Kompjuter mi se restartuje

markonastic

Početnik
Poruka
11
u zavisnosti od toga koju aplikaciju pokrenem znam da li ce se restartovati. npr: skajp ili bilo koji program za pustanje filmova - restartuje se u roku od 5 min maksimalno ili samo zakuca i moram da ga restartujem. desava se dok igram counter-strike da igram i po par sati i ne restartuje se uopste. danas sam formatirao hard i reinstall windows jer sam mislio da je neki virus zbog ovih aplikacia medjutim desava se ista stvar. Imam i problem sa paljenjem - retko kad se desi da ga upalim iz prve(kuciste radi ali ne baca sliku na monitor) i tek iz nekoh 5-og puta uspevam da ga upalim

POMOZITE MOLIM VAS

jel imas mogucnost da probas sa drugim napajanjem,napisi koju konfiguraciju imas sve komponente i od koliko je watti napajanje
jesi li nesto klokovao,menjao u biosu
proveri i hard na bad sektore sa hd tune programom (ne stikliraj quick scan),ili pogledaj u hd sentinel karticu overview sta pise
kakve su temperature (everest )

ovo sto ti zakuca zbog skajpa ,moze biti i do sjkajpa ,ima on neke svoje bagove,al za video ne bi smelo,mozda nisu dobri drajveri graficke...

Konfiguracija:
ASUS A7V8X-X
AMD Athlon 2400+
Maxtor 6Y080L0
768MB RAM DDR-SDRAM
ATI Radeon 9200SE
imam prikljucena 2 opticka uredjaja-DVDR i DVDRW
Napajanje 400W

nemam drugo napajanje. sad sam preko programa PC Wizard video kakav napon daje napajanje i ne svidja mi se sta pokazuje:

procesor voltage 1.86V
+3.3V voltage 3.18V
+5V voltage 4.70V
+12V voltage 12.54V
+5V VCCH 4.92V

temperature:
Procesor: 54
Maticna: 38
Hard disk: 40

HD sentinel overview kaze:
Problems occurred between the communication of the disk and the host 174 times. In case of a sudden crash or reboot it is recommended to try a different, short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead).

Sto se tice toga oko programa to sam naveo primer ima tu jos par programa koje ne smem da ukljucujem. stalno mi se desava crash flash playera dok gledam nesto online i cak se ponekad i restartuje komp. to mi se desavalo i pre reintalacije windowsa i sada tako da softverski problem 100% nije.
zbog ovog navedenog mislim da nije napajanje tako da sam poceo da se plasim da je maticna a ako jeste ja sam ga ugasio :(

Poslednja izmena:
moguce da ti ata kabl zadaje glavobolje,ako imas drugi (npr. onaj sa optickih uredjaja) prikaci njega i vidi hoce li se problemi ponoviti
pokreni i hd tune(kartica health) vidi jel ocitava istu gresku oko prenosa podataka

sto se tice testiranja napajanja imas occt pokreni njega pa istestiraj,onih 4.7v je bas malo (baci pogled na napone sa everest-om vidi jel ce pokazati isto)

8yi4k6.jpg

+5V.......... +4.75V to +5.25V
-12V......... -11V to -13V
+12V1....... +11V to +13V
+12V......... +11V to +13V
+3.3V........ +3.14V to +3.47V
+5VSB....... +4.75V to +5.25V

probao sam i sa everestom daje iste vrednosti napajanja

HD tune health kartica pokazuje upozorenje za ovo:
Ultra DMA CRC Error Count
Number Date/Time Current Worst ThresholdData Temp
1 30.6.2011 14:13:35 131 21 0 174
2 30.6.2011 14:13:41 142 21 0 174
3 30.6.2011 14:14:43 169 21 0 174
4 30.6.2011 14:44:46 55 21 0 174
5 1.7.2011 18:53:37 168 21 0 174

i da proveravao sam Bad sektore i nema ih

Probao sam ATA kabl sa optickog uredjaja i crvena lampica na kucistu ne prestaje da svetli i ne dize se OS

Poslednja izmena:
na tvom mestu se ne bih iskesirao za napajanje,vec bih pozajmio neko pa isprobao,mozda i nije do njega a ti dzabe bacas pare(mislim nije bacanje mozes ga prodati ako niej do njega ali je gubljenje vremena)
mi ti nismo servis ali smo dosta dobri u predpostavkama,ti vidi kako ces,ili da pozajmis pa proveris,kupis,odneses u servis ....

ok videcu. mada bi mogo da donesem i tebi kuciste posto vidim da si iz borce kao i ja :D

bolje da sam drzao jezik za zubima :rotf:

da imam visak napajanje ne bi bio nikakav problem,al da ponovo otvaram kuciste nema sanse makar se sutra zapalilo,prosli put kad sam hteo da ucinim drugaru,polupao sam sebi staklo na stranici,ogrebao farbu i to sve u jednom potezu ,morao ponovo da menjam staklo,prefarbavam (naravno upropastio sjaj koji je bio) tako da me izasla skuplja dara nego mera.Kablovi napajanja su uvezani zip vezicama tako da laicki receno treba da raskantam celu masinu kako bih izvadio moje napajanje

da ne bude da lazem,ovo je moja bebica

veoma je tesko pomoci nekom ako nisi upucen sta onaj sa druge strane radi i koliko zna ono sto radi.
Prvo,zaboravi skajp,on ti nije dobar pokazatelj nicega,on zabaguje i na hardverski ispravnim masinama jer mu se tako hoce,pustanje filma ne bi smelo da predstavlja problem,ako tu sistem pada,uzrok su mozda drajveri,graficka,operativni sistem
Kazes da si reinstalirao zbog mogucih virusa,ako si ostavio drugu particiju ne formatiranu prilikom instalacije ponovo je sve zarazeno,kao da nista nisi uradio
Imas taj problem koji se javlja sa kablom i prenosom podataka,znaci nesto zeza i tu,nije mi jasno da se ne restaruje u cs-u ,znaci da ne bi trebalo da je pregrevanje procesora a ni graficka ,paljenje moze da zeza zbog rama (kazes da si istestirao i nije),napajanja (ima mali napon na 5v,al se opet ne treba osloniti na jedno ocitavanje iz pcwizarda,treba videti i drugi program,pod opterecenjem i bez,uzeti voltmetar u ruke,promeniti napajanje),sve ovo moze da bude i jer riknjava maticna

Sve u svemu,kao sto vidis imas jednog dobrog kandidata za servisera,a ja to na zalost mnogih nisam:roll:

zavrsio sam ja ets za racunare i idem na visu et, al tamo nista o hardveru pametno nisam naucio. sve sto znam sam naucio dok sam popravljao moj komp. ja sam otprilike znao sta je mom kompu i trazio sam tudje misljenje.

sto se tice toga oko skajpa koji tolko pominjes objasnio sam vec da to nije samo skajp vec i neki drugi programi i pustanje video na netu na bilo kom sajtu dovodi do restarta ili zabadanja. kad sam reinstall windows formatirao sam ceo hard bas zbog toga sto si naveo i ostao bez dosta stvari samo da vidim sta je sa masinerijom.

videcu da nabavim napajanje od nekog makar ortaku cupao iz kucista da vidim dal je do toga, ako nije onda je problem maticna,tj, najverovatnije problem sa kondenzatorima na njoj i to cu videti nekako da resim. .

Back