godini...
kako su diplomirali - svako na svoju stranu. ( a kada pitas - pa zasto? - onda kao price... pa nismo se vise slagali, udaljili smo se itd..)

Imam jos primera..kada se zene nisu razvodile godinama,iako je muz imao ljubavnice....
jer ne bi mogle da ostvare neke ciljeve da su same...

Jel ovo normalno?
Jel vam doslo nekad da raskunete , pa ste se setili da to i nije bas pametno, jer necete moci same ? :)
PO stoti put: čega se plašila da ostane sama? da li je njen dečko bio tjelohranitelj neki njen, a ona neka koju napada mafija_ nie mi jasno kako se to plašila da ostane sama, prije će biti da s plašila da on ne oda celom gradu tajnu neku o njoj, pa mu plaćala širenjen nnogu...

sve shto opstaje na duze staze svodi se na kompromis..
pitanje je koliko ko zeli da pristane na to.
inache, u samom startu ne sme biti kompromisa jer je jednostavo neinspirativno i njanjavo.
nema tog interesa koji bi me motivisao da budem sa nekim ako shvatim da vatra ne peche vishe.

Pa ne baš....uvek sam bio stava da je zdravije da ako ti neka osoba više ne odgovara ne trošiš svoje vreme na nju. Život je pun mogućnosti, a ako si orjentisan tj. ako posvećuješ deo svog dnevnog vremena na brigu ili pažnju ka nekome iz pobuda koje objektivno ne mogu da ti donesu ništa produktivno u budućnosti onda si blago rečeno potrošio dobar deo tog svog dnevnog vremena. Zar nije bolje nabiti sluške i prošetati nego slušati priče partnera koje te umaraju...

Back