Komentarišite ovu sliku

Nem pojma o cemu se radi,mogu da nagadjam prevario je osekla mu glavu ili su bili na dvoboju ona zena zmaj bila bolja ili je forsiranje feminizma i tako
Nije ni jedno od toga,Judita jeste bila žena zmaj..ali priča je druga.
Judita (hebr. jūdīt, jehūdīt: Židovka), junakinja starozavetne biblijske knjige Judita.
Udovica koja je svoj rodni grad Betuliju, opsednutu od Nebukadnosorove vojske,
oslobodila tako što je svojom lepotom očarala neprijateljskog vojskovođu Holoferna
i onda mu, dok je spavao, odrubila glavu. Knjiga je, teološki prikaz izraelskoga
otpora paganskim osvajačima. Nastala je u I. v. pr. Hr., pisana hebrejskim ili
aramejskim jezikom, a sačuvana samo u grčkom prevodu, pa je Židovi i protestanti
ne ubrajaju u biblijski kanon. Motiv Judite i Holoferna često je obrađivan u književnosti
(M. Marulić), likovnim umjetnostima
Traži se analiza slike..

То што немаш појма је слика твог необразовања и нема везе само са ликовном уметношћу.
Koliki mislis da je procenat obrazovanih u srbiji i svetu koji imaju veze s likovnom umetnoscu,2,3%?nemoj leba ti da predstavljas to kao neobrazovanje,jer ja tebe mogu ubaciti u centrifugu kulture muzike o kojoj nemas pojma,ali nemam potrebu da ikog spustam na bilo koji nacin

Koliki mislis da je procenat obrazovanih u srbiji i svetu koji imaju veze s likovnom umetnoscu,2,3%?nemoj leba ti da predstavljas to kao neobrazovanje,jer ja tebe mogu ubaciti u centrifugu kulture muzike o kojoj nemas pojma,ali nemam potrebu da ikog spustam na bilo koji nacin

Прича о Јудити и Холоферну нема везе са ликовном уметоншћу, како ти је Поли показала.

Da pociva na netu i knjige nestaju,kao sto je logicno da vecina nece ici u bibljoteku da nadje info o ovoj slici,kao sto je ocigledno da se iz knjiga ne mozes informisati o drugim kulturama poput pomenute muzike,na to mislim popularnu muziku o kojoj ja imam pojma a ti prezires,da to je takodje kultura

Da pociva na netu i knjige nestaju,kao sto je logicno da vecina nece ici u bibljoteku da nadje info o ovoj slici,kao sto je ocigledno da se iz knjiga ne mozes informisati o drugim kulturama poput pomenute muzike,na to mislim popularnu muziku o kojoj ja imam pojma a ti prezires,da to je takodje kultura

Оббразовање и информисање су две врло различите ствари.
Нема никакве потребе да и даље спамујеш ову тему.

Informisanjem se obrazuje,vrlo je slicno,mene ne zanima ta grana obrazovanja kao sto tebe ne interesuje sto je beyonce najnagradjenija emi nagradama u istoriji,to nema u knjigama
Dobro George,ne moraš komentarisati sliku,ali ipak onda budi konstruktivan,Ja sam pokušala
da ti stavim sliku,ne istoriju lik.umetnosti ili bibliju..Slika uvek čoveku nešto govori.
Dopada mu se ili ne,isto kao i muzika ili književnost..Slažeš se?

Dobro George,ne moraš komentarisati sliku,ali ipak onda budi konstruktivan,Ja sam pokušala
da ti stavim sliku,ne istoriju lik.umetnosti ili bibliju..Slika uvek čoveku nešto govori.
Dopada mu se ili ne,isto kao i muzika ili književnost..Slažeš se?
Ma ok sve ne znam sto je copor pomenuo obrazovanje,ja samo rekoh da svako moze drugacije shvatiti sta je pisac hteo reci ili nacrtati,ako je lep suncan dan mozda ce mu biti zabavno,ako je tmuran ubedacice se

1615896433645.png

Nisam na to mislila,već da ja ne volim naivnu umetnost,jer samo je dete naivno.
Odrastao čovek naivac ili ne zna da slika ili se folira.Grdne pare su zaradili
i Generalić i Halupova i drugi.prodajući lažnu naivu.

Ime je nastalo odnoseci se na samouke.
Koji nisu izucavali teoriju i akademske norme.
Oni koji poznaju, a slikaju naivu, izabrali su taj pravac kao stil...i slazem se, u njihovom slucaju to nije doslovno naiva.
Onda je to samo likovni pravac, koji je zadrzao prvobitno ime.

Poslednja izmena:
Meni se mnogo više sviđa ova njegova slika...elenina smrt...
1616181084864.png

Jacek Malczewski,čije slike govore umesto njega samoga.Šta vama govori ova slika?

Mali , zamišljeni čovek iza čijih leđa se nadvijaju divovi -dani i godine , iskušenja i boli ...
Pokušavaju da privuku njegovu pažnju , ali on je sam , u svojim mislima ...Ne okreće se ...odupire se
I ne želi da padne pod njihove uticaje...Oni sviraju (?) , mame ga...
Čovek , tako sitan u odnosu na njih pokazuje svoju snagu iako samo on zna koliko je ta duša teška.

Meni se mnogo više sviđa ova njegova slika...elenina smrt...
Pogledajte prilog 885805

Jacek Malczewski,čije slike govore umesto njega samoga.Šta vama govori ova slika?

Mali , zamišljeni čovek iza čijih leđa se nadvijaju divovi -dani i godine , iskušenja i boli ...
Pokušavaju da privuku njegovu pažnju , ali on je sam , u svojim mislima ...Ne okreće se ...odupire se
I ne želi da padne pod njihove uticaje...Oni sviraju (?) , mame ga...
Čovek , tako sitan u odnosu na njih pokazuje svoju snagu iako samo on zna koliko je ta duša teška.
Moguće tumačenje umetnikovog uma,jer ovo je autoportret kao i mnogo njegovih slika.
Negove slike su prikaz stanja uma.

Back