Kompromisi

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Ali kakvi kompromisi ?

Prica mi drugarica o svojoj prosloj vezi....
Dosla je iz manjeg mesta u glavni grad, nasla decka...i prema sopstvenom priznanju, nije raskidala tu vezu koja nije bila bas sjajna,
jer se osecala nesigurno i plasila se da ostane sama.

Ili:

Zajedno su dok su na studijama, jer su u istoj grupi,na istoj godini...
kako su diplomirali - svako na svoju stranu. ( a kada pitas - pa zasto? - onda kao price... pa nismo se vise slagali, udaljili smo se itd..)

Imam jos primera..kada se zene nisu razvodile godinama,iako je muz imao ljubavnice....
jer ne bi mogle da ostvare neke ciljeve da su same...

Jel ovo normalno?
Jel vam doslo nekad da raskunete , pa ste se setili da to i nije bas pametno, jer necete moci same ? :)

Ali kakvi kompromisi ?

Dosla je iz manjeg mesta u glavni grad, nasla decka...i prema sopstvenom priznanju, nije raskidala tu vezu koja nije bila bas sjajna,

Ili:

kako su diplomirali - svako na svoju stranu. ( a kada pitas - pa zasto? - onda kao price... pa nismo se vise slagali, udaljili smo se itd..)

Imam jos primera..kada se zene nisu razvodile godinama,iako je muz imao ljubavnice....

Jel ovo normalno?
Jel vam doslo nekad da raskunete , pa ste se setili da to i nije bas pametno, jer necete moci same ? :)

Nikada ne bih ostala u vezi samo zato da ne bih ostala sama.

Recimo, kao sto Jecky Kennedy nije mogla da ostavi svog supruga predsednika,
jer bi izgubila sve - polozaj , ugled itd...

Jednostavno - bila bi nista bez njega. I svoje licne ciljeve ne bi mogla da postigne, ako ne bi mogla da se predstavi kao - prva dama.

Ali kakvi kompromisi ?

Ili:

Jel ovo normalno?

Prvi slucaj u vezi sa studijama mi je malo bezveze iako znam da je cest, jer je to period kada nisi opterecen tim strahovima da ces ostati sam ceo zivot. Tako bi valjda trebalo da bude.
Zene se ne razvode lako uglavnom zbog finansija.

- - - - - - - - - -

To je to....

Moderatori, prespojite ove dve teme... Hvala.
Sto da prespajaju teme? Drugacije je koncipirana ta tema.
Tvoja tema se svodi iskljucivo na neku bojazan "da ne ostanes sam", a ovo je nesto totalno drugo.

Na dosta nacina je tvoja tema lepsa od te teme, tako da mislim da je prespajanje totalno pogresno.

Poslednja izmena:
Meni je to bas isto.....

I prvi primer je - jer ne bi opstala sama.
Lakse joj je bilo s nekim... vlajda su i stan delili, pa kirija na pola.

- - - - - - - - - -

Vidim da je to jako rasprostranjeno - ja mislim da to ostavlja trajne posledice na osobu :sad2:
Barem na mene bi ostavilo...

a i ti si napisao u svom uvodnom tekstu.

Ali kakvi kompromisi ?

Ili:

Jel ovo normalno?

to su interesi a ne kompromisi
kompromis je kada npr on oce na more a ja na planinu pa odemo u banju ili 5 dana more 5 planina

Ali kakvi kompromisi ?

Ili:

Jel ovo normalno?
pa ybt sve su veze iz koristi samo je pitanje ko je pametan da izvuce max,kad tad proradi crv da vise vrede i da su mogle naci boljeg,citaj bolju korist ne jebaca ili koji bi je vise voleo i zrtvovo se

U životu je sve manje više neka vrsta kompromisa. Uvek biramo od dva zla manje. Retki su ti koji mogu da udese baš sve da ih ništa ne žulja.
I ne mogu da se porede dvoje studenata koji su u vezi sa brakom i zajedničkiim životom od više godina, decenija....

Nije kompromis nego interes... I to se dešava vrlo često, npr, on zna da mu je ona dobra domaćica ali je*e sa strane ili ona zna da bi bez njega bila siromašna, onda ćuti iako zna šta se dešava... Imaš i situacije gde ona vara, ali je lakše da i on nađe sa strane ili i ne nađe, ali da ima ko i tu decu da čuva jer njega boli uvo... Znam i te priče, došli na faks, bila sa njim jer sama ne bi mogla, on bio tu kao podrška, upoznao je sa svima, upoznao i sa gradom, na kraju znaš kako se završilo...

