kompleksi nize vrednosti

Betty:
Mani se ćorava posla Hellen..

Nina, u Srbiji ssam iznajmljuje stan samo onaj ko može. Ko ne može, živi sa cimerom ili devojkom ili sl.

Nemoj da mislis da je nesto drugacije i u Sloveniji, stanarine su uuuzasno skupe, tako da se na iznajmljivanje stana odluci ili onaj ko zaista moze to neprimetno po svoju platu sebi da priusti ili se ide sa devojkom ili cimerom/cimerkom. Ali bar zaista ima dosta ovih prvih. Cak je pre par godina Slovenija bila na samom vrhu evropskih zemalja sto se cena stanova tice. Mala drzava ebiga. Ne znam nikog ko nije uzeo bar nesto kredita da bi sebi kupio stan, ali bar eto to se moze bez nekog veceg problema.

frozen1982.:
Cale iz ove price,ako postoji,ako je prica istinita,jedan je duboko nesrecan covek.Treba ga zaliti.
sta zaliti??? Nesrecan jeste, ali mu to ne daje za pravo da isto nacini od svog deteta. Treba ga onko psi zaobici, taj covek ne postoji dok sam ne pozeli pomoc, oprost i razumevanje! deckic ga vec poprilicno shisha i bice nesto od njega, lici da je samo-svesan, oslobodice se kompleksa kad se u potpunosti prihvati kakav god bio. Lici da otac preko dekcica leci svoje komplekse i tako nesto obicno ide sa kolena na koleno ako se ne zaustavi kod sebe samog (u sirokom luku zaobici pozive na umorstvo). Tesko je jer je ljubav prema roditelju ma kakav on bio nesto sto ne nestaje i isto tako je normalno da se razlikujemo od svojih roditelja. Deckic to prihvata i moze da radi na sebi i dalje -ali cini mi se da ima jos malo vremena jer vreme gazi.
Zivot uopste nije lak i donosi bezbroj momenata odluke. Tako i ovde ili se slizes sa 'nadredjenim' i prihvatis stvari koje ti se namecu (to se kod samo-svesnih ljudi uglavnom tragicno zavrsava) ili mu naguras onu lovu u supak i pases travu, ako vec nisi pametno obezbedio odstupnicu.

Betty:
ma nikad nije neprimetno...kad imaš baš dosta, onda uzimaš salonac plus garažu plus....i opet nije neprimetno :D Ko je rekao da je život besplatan :P

Hm da, to me podseti na pricu mog dobrog prijatelja, vlasnika fitness centra..zali se on meni kako, well, ok zaradjuje ali da to nije to, da jedva podmiruje potrebe..ja kazem, kako covece jedva podmirujes potrebe, kupio si nov auto, imas stan, isao si na Kanarska ostrva vec dve godine za redom, letujes na prestiznim mestima....tek ce on meni...well, visina mojih potreba i tvojih se razlikuju :P Ukopao me je, ali tako je. Sto vise imas, vise zelis i potrebe ti se kotiraju na toj visini do koje je stiglo tvoje finansijsko stanje.

Nina2:
Hm da, to me podseti na pricu mog dobrog prijatelja, vlasnika fitness centra..zali se on meni kako, well, ok zaradjuje ali da to nije to, da jedva podmiruje potrebe..ja kazem, kako covece jedva podmirujes potrebe, kupio si nov auto, imas stan, isao si na Kanarska ostrva vec dve godine za redom, letujes na prestiznim mestima....tek ce on meni...well, visina mojih potreba i tvojih se razlikuju :P Ukopao me je, ali tako je. Sto vise imas, vise zelis i potrebe ti se kotiraju na toj visini do koje je stiglo tvoje finansijsko stanje.

s ovim se moram sloziti.
Imati je relativna stvar isto tako i siromastvo.

Prvo, da resimo kompleks PATER FAMILIAS-a. Da li ti je palo na pamet, da tvoj tata otvoreno ukazujuci na tvoje "nedostatke" pokusava da se opere od svojh sopstvenih, pa posto ne moze na necemu jacem da se iskali nasao je da to radi na tebi, a mozda te i izaziva da se pokrenes i da ucinis. Drugo, da ti malo ne preterujes? Govorim iz licnog iskustva. Kao mala, bila sam bucmasta i suvse visoka za svoje godine i cesto predmet ismejavanja i zadirkivanja, pa sam ponekad morala da nekom prebrojim i koske. Kasnije sam shvatila da je najbitnije da se dopadnem prvo samoj sebi i da uvidm sta ne valja. Pocni od pocetka, sta je to sto ti se najvise ne svidja kod tebe? Ako je gradja, to se da srediti. Toliko je teretana i vezbaonica da covek ne zna gde da se okrene. Ljudi koji u njima rade su i vise nego spremini da ti pomognu.
To da si ruzan. Nema ruzne zene niti coveka na svetu. Ovo ti govori neko za koga kazu da je lep. Ima samo drugacijih ljudi. Nos je nos, pa bio on veliki ili mali. Budale koje su postavile standarde leseva od manekenki, za koje jos kazu da su lepe, su kreteni. Imbecili koji su postavili standarde da napumpani frajeri do iznemoglosti su lepi (bez pozadine) su ludi. Vazno je da se u svom telu osecas dobro, pa ako hoces i udobno. Nemoj da se ljutis, ali sa tvojim tatom nije nesto u redu, cim je u stanju da kaze sopstvenom sinu da je ruzan i slicno. A jel' tebi maca progutala jezik. Pa kazi mu da si na njega i da se ruznoca nasledjuje, uvek od oca.
Devojke. Prestani da ti se motaju gluposti po glavi, ja nisam dobar za nju ili ja nemam sanse. Otkud ti znas sta ta devojka misli. Nemam vise mesta. Pisi ako treba jos... Friend

