- Poruka
- 31.891
Na jednoj temi se pomenuo ovaj izraz pa me zaista interesuje koliko nas iz provincije ima komplekse vezane za "beograđane"? I na šta se odnose ti kompleksi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То су наметнути стереотипи и глупости сваколико инфериорних људи ...Нешто слично као стереотип о плавушама ...Na jednoj temi se pomenuo ovaj izraz pa me zaista interesuje koliko nas iz provincije ima komplekse vezane za "beograđane"? I na šta se odnose ti kompleksi?
To je obično zezanje izazvano pojedinim ljudima iz BG koji kada dođu u provinciju glume neki "nivo". Zato si naišla na takav prijem koji, naravno, nije odraz mišljenja o tebi već o takvim pojedincima. Nije samohvala, ali ovde gde ja živim, jako brzo prihvatamo pridošlice odakle god da su, ako su to pošteni i ispravni ljudi. Zato meni i jeste čudno kada se o nekima govori kao "dođošima".Ima toga, da se ne pravimo ludi. Ali ne treba sad svi iz provincije da se osete pogođenim.
To sam prvi put uočila kad sam kao klinka bila gošća kod rođaka u jednom gradu, NeBeogradu
Oni (sestra i njeno društvo) su bilo par godina stariji i bilo je prozivki na račun što sam Beograđanka (ničim izazvanih jer u mojoj porodici se time nije bavilo, ljudi se nisu gledali kroz tako nešto) i bila sam bukvalno, wtf , malo malo pa neko kao zezanje kako mi pričamo, naravno iskarikirano.
Ali ipak su ubrzo prestali, to mi je na kraju bilo jedno od najlepših druženja u životu.
Sta ti tu nije razumljivo? Kao sto ti prvenstveno gledas svoj licni interes, pa nipodastavas ove iz Bosne ili Krajine ili Kosova, tako i oni. Bolje da se uda za nekog Iz EU.Jedna članica napisa da je teškom mukom uspela da ubedi kliniku iz familije da se ni slučajno ne udaje za dečka na transverzali Kg,UE i možda i Ča.
Gde si ti pročitao/la da sam negativno govorila o svim ljudima iz Republike Srpske? Kosova? Mogu konkretno navesti šta sam kritikovala ali ne generalizovala. Ne znam šta si i očekivao/la kada neko uputi uvredu na račun patriotizma ljudi iz određenog kraja Srbije?Sta ti tu nije razumljivo? Kao sto ti prvenstveno gledas svoj licni interes, pa nipodastavas ove iz Bosne ili Krajine ili Kosova, tako i oni. Bolje da se uda za nekog Iz EU.
Ako vec ne moze za Nemca ili Francuza, onda bar za sugradjanina ili eventualno Novi Sad
Aha. Zato te toliko pogodilo kad rodjena Beogradjanka iskaze svoj legitiman stav, da si temu otvorila.I na ovakvim primerima se može zaključiti da mnogi ne razumeju šta znači reč patriotizam. To što se samo bore za svoje selo Il region nije patriotizam. Posmatranje šire slike dešavanja je mnogima ovde nedostupno.
AjdeI na ovakvim primerima se može zaključiti da mnogi ne razumeju šta znači reč patriotizam. To što se samo bore za svoje selo Il region nije patriotizam. Posmatranje šire slike dešavanja je mnogima ovde nedostupno.
Nisu beogradski, već provincijski kompleksi. A o patriotizmu sam bila izazvana da napišem kao odgovor na post članice. Možda sam trebala biti preciznija pa napisati lokal-patriotizam.Ajde
Kakve veze imaju provincijski,beogradski kompleksi sa patriotizmom![]()
Totalno si nelogicna, sebicna i subjektivna. Ovde prekidam raspravu sa tobom jer nema smisla.Znači, neki imaju prava izraziti svoj legitimni stav dok drugi ne, jer se to nekome ne sviđa? Pričaš o licemerju? Važi.
I ovime samo potvrđuješ ono što napisah: kada ti se nešto ne svidi, onda je licemerje. Usput si iskoristila priliku da me izvređaš.Totalno si nelogicna, sebicna i subjektivna. Ovde prekidam raspravu sa tobom jer nema smisla.
OtvorilaAjde
Kakve veze imaju provincijski,beogradski kompleksi sa patriotizmom
Otvori konkretnu temu
nisam analizirao take "beogradjane" al sam i te kako analizirao gastarbajtere, u 99 posto slucajeva, iz najzaostalijih srpskih provincija.Na jednoj temi se pomenuo ovaj izraz pa me zaista interesuje koliko nas iz provincije ima komplekse vezane za "beograđane"? I na šta se odnose ti kompleksi?
Učiteljice ispravi kliniku u klinku.Jedna članica napisa da je teškom mukom uspela da ubedi kliniku iz familije da se ni slučajno ne udaje za dečka na transverzali Kg,UE i možda i Ča.
Hvala družeUčiteljice ispravi kliniku u klinku.
Gde? Daj linkOtvorila![]()
To nije opravdanje- nisam im ja kriva što se nisu revanširali na licu mesta tom koji glumi nivo. Uostalom, ja sam gošća, mlađa, u manjini...Ali kao što rekoh, nisu bili zlobni, a ni je nisam mutava, hehe. To je bilo više peckanje ali mi je ostalo u sećanju kao prvi susret sa tako nečim jer ni u porodici ni u mom društvu nije bilo toga.To je obično zezanje izazvano pojedinim ljudima iz BG koji kada dođu u provinciju glume neki "nivo". Zato si naišla na takav prijem koji, naravno, nije odraz mišljenja o tebi već o takvim pojedincima. Nije samohvala, ali ovde gde ja živim, jako brzo prihvatamo pridošlice odakle god da su, ako su to pošteni i ispravni ljudi. Zato meni i jeste čudno kada se o nekima govori kao "dođošima".
Beograđani, oni pravi, Dorćol, ne gledaju odakle si nego kakav si.Na jednoj temi se pomenuo ovaj izraz pa me zaista interesuje koliko nas iz provincije ima komplekse vezane za "beograđane"? I na šta se odnose ti kompleksi?
Mislim da se to kod Srba ne gleda tako. Manje je dramatično. Pa svaki Beograđanin, makar i treća generacija bio, voli da istakne iz kojeg sela ili kraja potiče, gde ide kod rođaka po kiseli kupus i čvarke i sl.Na jednoj temi se pomenuo ovaj izraz pa me zaista interesuje koliko nas iz provincije ima komplekse vezane za "beograđane"? I na šta se odnose ti kompleksi?