Комп и ТВ

Moj tinejdzer ima i tv i komp u svojoj sobi. Nije navučen ni na jedno, jedino ponekad malo više visi na facebooku ali... Ni kao mali nije nešto voleo tv, crtane, dečje emisije. Oduvek igra igrice, ali po malo, valjda ga ne drši pažnja. Mnogo više voli da bude negde napolju, pa valjda zato nisam morala da ga ograničavam. Mada, ko bi pa mene ograničio kad zasednem na igricu.

Nama su obe cerke u istoj sobi...dovoljno je velika i imaju dosta mesta,nebune se...za sada je ovako :(
Nemaju ni tv ni comp u sobi i sve je ok.
Kada im se nesto gleda gledaju u dnevnoj sobi,a to isto vazi i za comp.
Dobra su deca i dobro djaci pa smo mm i ja poceli da razmisljamo da im ubacimo tv ovih dana.Inace,imale su comp do prosle godine ali se pokvario toliko da je bolje da kupimo novi.

....у дечијој соби.....;)

Дакле: који су ваши разлози ЗА или ПРОТИВ телевизора и компјутера у дечијој соби, само за дететову личну употребу?

za.... da ga se sto pre zasiti i sa 18 godina razmislja pametnije i ozbiljnije no forumasi koji ovde traze savete za propale veze ili brakove....

protiv... ispiranje mozga....

Isto u dilemi.
Sto se kompa tice-imamo dva kod kuce.
Jedan je moj lap top,pa uvek imam gde:mrgreen:
Sto se TV-a tice...Najmanji je problem ubaciti uredjaj u sobu.
Ali ja se uvek jezim onoga da cemo za koju godinu svi biti zatvoreni u svojim sobama ispred svojih televizora i sudarati se za vreme reklama u ostalim delovima stana:roll:
ponekad volim kada zajedno gledamo film.
Iako ume biti zamorno.
Ja se udubim u radnju,cerka isto...
Muz gleda onako sa pola oka,a mali dobacuje gluposti...
Mi ludimo jer melje dvesta na sat,a on nas ne sisa ni pet posto jer objasnjava macku svoju verziju filma:hahaha:
I to me veseli.
Ne brinem se da nece znati da se kontrolisu,jer vec ne znaju.;)
Na tv nema uvek zanimljivih programa..ne uvodim sankcije na to..tako da ne pate od ceznje...
Mozda je glupo,ali moj razlog je upravo to.
Brzo ce proci vreme,otici ce normalno.
Pa ne moraju bas sada:lol:

Зависи колика су деца. Немам ништа против да дете има ТВ у својој соби од тренутка кад сазна за себе. Што се компа тиче, дете би могло имати компјутер у својој соби већ од почетка средње школе, уколико су му интересовања у вези са пословима за које је неопходан компјутер. Ако би се исти користио за игрице, ФБ, Крстарицу (:mrgreen: ) сматрам да није потребно имати два компа у кући. Такође, мислим да нема потребе деци бранити Интернет, јер и те како доступан данас. Боље их усмерити и објаснити им како то ради. Зрачење? Ма дај...па погледајте мало шта нам све стоји на крововима зграда :rtfm:

Дакле, углавном сам за, осим једног против који сам навео...

Моји имају сваки свој комп у соби. И немам ништа против тога. ТВ им није потребан, али ни против тога немам ништа.
У годинама у којима су могу да блеје у празно, да не уче и не крећу се свакако.
Значи, комп их не омета у оном што раде. Не служе им компјутери само за игре, доста тога раде на њима, и не мислим да смо погрешили.
Боравимо и напољу сви довољно, а и пред компјутерима сво четворо...тако да...

Evo juce klinac od 10 god na facebooku..i kao ova i ona mi provalile sifru..pa jedno sat vremena smara i smara da promeni..pa ne ume..pa klikce na onog misa 300 puta..pa oce da otvori novi nalog..a engleski kapira 3 i po reci..samo nabada napamet..koje je to zaglupljivanje i gubljenje vremena..misim se ko ce tebi da dodje na profil:evil:znaci nema tu nikakve zabrane i doziranje..jednostavno ne sme upoznati nesto sto ce ga zaglupeti..jos uvek ne zna da pliva a igra igrice sve u 16

Mindjusica uredjuje svoj blog na nekom sajtu za devojcice
Iako sam naravno protivnik internet zavisnosti i buljenja po vas dan pred ekranom, kao i ranije:), malo sam promenila misljenje sto se tice sajtova tipa foruma i sl.
Mislim da je danas to deo svakodnevnice, a da je njen boravak pred kompjuterom, koji nije dugacak ali je gotovo svaki dan po malo, ipak vrsta pismenosti i takoreci deo nase svakodnevnice
Bolje je da idu napolje i da se igraju, ali ako su svi drugari na internetu, nema nikakve svrhe da joj branim bilo sta
Ima tu mnogo za i protiv, ali vazna je mera kao sto smo pricali

Imaju i TV i kompove u svojim sobama, doduše starija ima oba, a kod blizanaca u ćerinoj sobi je TV, a kod sina komp.

"Zato što treba da imaju svoj računar, uvek dostupan, a ne da čekamo jedni druge kao do pre par godina kada smo imali samo jedan." kao što reče donamileva.

Starija je uglavnom na netu - msn ili neki forum koji uređuje sa par zaluđenih istomišljenika, ili gleda neke filmove na kompu. TV joj služi zar par omiljenih serija i sportske emisije. Neverovatno kako se dobro služi photoshop-om i sličnim programima.

Bliznakinja je dobila TV u sobu, pošto nije mnogo zainteresovana za komp, povremeno ode kod bate ili seke u sobu, kad želi da ode na net zbog skidanja muzike i sl., igrice je ne zanimaju previše. Ona je naš mali umetnik, voli da crta i vaja.

Brat blizanac voli takođe muziku, ponešto igra na kompu, ali je i on sve više na netu u potrazi za novim znajima i dobrom muzikom. TV gleda kod sestara, uglavnom sport. Pored toga trenira stoni tenis.

Uglavno svo troje zasada imaju meru kada koriste ta sokoćala, a i mi smo tu da ih malo "kontrolišemu" da se ne pretvore u kockaste ekrane i da pratimo šta rade na istim.
Znaju da moraju svoje obaveze u školu da ispune na vreme i sa dobrim uspehom i dosad sam zadovoljna ishodom. Uspela sam i da im usadim ljubav prema knjigama još od malena, a i vole da se druže sa svojim vršnjacima "uživo".

Međutim, mislim da je to ipak rezultat toga, što im do nekog uzrasta (do oko 12te-15te godine) ni TV ni komp nisu bili stalno dostupni, znači sve u svoje vreme i dozirano uz nadzor, pa ne bi trebalo da bude problema.:ok:

....у дечијој соби.....;)

Дакле: који су ваши разлози ЗА или ПРОТИВ телевизора и компјутера у дечијој соби, само за дететову личну употребу?
Против технике у соби где се спава.
Сви остали разлози су излишни у мом случају, јер је ионако сам код куће врло често и може да гледа или игра шта пожели и колико пожели док нисам ту. Играм на карту приче и поверења и надам се најбољем.
И заиста сам пресрећна кад ме пита да ли може напоље.
Може, увек може. :D

Back