Komercijalni uspeh = nekvalitetna muzika?

lp_rox_girl

Primećen član
Poruka
572
Da li svaka grupa/pevač/pevačica/whatever koja postigne neki veći i zapaženiji komercijalni uspeh automatski znači da ima nekvalitetnu muziku?
Da li znate da navedete neki primer izvođača koji je stekao veliku popularnost, a da je za to isključivo zaslužna njegova dobra muzika (i da je takvom uspeo da je održi i nakon sticanja slave)?
I budite objektivni. ;)

a li svaka grupa/pevač/pevačica/whatever koja postigne neki veći i zapaženiji komercijalni uspeh automatski znači da ima nekvalitetnu muziku?

Ne. Ali sanse da se kod bendova koji postignu veliki komercijalni uspeh izbrkaju motivi su velike, sto dovodi do manje posvecenosti muzici nego sto je bila pre... Znaci - moze da bude ali ne mora da znaci...

Da li znate da navedete neki primer izvođača koji je stekao veliku popularnost, a da je za to isključivo zaslužna njegova dobra muzika (i da je takvom uspeo da je održi i nakon sticanja slave)?

Ne postoji univerzalni kvalitet :p

Nema smisla poredjivati mainstream i underground ukoliko sami nismo autori neke vrste muzike... Sto se tice izbora muzika - glupi uslovi i granice kao sto su 'ovo je komercijala' ili 'ovo niko ne slusa' su stvarno besmisleni i jadni...

;)

Uvek mi je ta podela bila glupa :confused: . Većina tih koji su kao neka avangarda potajno bi voleli da dožive i komercijalni uspeh jer bi to bila potvrda da više ljudi ceni ono što oni rade. Svi žele priznanje, hteli to glasno da kažu ili ne. Primer iz slikarstva: Pikaso i Sezan su stvarali samo za intelektualnu elitu pre 2. svetskog rata. Kada su počeli da dobijaju piznanje i od širokih narodnih masa, cena im je naglo skočila, ali nisu zato lošije slikali, niti se danas smatraju lošim slikarima samo zato što su njihova dela najskuplja. Kada je mjuza u pitanju, grupe koje su doživele komercijalni uspeh, mislim da su ga većinom i zaslužile. Kvalitet pesama nekih od najvećih grupa retko ko danas može da ospori, čak i da se mnogo potrudi. A ukusi su uvek bili i biće različiti.

lp_rox_girl:
Da li svaka grupa/pevač/pevačica/whatever koja postigne neki veći i zapaženiji komercijalni uspeh automatski znači da ima nekvalitetnu muziku?
I budite objektivni. ;)

Mozda Marija Serifovic,ali to cemo tek videti......Mada,iskreno,mislim da najbolju muziku prave grupe koje nisu previse medijski eksponirane.....Recimo `Neverne bebe`......Videcemo kad izadje Marchelov treci album da li je isti slucaj,mada verujem da jeste.......On je strasno poznat,a pravi izuzetno kvalitetnu muziku...

lp_rox_girl:
I budite objektivni. ;)
ako mene pitas,tu bi mozda mogli da budu stonsi,ali mozda nisam bas najpodobnija osoba da ih ja komentarisem...metallica je posle sticanja velike slave pocela jako da ponire(njih sam naveo kao svoj omiljeni bend)
e,da...uz stonse,mozda i pantera

Liza Dennis:
Ma, to se podrazumeva. Volela sam kada se dva pevaca nadpevavaju. Moj najomiljeniji pevac iz ZAM a je bio Nino. Njega su svi voleli i svi su furali njegov image. 8-)
nino?... to onaj niski baja sto nije umeo da izgovori pola azbuke?

metallica nije "propala" sto su postali popularni, nego sto su se pokacili i sto je otisao Dzejson... oni su popularni jos od ''master of puppets" albuma... a to je jako davno...
bar ja tako mislim....

Back