Komp ne želi da se ugasi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Update: Otvarao danas kućište, gledao na matičnoj da li ima nabubrelih burica (znate na sta mislim), nema. Napajanje takodje izgleda u redu.
Da li su ti kablici od "Power" i"Reset" dobro prikljiceni,jer moze da se desi,kada se zazka po unutrasnjosti kucista,povuku ta dva kontakta i da nemaju dovoljan provod napona,pa ne rade kako treba.Ako ti nije problem probaj da gurnes te konektore,a i sve oko njih.I za LED i HDD,USB,Mikrofon i slusalice.Mozda je tu neki problem.Uopste kablici od prenjeg panela.

Немам проблем са паљењем компа, ту све ради без проблема. Лед је у самом хардверу тако да он није неки проблем. Проблем је што се након гашења све врти и ради као да није угашен са тим да нема слике.

Обарао систем, флешовао биос, опет ништа. Једино запажање је било, када сам флешовао биос, на две секунде се угасио скроз и поново стартовао. Што је промена. Међутим, сада када сам га гасио, опет исти проблем. Није софтверски већ хардверски. Што се тиче напајања, пратио сам напон у биосу и нема ништа чудног. Тако да вероватно матична прави проблем али не могу да утврдим шта иако сам је детаљно прегледао јуче. Јбе ме само тако нешто

Zvuči kao da je poremećen Power Off i Sleep Mode.

Imaš ruke? Čupni kabl iz zida.

Vadi CMOS, vrati CMOS.

Restart.

Ako nastavi isto, kabliće da proveriš. Izvadi uputstva sa glavnog sajta za tvoju matičnu ploču i pronađi LED/HDD LED/RESET itd i podesi ih baš onako kako piše u uputstvu. 95% je to problem.

Ako to nije problem, instalirao si nešto što preuzima kontrolu sistema da bi ga održavalo u ''sleep mode'' funkciji.

Ako ni to nije problem, onda imaš neke funkcije u biosu ili sl koje pozivaju na to da se komp ''hladi'' čak i nakon gašenja.

Ako ni to nije problem, ja bih pozvao sveštenika.

Pozdrav!

Vidi druze...ODAVNOsi trebao da rasturis komp I da sistemom eliminacije SIGURNO ustanovis sat sigurno NIJE! Pa da si sad na putu ka resenju..Ovako..? Moze biti napajanje, josh uvek...Mozda I ploca..?RAM testirao nisi MEM testom, processor nisi proverio termalnu pastu...Ali je neshto sigurno od tih Udara groma popilo veci napo0n nego sto treba..

Update: iskljucio sam iz napajanja kabl i kabl za net pred nevreme kako ne bi došlo do još veće štete. Bilo je mnogo munja i gromova ali nijednom nije bilo baš blizu, čak mogu reci daleko. Tako je stajao taj dan, i sledeći ceo. Danas ga priključim I radio je normalno, ono što sam samo uradio još jeste promenjen Jack ulaz za zvuk jer mi prikazivao za taj zvučnik line in i headphones. Iskoristio drugi port i radio sam na kompjuteru oko dva sata. Onda sam ga ostavio uključenog i legao u krevet. Nakon nekoliko minuta, on se ugasio, bar sam ja mislio, on je otišao u sleep mod. Začudio sam kako uopšte to radi kad nije radilo kada sam ja izdavao naredbe. Onda da probam i sa shutdown, ugasi se računar bez problema. Opet ga upalim, poradim malo i idem na shutdown, ugasi se lepo. Meni sad nista nije jasno pa neka ostane tema otvorena još uvek kako bi sa sigurnosti rekao da je problem kako došao, tako i prošao. Malo duže pisao, kako bi povatali sve.

Може лоцк теме, матична је проблем. Са обзиром да сам куповао на кп, и да је продавац блокиран од стране кп, ништа од гаранције.
Jbg...ali s druge strane, realnio, bez ljutnje, molim-ploca je dobila udar GROMA! STa mislis koja bi ti radnja to priznala..? Strujni udari, I te slicne stvari nikako ne podlezu garanciji..nek me neko ispravi ako gresim.. U svakom slucaju sazaljeva situaciju..

У праву си. Нисам размишљао о томе. Струјни удар није дошао преко напајања него преко кабла за нет. Али да докажеш нешто у овој држави, тешко

Jbg...ali s druge strane, realnio, bez ljutnje, molim-ploca je dobila udar GROMA! STa mislis koja bi ti radnja to priznala..? Strujni udari, I te slicne stvari nikako ne podlezu garanciji..nek me neko ispravi ako gresim.. U svakom slucaju sazaljeva situaciju..

Garanciji često ne, ali popravka je i dalje opcija!

Postoje dve opcije koliko znam. U obe opcije je bitno obavestiti EPS. To je njihova nadležnost jer instalacije često nemaju nikakvu zaštitu!

1. Udar groma u kraju je oštetio mnoštvo uređaja i kolektivno se traži odšteta od EPS-a. Dakle ti, komšija, njegov brat itd, svi kojima je nešto otišlo u aut.
2. Popravljanje uređaja sa potvrdom i fiskalnim računom ovlašćenog servisera.

Zamena uređaja je i dalje moguća ako je pod garancijom neka komponenta, samo naglasiš da više ne radi i daš servisu da popravi. Napraviš se lud na kraju krajeva, serviseri u državi su posrednici, njih boli paja ako je neka druga država ta koja obezbeđuje garanciju, a drugu državu boli paja da gleda svaki individualni hardverski deo. Oni naruče zamenu, zamena stigne, a tvoju staru komponentu uzmu za delove ili slično tome.

Samo je bitno da kada šalješ komponente natrag u servis NE NAVEDEŠ da je bio udar groma. To ako kažeš, ugasio si ga. Mislim, ne kompjuter kao u naslovu teme. :lol: Ugasio si ga ti sa zamenom komponente osim ako se ne radi o veoma, veoma, veoma dobrim čikama u servisu :mrgreen:

I kada je oluja na vidiku, vadi se sve iz utikača. Vadi se kabl iz modema. Sve se gasi u kući/stanu. Tih 30min-1h se izdrži. Probajte društvene igre, karte, zimizamizum. Očistite sto. Izbacite pikavce. Pročitajte knjigu. :mrgreen:

Отишла плоча на рекламацију, тако да ће вероватно да буде позитиван исход. Тј замена за исту или ако нема тај модел, замена за сличну. Ту матичну ћу да продам јер сам у међувремену узео z370p d3 па онда због моје непажње морао да пазарим пентиум г5400 јер мој и3 6100 није компатибилан са матичном. Све у свему, када стигне та матична назад, продајем њу, пентиум г5400 и и3 6100 и купујем и5 8600. И ту завршавам улагање у рачунар. :)
Причао сам са једним сервисером, каже да је итекако могућ удар преко кабловског оператера али ретко кад се деси да цркне цела матична тако да постоји могућност да је матична једноставно рикнула а да није било због удара грома у близини. Дешава се.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back