Komentatorke?

Wise Owl

Ističe se
Banovan
Poruka
2.632
Ne znam gde bih stavio temu, pa eto na svaštari.
Kad god gledam neko takmičenje, uvek čujem muške komentatore, ne sećam se da li sam ikada čuo ženu da je prenosila bilo šta, pa čak ni ženske kategorije sporta. Da li ovo znači da žene ne interesuje da budu sportske komentatorke ili muškarci drže monopol u Srbiji (ne znam kako je van Srbije)?

Kad god gledam neko takmičenje, uvek čujem muške komentatore, ne sećam se da li sam ikada čuo ženu da je prenosila bilo šta, pa čak ni ženske kategorije sporta. Da li ovo znači da žene ne interesuje da budu sportske komentatorke ili muškarci drže monopol u Srbiji (ne znam kako je van Srbije)?
Gledala sam prvih pola sata utakmice Srb-Slo;
Prokomentarisala sam Vlahovića i Mladenovića glasno, i neki kockari su se osvrnuli da me vide dok srču pivo i jedu prase.
U nekom trenutku ustadoh i rekoh dedi: "Pričaćeš mi ostatak, ali tu 'leba nema! Odoh babi da sređujem kuću!"
Oni tamo pozevali...
Rezultat je bio 1:1, dakle...
WTV.
Žene žure! Žurimo za efektom!
Kad bih komentarisala fudbalske utakmice, psovke bi samo prštele, a to ničiji roditelj ne zaslužuje!!!

Samo umetnicko klizanje.

Svuda su muskarci izrazito dominatni u prenosu sporta, jer profesionlni sport mnogo vise zanima muskarce nego zene.

Cak, i kada postoje zenski sportski novinari, svuda na svetu to su uglavnom u studiju, ili reporteri, ali komentatori, bas, bas retko zene.

jer profesionlni sport mnogo vise zanima muskarce nego zene.
Odakle ti ta ideja? Imaš žene sportiste što znači da ih zanima sport. Neka prenose ženske kategorije. Nema šanse da ne postoji jedna jedina žena u Srbiji koja ne zna dovoljno o ženskoj odbojci i time da bude nesposobna da prenosi utakmice.

Odakle ti ta ideja? Imaš žene sportiste što znači da ih zanima sport. Neka prenose ženske kategorije. Nema šanse da ne postoji jedna jedina žena u Srbiji koja ne zna dovoljno o ženskoj odbojci i time da bude nesposobna da prenosi utakmice.
Morao je naći ženu iz svog sporta da ga razume i podržava. Da je naleteo na pevačicu i sl., pa taj bi davno bio hendikepiran i u penziji!

Odakle mi ideja da su gledaoci profesionalnog sporta uglavnom muskarci?
Pa i gledaoci profesionalnih zenskih sportova su uglavnom muskarci.
Komentatori su tu zbog publike, ne zbog sportista.
Komenator se ne vidi obicno, cime se uklanja jedna od najbitnijih zenskih komparativnih prednosti.
To su jako prosta objasnjenja.

Ovo je suština.
Mislio sam pre svega u Srbiji, na srpske komentatore.
Ja gledam americki sport uglavnom, i tamo su komentatori svakakvi, ali i najgori tamo su kao nebo i zemlja za srpske, cast nekim izuzecima.
Mogu da ti kazem za NFL u Americi, trenutno postoji samo 1 zena, u jednoj ekipi, koja komentarise; znaci od skoro recimo 50-ak komentatora glavnih televizija, imaju 1 zenu na najprestiznijem sportu. Slicno je verovatno i za druge sportove. Za lokalne televizije je verovatno isto tako slicno.

Ali za Srbiji- da, apsolutno, se za vecinu prenosa ne bi primetila zamena. Nasi sportski komentatori su uglavno jeza i uzas, i bruka i sramota za tu profesiju. Tako da, apsolutno je moguce proterati barem 50% njih, i zaposliti zene, samo zato sto su zene.

Na nemačkim javnim servisima, žene uglavnom rade priloge o sportu. Što se tiče prenosa utakmica, to ne znam.

Ko ona iz nemacke kada je prenosila trku 24 casa Le Mana. Kaze: "Onaj crveno zuti automobil mi se svidja a ovome sto je u plavom su mogli da dodaju i neku drugu boju". Njen kolega je pogleda i kaze: "Bez brige, vozac ima sarenu kacigu".

Их, па ти не знаш за Милкицу Бабовић, чувену још у оно давно вријеме СФРЈ, преносила умјетничко склизање, била позната по „дивнној хаљиници са шљокицама” и „троструком рицбергеру” (или како се већ зове неки клизачки скок)... :lol:

Их, па ти не знаш за Милкицу Бабовић, чувену још у оно давно вријеме СФРЈ, преносила умјетничко склизање, била позната по „дивнној хаљиници са шљокицама” и „троструком рицбергеру” (или како се већ зове неки клизачки скок)... :lol:
Osim umetničkog klizanja, mrka kapa.

Back