Kompjuter mi ubode nakon 20min igranja igrica

Matija Krstic

Početnik
Poruka
1
Imam amd fx-9590 na fabrickim podesavnjima, CPU cooler noctua NH D14, Gigabyte gtx970 g1 gaming, ram Kingston 2x4 gb, napajanje cooler master 750w Modularno, ASUS m5a99fx pro r2.0 sa 2501 biosom , hard od 1tb samsung, takodje sve komponente su na fabrickim podesavanjima i kad igram neke zahtevnije igrice kao gta 5 ili world of tanks na maxixmum teram lagano na 90 fps i temperatura procesora mi ne prelazi 60 max 58 stepeni dok graficka ide i do 65 stepeni, i kad igram igru duze od 20 min komp mi skroz ubode i moram ga restar ni strelica na misu ne radi niti bilo sta. Da li neko zna u cemu je problem ? :( inace imam windows 7 ultimate . pozdrav

Imam amd fx-9590 na fabrickim podesavnjima, CPU cooler noctua NH D14, Gigabyte gtx970 g1 gaming, ram Kingston 2x4 gb, napajanje cooler master 750w Modularno, ASUS m5a99fx pro r2.0 sa 2501 biosom , hard od 1tb samsung, takodje sve komponente su na fabrickim podesavanjima i kad igram neke zahtevnije igrice kao gta 5 ili world of tanks na maxixmum teram lagano na 90 fps i temperatura procesora mi ne prelazi 60 max 58 stepeni dok graficka ide i do 65 stepeni, i kad igram igru duze od 20 min komp mi skroz ubode i moram ga restar ni strelica na misu ne radi niti bilo sta. Da li neko zna u cemu je problem ? :( inace imam windows 7 ultimate . pozdrav
kupuj original igrice a ne krekovane ...

Nije problem do igrice posto je igrica skinuta sa originalnog sajta world of tanks, i cim odigram dve partije odma ubode slike kao da zamrzne cak se i zvuk prekine a temp graficke ne prelazi 62 , niti je overclock niti bilo sta a kupio sam je pre nedelju dana . Ocigledno je problem do windowsa, drivera ili slota na maticnoj....nema drugo cak sam proverio da nije slucajno stavljeno da se na svakih 20 min komp uspava ali nije ni to :( moracu do servisa ocigledno PS ja sam taj matija uso sam na drugom profilu..ako znate resenje pomagajte :)

Nije problem do igrice posto je igrica skinuta sa originalnog sajta world of tanks, i cim odigram dve partije odma ubode slike kao da zamrzne cak se i zvuk prekine a temp graficke ne prelazi 62 , niti je overclock niti bilo sta a kupio sam je pre nedelju dana . Ocigledno je problem do windowsa, drivera ili slota na maticnoj....nema drugo cak sam proverio da nije slucajno stavljeno da se na svakih 20 min komp uspava ali nije ni to :( moracu do servisa ocigledno PS ja sam taj matija uso sam na drugom profilu..ako znate resenje pomagajte :)
pre će biti da je do igrice nego do windowsa raspitaj se maLO na netu

Igrao sam i Lol i gta 4 sve isto nako 20 min skroz zamrzne slika i ne moze nista da se radi :( inace stavio sam jednu novji win sedmicu sa sp1 i opet ne moze , preostaje mi ocigledno samo da nosim graficku u servisu tj komp ?

Imao sam sličan problem....
Instaliram vindovs i neko vreme šljaka normalno i onda zabode opasno... instaliram linuks i radi bez ikakvih problema.
Da li je neki kontroler ili drugi *****, nemam pojma šta je ali vindovs neće ni da čuje.

U je, ti bas najveci FX kupio :mrgreen: Treba ti jace napajanje druze. :ok: Kupi neko dobro napajanje od 1000. I zameni NOCTUA za vodeno hladjenje :ok:

Osecam da si poludeo nakon pucanja toliko novca :mrgreen: Trebalo je da se jos malcice bolje raspitas s obzirom da je taj CPU zver koja jede i hoce jos bez obzira koliko joj dajes. Predlog je da prodas taj CPU i kupis 8350 jer, pravo da ti kazem, ako ne igras puno MMO igre ili se bavis nekim ozbiljnijihvideo-editingom u kojem svakodnevno prodjes 500 gb video podataka, nemas apsolutno nikakve beneficije od tog CPU-a u odnosu na jeftiniji, iole hladniji i manje potrosnje.

