Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nista licno, ali forsiras, pa za neuke bi moglo da zvuci kao cudo od softvera, cak i magicni softver, sto nije uvijek takod dobro, jer takve stvari mogu da budu mas sa dvije ostrice, posebno kod ljudi koji nisu detaljnije ili bar malo vise upuceni u koristenje av alata, te ce instalacijom, pa i kupovinom KIS-a biti u ubjedjenju da su zasticeni maximalno, tj. da su sigurni 100%, a onda dodje neka zeza i problem..
Prema tome, moze da se kaze da je neki softver ili paker softvera dobar i da radi odredjen posao, posebno kada je rijec o antivirusnim alatima, ali da se toliko forsira nije dobra stvar, kako napomenuh, stvara laznu sigurnost kod onih osoba koje nisu najbolje upucene u cijlu materiju..
:)

Ljudi pomagajte, tek od skora koristim internet i nisam bas upucena o virusima i svim tim cudima koji ometaju rad racunara. Moj problem je sledeci: svaki put kad hocu da otvorim neki sajt npr.yahoo i da se ulogujem na svoj mail pojavi se upozoravajuca poruka sledece sadrzine: Any information you echange with this site cannot be viewed by anyone else on the web. Pretpostavljam da moji podaci nisu bezbedni. Sta preporucujete? Kako da resim problem?
Unapred zahvalna munja nebeska....

Pozdrav.Na mom Malwarebytes` Anti - Malware-u je uključena IP zaštita,te kada idem na neke stranice izbacuje mi upozorenje da je detektovana infekcija.Da li su te stranice zaražene i da li je Malwarebytes u ovom slučaju nešto "odradio" ili samo upozorio na opasnost?
Desavalo mi se da stranice uopste nisu problematicne, a MAM prikazuje opasnost. Zna nekada da zeza.

Skenirao sam komp sa Malwarebytes` Anti - Malware-om i ovo je pronasao kao inficirano (copy iz log-a):

Registry Data Items Infected:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL\CheckedValue (Hijack.System.Hidden) -> Bad: (0) Good: (1) -> No action taken.

Ja ovo ne bih brisao (ne izgleda mi kao virus), ali posto nisam strucan u tome trebam vasu pomoc. Da li da ovo brisem ?

Za Windows najbolja zastita je kombinacija Antivirus ( NOD32, Kasperski ili Norton ), Firewall i AntiMalware (MalwereBytes, Spybot i Spyware Blaster) iz mog iskustva u koriscenju racunara. Uz ovo prakticno je imati Net Limiter koji meri protok i ako se racunar zarazi vrlo lako je dijagnostifikovati gde je ''gamad''. Linux je druga prica i njegov karnel je drugaciji od Windows-ovog (namenjenog za deljenje fajlova) i znatno je stabilniji ali i on nije svemocan kako neki tvrde...

@Djole2003
Desava se i to po nekad ali ako si dobro konfigurisao AV nema problema jer ce prebaciti zarazeni fajl u karantin.

Back