Kompresija jednog ženskog dana

Primetio sam da žene u toku dana, ma kako organizovane ili neorganizovane bile, urade mnogo više stvari od muskaraca. Većina muških već zatilta/zabaguje (preopterete RAM) ako znaju da unapred ima osim posla obaviti dve, tri stvari, smorimo se najstrasnije, dok je ženama to sasvim normalno.

Je l ima neko da objasni kako je ženski dan od 35 sati kompresovan u 24, a muški od 18 razvucen na isto trajanje?
Dakle, fenomenologija, dedukcija sposobnosti i kapaciteta, volja iznad intelektualnog, podrazumevana vrednoca/sposobnost...mogu i kontraargumenti, u odbranu muških shvatanja obaveza i prioriteta...

Ne mislim da je vezano za pol, jedino što žene više obaveza na sebe preuzimaju, često samovoljno pa su u treningu.
Ima muškaraca koji pobijaju tu tezu, nemaju mira dok sve ne završe. Odmah imam sliku drugaricinog bivšeg muža koji posle posla i sto nekih aktivnosti dolazi u odelu da je pokupi da idu pozorište. A onda spušta brusilicu, skida vrata koja su se od postavljanja laminata vukla po istom, i onda njih dvoje zajedno onako skockani bruse vrata na trepezarijskom stolu dok ona duva u prašinu koja leti na sve strane. Nema govora da to čeka do sutra.

Kao što ja pobijam tu tezu. Ne volim uopšte kad sam pretovarena, užurbanost mi pobuđuje anksioznost, onda grešim, psujem i kad se sve završi više sam nezadovoljna zbog nabijene nervoze, nego srećna što se sve završilo. Najbolje je kad ima umerenih obaveza, da sve vreme radiš, ali bez presije, tad sam zadovoljna kad se završi dan. Jedino što ne umem realno da procenim svoje kapacitete, pa sama sebi nabijam nervozu.

- - - - - - - - - -

Ili sam rob rada, ili sam šampion lenjosti, sredine nema, osciliram permanentno.

E da, kad preteram moram da uzmem slobodan dan. :lol:

Primetio sam da žene u toku dana, ma kako organizovane ili neorganizovane bile, urade mnogo više stvari od muskaraca. Većina muških već zatilta/zabaguje (preopterete RAM) ako znaju da unapred ima osim posla obaviti dve, tri stvari, smorimo se najstrasnije, dok je ženama to sasvim normalno.

Je l ima neko da objasni kako je ženski dan od 35 sati kompresovan u 24, a muški od 18 razvucen na isto trajanje?
Dakle, fenomenologija, dedukcija sposobnosti i kapaciteta, volja iznad intelektualnog, podrazumevana vrednoca/sposobnost...mogu i kontraargumenti, u odbranu muških shvatanja obaveza i prioriteta...

Sto vise obaveza imam, bolje se organizujem i vise uradim. Kao i sa novcem :mrgreen: Bolje ga rasporedim ako imam vise na gomili i duze traje nego kada istu kolicinu cepkam malo po malo.
Ako nemam nagomilane obaveze tako ih rasporedim da na kraju niti ista stignem, niti ista uradim :lol: Sto bi rekli ovi estradni umetnici :lol: kada hoce da ispadnu pametni- zivot mi se promenio za 360 stepeni :zcepanje: Gde si bio? Nigde. Sta si radio? Nista. :lol:

Sto vise obaveza imam, bolje se organizujem i vise uradim. Kao i sa novcem :mrgreen: Bolje ga rasporedim ako imam vise na gomili i duze traje nego kada istu kolicinu cepkam malo po malo.
Ako nemam nagomilane obaveze tako ih rasporedim da na kraju niti ista stignem, niti ista uradim :lol: Sto bi rekli ovi estradni umetnici :lol: kada hoce da ispadnu pametni- zivot mi se promenio za 360 stepeni :zcepanje: Gde si bio? Nigde. Sta si radio? Nista. :lol:

Haha:cmok::heart2:

Ja sam sebe nedavno toliko opteretila da mi je opao imunitet i vucarala sam mesecima prehladu za prehladom,da ne bih poslov ostavljala drugima i samo jos ovo i jos ovo i ovo i pregorela mi svecica.Onda sam uzla vrme za mentalnu higijenu pre svega,nece svet da umre bez mog sluzakanja.Najgore je sto sam sama sebi nabila vecinu tog pritiska.

ovaj narafski sve primecuje :lol:

tokom druzenja sa mushkarcima, shto u brachnoj zajednici , shto u letu, svatih , ali ne prihvatih kao aksiom, da zene jesu sposobne da vishe stvari urade za kratko vreme.
banalni primeri bi bili *****
al hajde
odem na pijac - skeniram kupuc, cveklu, djumbir, torokushe i fine bakice i pazarim shta je potrebno
ode on na pijac - uh ih ah, pune ruke uzdaha :lol:

shto se ozb stvari tiche, da mogu da slusham i chitam i pishem i pushim u isto vreme
chak i razmishljam ponekad

- - - - - - - - - -

pa zashto zvezdichi?
:worth:

Нису све жене мултиспособне и енергичне, знам их масу тронтавих, лењих и успорених.

Шта год им кажем, први пут чују. Појма немају шта је ново у граду, земљи, свету.

Back