Kompjuterska svaštara

• Začetnik teme Začetnik teme epox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Najverovatnije ću kupiti AMD 6100 6-core na 3.3 Ghz jer je malo skuplji od pomenuti 760 a mnogo bolji. 9900 Din je u Emmi. Za grafiku su mi rekli da će raditi ali da je bolje da uzmem neku noviju tipa 7550 1gb 128-bit gddr5. Kažu da će bolje raditi od moje iako na prvi pogled ima slabije performanse. Znači procesor 9900 din, ploča 8000 din i ram 4800 = 22700 din i kasnije grafička 7000 din... qq, lele. :-)

Poslednja izmena:
Ко има нај, савим, нај, потпуно нај беснију мем. картицу на свету?
exab-1.jpg

:per:

Nije za bacanje grafička, ali sam na netu proverio i neću moći da pokrenem igre kao što su FIFA 15, NBA 2K15, Watch Dogs, Dead Rising 3, verovatno ni GTA V kad izađe... Mada, za FIFU kaže da mi je potreban i jači procesor, tako da za pokretanje nje nije dovoljno samo da menjam grafu. (Takođe piše da mi treba 4 giga RAM-a a piše da ja imam 3.3, ne znam zašto kad imam 4...) Interesantno, za NBA kaže da jedino što mi fali (za minimalna podešavanja) jeste 64-bitni sistem, a sve ostalo može.

Znači da uzmem novu grafu? Vidim da ova R7 260X ima sasvim dobre karakteristike. Cena je takođe koliko-toliko prihvatljiva za dubinu mog džepa, e sad samo pokušavam da nađem na netu u kojoj radnji kod nas ima da se kupi, da ne lutam gradom ko siroče. :D

Zato što imas 32-bitne windowse. Oni ne mogu više od 3,5 GB RAM-a da podrže. Prijeđi na 64-bitne windowse pa ćeš imati svih 4GB... Ja sam isto neki dan kupio tu grafu i super je. Windowsi su joj dali ocijenu 7.6 od maksimalnih 7.9

Imam problem kad udjem u neku igriceu i posle 10-ak min. otprilike neke boje po monitoru se mosaju i sve ukaci i na kraju pocrni ekran i moram da resetujem komp treba mi pomoc ovo mi se pre nije desavalo pomoc!?!?!

Možda ti je grafička kartica riknula. Najbolje da od nekog frenda probaš posuditi grafičku, pa da vidiš hoće li se isto dešavati. Ili izvadi svoju grafičku i odi kod nekoga drugoga, pa vidi hoće li se na njegovom kompu isto dešavati...

sta znaci ovaj oblak koji mi iskace ponekad kad prikljucim telefon... na usb?
razumem prevod, ali da li ja imam taj usb h.s. 2.0

mLM851.jpg

imam cetiri usb porta, a samo dva rade, ona koja su gore metalnom kockom direktno povezana na maticnu plocu?
a donja dva su prestala da rade, od letos, od kada sam nosio komp u servis zbog riknule graficke karte
ne znam jel majstor dirao nesto kablove i izmenio prikljucke. (mada nisam siguran ni da su pre radili jer nisam koristio puno usb uredjaja...)
vidim da pored tog msi usb trostrukog kabla, ka dva slota,.. na maticnoj ploci ima jos nekih bodljikavih slot prikljucaka..
ne znam dal da probam da cupam i menjam... ili je negde u windowsu problem ne prepoznavanja usba.
jesu li ta dva donja "indirektna" slota jaca, brza od ova dva gornja "direktna" sto su ispravni? jel se ovaj oblak odnosi na njih?

u d.m imam ova tri porta
Communications Port (COM1)
Communications Port (COM2)
Printer Port (LPT1)

ne pise nigde USB 2.0 1.0 3.0

imam i ovo nesto
Universal serial bus controllers:
SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller
SiS PCI to USB Enhanced Host Controller
USB Root Hub
USB Root Hub
USB Root Hub
USB Root Hub