Aj, sa srecom.

i5 na AM3+ ? :mrgreen:

990FX je bas za taj CPU doduse, ali ja mislim da ipak mora vodeno hladjenje.

ASUS FX serije su mi zadavali probleme, a te maticne su skupe k'o djavo i po i dodatno ce da ostare kada izadje nova linija sposobnijih, jacih i boljih procesora u AMD familiji sa novim socketom.

Ja da se pitam, a da me mrzi da cekam novu AMD seriju, kupio bih neki MB mobo uz i5 i dobru graficku. Ovako, greota je bacati novac na FX9590 ako je samo za video-igre jer kao da ne radis na PC-u nego sa malim nuklearnim reaktorom :mrgreen:
Pozitivno je sto ne moras posle da placas grejanje :mrgreen: grejes se na CPU.

i5 na AM3+ ? :mrgreen:

990FX je bas za taj CPU doduse, ali ja mislim da ipak mora vodeno hladjenje.

ASUS FX serije su mi zadavali probleme, a te maticne su skupe k'o djavo i po i dodatno ce da ostare kada izadje nova linija sposobnijih, jacih i boljih procesora u AMD familiji sa novim socketom.

Ja da se pitam, a da me mrzi da cekam novu AMD seriju, kupio bih neki MB mobo uz i5 i dobru graficku. Ovako, greota je bacati novac na FX9590 ako je samo za video-igre jer kao da ne radis na PC-u nego sa malim nuklearnim reaktorom :mrgreen:
Pozitivno je sto ne moras posle da placas grejanje :mrgreen: grejes se na CPU.
Sta je cudno

Можда овако неки хибрид :mrgreen:

amd_vs_intel-cpu1.jpg

Napajanje,ili drajveri nisu u redu

verujem iskreno da gori i gluplji odgovor nisi mogao da mu das :) kakve to veze ima s tim da li su igre original ili kopije :)
ako si ti glup i neznaš da razmišljaš onda je to tvoj problem a ne moj
igrao sam ja igrice svakakve na mome računaru i recimo tako mi je black ops zabadao stalno na istom mestu sve dok nisam promenio instalaciju igrice a recimo crysis3 mi je leteo na istoj mašini , prva stvar kada ti se zabiode igrica ili više igrica gledaš drajvere od grafike eko je sve u redu onda menjaj instalaciju jer ne zabada njemu svaka igrica na kompu nego samo neke igrice
kao što rekoh ako neznaš da razmišljaš onda je to tvoj problem

Ljudi hvala za ovo sve. Inace problem je bio do samog primerka procesora pa su mi sad dali drugi . Napajanje je sasvim dovoljno s obzirom da sam uzeo i graficku koja trosi manje u odnosu na r9 seriju. A sad me brine posto imam kuciste Thermaltake versa n21 i u njemu je max cpu visina 160mm , ja trenutno imam noctua nh d14 hladnjak i hteo bi da predjem na NH D15 koji se visi za 5mm sa onim prednjim ventilatorom koji se posebno namesta i onda ispada 165mm inace je sam onaj cooler 160mm. Pa da li bi mogo nekako da ga uguram u kuciste , ionako imam nisku memoriju kingston savage 2x4gb ili da uzmem jedan od 8 gb i da ga prebacim na zadnji slot da bi mogo da spustim taj prednji ventilator i samim tim visina bude 160mm hladnjaka? :) ako se neko razume u ovo nek mi kaze :) Hvala

Ljudi hvala za ovo sve. Inace problem je bio do samog primerka procesora pa su mi sad dali drugi . Napajanje je sasvim dovoljno s obzirom da sam uzeo i graficku koja trosi manje u odnosu na r9 seriju. A sad me brine posto imam kuciste Thermaltake versa n21 i u njemu je max cpu visina 160mm , ja trenutno imam noctua nh d14 hladnjak i hteo bi da predjem na NH D15 koji se visi za 5mm sa onim prednjim ventilatorom koji se posebno namesta i onda ispada 165mm inace je sam onaj cooler 160mm. Pa da li bi mogo nekako da ga uguram u kuciste , ionako imam nisku memoriju kingston savage 2x4gb ili da uzmem jedan od 8 gb i da ga prebacim na zadnji slot da bi mogo da spustim taj prednji ventilator i samim tim visina bude 160mm hladnjaka? :) ako se neko razume u ovo nek mi kaze :) Hvala

Ako si gejmer prodaj ta tvoj procesor i uzmi i5. To ce ti biti dovoljno za gejming .Mnogo manje se greje

Back