Pričao sam već negde vic o tome kada bogataš je*e top manekenke i žena sazna, traži ravod, on navede bez čega sve ostaje, a onda ona konstatuje da je "njihova" ljubavnica ipak lepša nego od njegovog kolege... I to se dešava prećesto... Ali šta da se radi, sve u životu ima svoju cenu i svoje zašto. Malo je ljudi koji imaju sve rupe zapušene i mogu da biraju, ne moraju da se savijaju zbog nečega.

pa ybt sve su veze iz koristi samo je pitanje ko je pametan da izvuce max,kad tad proradi crv da vise vrede i da su mogle naci boljeg,citaj bolju korist ne jebaca ili koji bi je vise voleo i zrtvovo se

Ja mislim da bas na kraju,

se svako seti ako je bio iskoriscen tj. oseti ako ga ta osoba nije volela, vec je bila s njim da bi postigla nesto sto nema veze sa emotivnim zivotom. ;)

- - - - - - - - - -

U životu je sve manje više neka vrsta kompromisa. Uvek biramo od dva zla manje. Retki su ti koji mogu da udese baš sve da ih ništa ne žulja.
I ne mogu da se porede dvoje studenata koji su u vezi sa brakom i zajedničkiim životom od više godina, decenija....

Pa mogu .... zasto ne bi mogli ?
Ako je neko pravi kompromis da bi prosao bolje materijalno, poslovno, to je isto.

Nije kompromis nego interes... I to se dešava vrlo često, npr, on zna da mu je ona dobra domaćica ali je*e sa strane ili ona zna da bi bez njega bila siromašna, onda ćuti iako zna šta se dešava... Imaš i situacije gde ona vara, ali je lakše da i on nađe sa strane ili i ne nađe, ali da ima ko i tu decu da čuva jer njega boli uvo... Znam i te priče, došli na faks, bila sa njim jer sama ne bi mogla, on bio tu kao podrška, upoznao je sa svima, upoznao i sa gradom, na kraju znaš kako se završilo...

Pričao sam već negde vic o tome kada bogataš je*e top manekenke i žena sazna, traži ravod, on navede bez čega sve ostaje, a onda ona konstatuje da je "njihova" ljubavnica ipak lepša nego od njegovog kolege... I to se dešava prećesto... Ali šta da se radi, sve u životu ima svoju cenu i svoje zašto. Malo je ljudi koji imaju sve rupe zapušene i mogu da biraju, ne moraju da se savijaju zbog nečega.

Bravo za komentar.

Ipak, mislim da i onaj koji "nema sve rupa zapusene" , moze neceg i da se odrekne tj. da nema sve-barem ne u tom trenutku ... ali da ostane svoj i moralan.

Tema@ ko se plaši sam sebe, nije zdrav ni za druge više takve ljude smatram pijavicama i smaračima, koji čekaju da im neko preokrene život, jer oni nemaju petlje ni da hodaju zemljom, a ne za bilo šta drugo. Česta pojava je pasivna agresija kod takvih ljudi, bilo bi dobro da porade na sebi ili da ih društvo eksperimentalno izoluje na pusto ostrvo nekih pola godine :lol:

Tema@ ko se plaši sam sebe, nije zdrav ni za druge više takve ljude smatram pijavicama i smaračima, koji čekaju da im neko preokrene život, jer oni nemaju petlje ni da hodaju zemljom, a ne za bilo šta drugo. Česta pojava je pasivna agresija kod takvih ljudi, bilo bi dobro da porade na sebi ili da ih društvo eksperimentalno izoluje na pusto ostrvo nekih pola godine :lol:

A u kakvoj je to vezi sa temom ?

Mozes da ispricas svoje iskustvo....

Posto vidim da ti kompromisi u vezama nisu strani :)

I napisala sam iz svog iskustva + posmatranja sveta oko sebe (ne samo u sebi). Pa ti nije bilo jasno kakve veze ima sa temom, a konkretno sam odgovorila.
To što ti navodiš primere u temi nisu kompromisi dvoje ljudi, nego patologija jedne osobe koja:
Prvi primer love story koji si navela:,,... i prema sopstvenom priznanju, nije raskidala tu vezu koja nije bila bas sjajna,
jer se osecala nesigurno i plasila se da ostane sama."

Drugi primer koji si navela:,,Zajedno su dok su na studijama, jer su u istoj grupi,na istoj godini..."
Treći primer love story koji si navela:,,.kada se zene nisu razvodile godinama,iako je muz imao ljubavnice....
jer ne bi mogle da ostvare neke ciljeve da su same..."

............
Ne znam šta ti znači ta konstatcija da ,,vidiš" da meni kompromisi u vezama nisu strani?
Moj prvi odgovor je kristalno jasan i nije ispunjen nekom nerazumljivom terminologijom, pa da iziskuje dodatno objašnjenje.
Ne pronalzim se u pričama gde treba imati partnerstvo-zarad partnerstva, bilo kakvo po cenu bilo čega, bilo da je cilj materijalno dobro ili fobija od samoće.

Back