Maticna ploca MSI 645 Combo (MS-6737) sadrzi >
Expansion Slots 6 PCI, 1 AGP

komp je jako star..i raspada se sasvim efektno
negde oko 2004 je promenjena maticna ploca i procesor, zadnji put,

razmisljam vec kako da unapredim pomenute delove, kao i graficku kartu i memorije
ali me mrzi da tragam za najekonomicnijim resenjem...
zapravo bih hteo najpre samo noviju graficku, (jer je ova daungrejdovana,) a da odgovara maticnoj,
kao i procesor i memoriju malko da prosirim, da bih mogao windows 7 8 9 10 da funkcionise, i bar neke novije igrice.
a maticna da ostane? ili je bolje sve cetiri da menjam...

inace kad sam hteo da skinem kuler sa procesora, jer mi zuji ponekad pa da ga ocistim..? nikako nije mogao da se skine? iako sam trazio po netu, ima nesto da se lepi procesor. kompliovano deluje.
pa ne znam da li da menjam samo jaci procesor, a maticna da ostane. li sve da menjam,

ovo sa usb mi je i najmanji problem. od skora kad konektujem telefon, ponekad ga ne prepoznaje ili iskace ovaj balnoncic upozorenja.

Pre neki dan uzo polovnu 6950. Lik mi za 60e uvalio pokvarenu karticu. Ja reko daj da vidim sta je u pitanju.
Kad sam je otvorio, mal me nije slog strefio. Ajd manje vise sto nije imala termalne paste (fala bogu pa je imala Zalman VF3000), nego sto je izvrsen zbudz od strane nekog samoproklamovanog "majstora".

Posto je uspeo da slomi pin na hederu za kuler od graficke, polomio je i ostala 3, pa je sam kuler zalemio DIREKTNO na konektor za napajanje.
bx7x0qmyz

Na kraju sam odlomio lemove, skratio kabel, nakacio konektor od Intelovog kulera i prikacio kuler od graficke direktno na maticnu. Sada fala bogu sve lepo radi.

Imam jedan problem i molio bih nekoga da mi u kratkim crtama pomogne.. Naime, imam 2 hard diska u računaru i hoću da jedan izbacim, a drugi da formatiram. Fazon je što je OS instaliran na tom HDD (kojeg hoću da izbacim), pa nisam siguran kako da ga izbacim i instaliram OS na drugi HDD.

Mozes na 2 nacina, prvi da formatiras disk koji ostaje pa da na njemu instaliras sistem stim da mu kasnije promenis boot ini koji bi dizao samo taj sistem i drugi da opet formatiras disk koji ostaje a kada skines onaj drugi da instaliras sistem (mozes i iz cd-a da ga formatiras) ali da taj koji ostaje postavis za master pre instalacije.

Mozes na 2 nacina, prvi da formatiras disk koji ostaje pa da na njemu instaliras sistem stim da mu kasnije promenis boot ini koji bi dizao samo taj sistem i drugi da opet formatiras disk koji ostaje a kada skines onaj drugi da instaliras sistem (mozes i iz cd-a da ga formatiras) ali da taj koji ostaje postavis za master pre instalacije.

Hvala puno na odgovoru :)

Znam da ova matična podržava samo AM2 procesore, ali nije mi jasno zašto su izlistali i AM2+ i AM3 procesore na ovoj listi. Da li to znači da su ti procesori kombatilini sa oba socketa (npr. AM2/AM2+), ili su samo administratori neažurni.

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=359#cpu
socket am2 je kompatibilan sa am2+ i am3 pa je moguće koristiti pojedine procesore iz tih serija one koji su navedeni tamo vrlo verovatno prvo treba update BIOS-a na najnoviju verziju a tek potom koristiti te procesore , razlika između am2 i am3 procesora je svega 1 pin koji am3 ima manje ali je najbitnije da arhitektura procesora je takva da se ona može koristiti u tom socketu i na toj ploči jedino što će HT - biti spušten na osnovnu brzinu

Poslednja izmena:
Nisam nikad petljao ništa sa BIOS-om, ali proverio sam u Command Prompt-u i piše mi da je verzija BIOSA - 6, kao na sajtu. Znači da je sve apdejtovano za tu listu. Da li je bolje da kupim polovni procesor AM2 5600+ (2.9 GHz Dual Core) ili neki jači, ali koji je za AM2+/AM3 socket? Pitam zbog HT brzine.

Back