Jbg...ali s druge strane, realnio, bez ljutnje, molim-ploca je dobila udar GROMA! STa mislis koja bi ti radnja to priznala..? Strujni udari, I te slicne stvari nikako ne podlezu garanciji..nek me neko ispravi ako gresim.. U svakom slucaju sazaljeva situaciju..
Garanciji često ne, ali popravka je i dalje opcija!
Postoje dve opcije koliko znam. U obe opcije je bitno obavestiti EPS. To je njihova nadležnost jer instalacije često nemaju nikakvu zaštitu!
1. Udar groma u kraju je oštetio mnoštvo uređaja i kolektivno se traži odšteta od EPS-a. Dakle ti, komšija, njegov brat itd, svi kojima je nešto otišlo u aut.
2. Popravljanje uređaja sa potvrdom i fiskalnim računom ovlašćenog servisera.
Zamena uređaja je i dalje moguća ako je pod garancijom neka komponenta, samo naglasiš da više ne radi i daš servisu da popravi. Napraviš se lud na kraju krajeva, serviseri u državi su posrednici, njih boli paja ako je neka druga država ta koja obezbeđuje garanciju, a drugu državu boli paja da gleda svaki individualni hardverski deo. Oni naruče zamenu, zamena stigne, a tvoju staru komponentu uzmu za delove ili slično tome.
Samo je bitno da kada šalješ komponente natrag u servis NE NAVEDEŠ da je bio udar groma. To ako kažeš, ugasio si ga. Mislim, ne kompjuter kao u naslovu teme.

Ugasio si ga ti sa zamenom komponente osim ako se ne radi o veoma, veoma, veoma dobrim čikama u servisu
I kada je oluja na vidiku, vadi se sve iz utikača. Vadi se kabl iz modema. Sve se gasi u kući/stanu. Tih 30min-1h se izdrži. Probajte društvene igre, karte, zimizamizum. Očistite sto. Izbacite pikavce. Pročitajte knjigu.