jejaecc
Zainteresovan član
- Poruka
- 126
Nisi u pravu. Racunovodstvo d.o.o. i SRRS nije isto pravno lice. SRRS je PROFESIONALNA ORGANIZACIJA i JEDINA iz Srbije clanica IFAC-a. Komora je osnovana po sili zakona i logicno je da su njihovi sertifikati zakonom zahtevani, da tako kazem. Inace, radila sam u Cirihu kao racunovodja i tamo su mi priznali sertifikat SRRS posto su naravno do njjih zahtevali potvrdu da sam polagala, polozila i stekla zvanje. KOR ih nije zanimao jer je to osnovala nasa drzava, nije profesionalna organzacija vec zakonska/dzavna institucija i jedino je u RS validna.
Inace, dook sam ja bila u toku (sa akademske strane) ACCA je svojevremeno imao deal (iliti sporazum) sa SRRS, ali ne znam da li je jos uvek validan.![]()
Vidim da ste se aktivirali u obe teme - SRRS i KOR - te ste negde rekli da vec i imate certifikat Saveza, ali ste sada izlazili na ispite u istom organu. Izlazila sam i ja. Koje ispite ste polagali 15. juna u Savezu? Mozda bismo mogle da razmenimo iskustva. Inace, apsolutno je svaki navod istinit koji ste dali u obe teme