abbabg:
Prvo, da resimo kompleks PATER FAMILIAS-a. Da li ti je palo na pamet, da tvoj tata otvoreno ukazujuci na tvoje "nedostatke" pokusava da se opere od svojh sopstvenih, pa posto ne moze na necemu jacem da se iskali nasao je da to radi na tebi, a mozda te i izaziva da se pokrenes i da ucinis. Drugo, da ti malo ne preterujes? Govorim iz licnog iskustva. Kao mala, bila sam bucmasta i suvse visoka za svoje godine i cesto predmet ismejavanja i zadirkivanja, pa sam ponekad morala da nekom prebrojim i koske. Kasnije sam shvatila da je najbitnije da se dopadnem prvo samoj sebi i da uvidm sta ne valja. Pocni od pocetka, sta je to sto ti se najvise ne svidja kod tebe? Ako je gradja, to se da srediti. Toliko je teretana i vezbaonica da covek ne zna gde da se okrene. Ljudi koji u njima rade su i vise nego spremini da ti pomognu.
To da si ruzan. Nema ruzne zene niti coveka na svetu. Ovo ti govori neko za koga kazu da je lep. Ima samo drugacijih ljudi. Nos je nos, pa bio on veliki ili mali. Budale koje su postavile standarde leseva od manekenki, za koje jos kazu da su lepe, su kreteni. Imbecili koji su postavili standarde da napumpani frajeri do iznemoglosti su lepi (bez pozadine) su ludi. Vazno je da se u svom telu osecas dobro, pa ako hoces i udobno. Nemoj da se ljutis, ali sa tvojim tatom nije nesto u redu, cim je u stanju da kaze sopstvenom sinu da je ruzan i slicno. A jel' tebi maca progutala jezik. Pa kazi mu da si na njega i da se ruznoca nasledjuje, uvek od oca.
Devojke. Prestani da ti se motaju gluposti po glavi, ja nisam dobar za nju ili ja nemam sanse. Otkud ti znas sta ta devojka misli. Nemam vise mesta. Pisi ako treba jos... Friend
Лепо речено!
И ја вучем свој комплекс (који је и физичке природе) па опет, не посустајем.
И да .... што се тиче изгледа, ни мој супруг не спада у "класу" лепих, мршав је, и јако висок, и још пар тога али ја га јако волим и не бих га мењала низашта на свету!

Gryphon:
Pa u tome je problem, ti svakoj ribi prilazis kao drugaru
i od svake ribe napravis drugaricu. Zayebi taj pristup od toga leba nema.
Kada upoznas novu devojku zayebi poveravanje i pocni da je muvas.
Ti koji te zajebavaju ti nisu drugari (to odmah odyebi) oni su sa tobom samo radi para.
Evo ti prilike NG svi raspolozeni, samo ti napred delijo i ima sve da prsti.
Posle dva tri prilaza ima da ide ko podmazano. I ne moj da se smoris ako dobijes korpu,
to je normalno. Na kraju ce se otimati veruj mi. SRECNO
Pa sad dali ce se otimati neznam , ali ovo ti je ok. savet ,poveravanje je najgora moguca stvar kad su u pitanju ribe.Uvek kad sam na tu foru hteo nesto da odvojim izduvo sam.A sad kad si se naoruzao samopouzdanjem!!!!!!!!!!.............NAPRED

Gryphon:
Pa u tome je problem, ti svakoj ribi prilazis kao drugaru
i od svake ribe napravis drugaricu. Zayebi taj pristup od toga leba nema.
Kada upoznas novu devojku zayebi poveravanje i pocni da je muvas.
Ti koji te zajebavaju ti nisu drugari (to odmah odyebi) oni su sa tobom samo radi para.
Evo ti prilike NG svi raspolozeni, samo ti napred delijo i ima sve da prsti.
Posle dva tri prilaza ima da ide ko podmazano. I ne moj da se smoris ako dobijes korpu,
to je normalno. Na kraju ce se otimati veruj mi. SRECNO

Izvini,al' sta je lose u tome sto prilazi ribi kao drugarici?On nece samo da kresne nesto(mislim, u tom slucaju i qrvica mu dobro dodje) nego verovatno hoce devojku?
Mada,izgleda da stvarno nema srece sa drustvom... :???:

Back