Komentarišite ovu sliku

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.540
Prokomentarišite ovu sliku..Šta mislite o njoj,kakav je utisak ostavila na vas, ako je uopšte
ostavila utisak..ako nije recite zašto,ako jeste takođe recite. Šta je to što vi vidite na slici?
Šta mislite kakva je poruka? Kakav smisao?
Inače Domije je slikar kritičar društva,obično je satiričan ali ne uvek.

Mother ' was created in 1865 by Honore Daumier in Impressionism style
Dakle Majka od Onore Domijea u impresionističkom stilu.
17d58b10.jpg

Трудна стрећим.

Шета мајка децу по граду, а иза се виде и пролазници.

Шетају по шеталишту, мало је и гужва.

Не могу да провалим да ли их обасјава мјесечина или је то одсјај од излога радње поред које пролазе.

Prokomentarišite ovu sliku..Šta mislite o njoj,kakav je utisak ostavila na vas, ako je uopšte
ostavila utisak..ako nije recite zašto,ako jeste takođe recite. Šta je to što vi vidite na slici?

Mother with Child' was created in 1865 by Honore Daumier in Impressionism style
Dakle Majka sa decom od Onore Domijea u impresionističkom stilu.
17d58b10.jpg

Moje mišljenje i utisak:
Majka sa decom u gomili ljudi bez lica koji su samo tek neki obrisi , prisutni , ali ne i jasni .Stranci ,,,Daleki ...Otuđenost i daljina....
Nema toplih osećanja .Boja jednolična , gotovo depresivna .Ne potpuno , svetlost je samo u tragovima , ali verovatno samo ba bi se videla ta bezličnost .Nama-posmatračima...Majka koja i sama nema lice .Ona ne postoji za te ljude kao što i oni ne postoje za nju .Izgubljena je i tužna , gotovo očajna .Sporo se kreće , gotovo da stoji u mestu .Možda čak i ne zna gde ide , možda je u nekoj bezizlaznosti ..Teško joj je ...Ali drži svoju decu za ruke i ipak se izdvaja iz sumorne gomile...Deca , takođe , bez neke dečje razigranosti ili vedrine ..svesna i sama majčine tuge i boli...vidim i bol...Jedno više u senci ,,,Dete , koje je napred , ovlaš se naginje da vidi da li je brat ili sestra tu ...Strah os samoće i napuštanja ...

Majka umorno i bez stiska drži dete za ruku , kao da je u nekom razmišljanju da tu ruku pusti ...a možda samo izgubljena u mislima i odsutna ...
Slika predstavlja , za mene očajanje , otuđenost i odsustvo ljudskih osećanja , ljudskosti .....
Tmurna je na setan i depresivan način...

Mother with Child' was created in 1865 by Honore Daumier in Impressionism style
Dakle Majka sa decom od Onore Domijea u impresionističkom stilu.

Izvini Poli, mala korekcija, ali ova slika koju si postavila se zove MAJKA i nalazi se u našem Narodnom muzeju.

Honor%C3%A9_Daumier_-_Mother_-_WGA05955.jpg

MAJKA SA DETETOM, ne decom, je ova slika

800px-Honor%C3%A9_Daumier_027.jpg

Izvini Poli, mala korekcija, ali ova slika koju si postavila se zove MAJKA i nalazi se u našem Narodnom muzeju.

Honor%C3%A9_Daumier_-_Mother_-_WGA05955.jpg

MAJKA SA DETETOM, ne decom, je ova slika

800px-Honor%C3%A9_Daumier_027.jpg
U pravu si Kiki,slika jeste Majka i nalazi se u Narodnom muzeju.Namera mi je da pokrenem ljude da
pažljivo pogledaju neku sliku i iskreno kažu šta misle.Nevažno je ko je slikar,već lično mišljenje
posmatrača. Hvala ti na tvom mišljenju.

Moje mišljenje i utisak:
Majka sa decom u gomili ljudi bez lica koji su samo tek neki obrisi , prisutni , ali ne i jasni .Stranci ,,,Daleki ...Otuđenost i daljina....
Nema toplih osećanja .Boja jednolična , gotovo depresivna .Ne potpuno , svetlost je samo u tragovima , ali verovatno samo ba bi se videla ta bezličnost .Nama-posmatračima...Majka koja i sama nema lice .Ona ne postoji za te ljude kao što i oni ne postoje za nju .Izgubljena je i tužna , gotovo očajna .Sporo se kreće , gotovo da stoji u mestu .Možda čak i ne zna gde ide , možda je u nekoj bezizlaznosti ..Teško joj je ...Ali drži svoju decu za ruke i ipak se izdvaja iz sumorne gomile...Deca , takođe , bez neke dečje razigranosti ili vedrine ..svesna i sama majčine tuge i boli...vidim i bol...Jedno više u senci ,,,Dete , koje je napred , ovlaš se naginje da vidi da li je brat ili sestra tu ...Strah os samoće i napuštanja ...

Majka umorno i bez stiska drži dete za ruku , kao da je u nekom razmišljanju da tu ruku pusti ...a možda samo izgubljena u mislima i odsutna ...
Slika predstavlja , za mene očajanje , otuđenost i odsustvo ljudskih osećanja , ljudskosti .....
Hvala ti Vlad..vrlo iscrpno mišljenje.Tu se krije čitava priča.

Vidiš drugo lice Domijea..ali i to je svojevrsna kritika društva,bez humora i podsmeha i
izrugivanja,svojstveno Onore Domijeu

E za kakve sam ja crteze u osnovnoj dobijao keceve i bacali mi blokove kroz prozor...da mi je tad bila ova tema pa da pokazem ovu sliku nastavnici Miri, kakvom je slikarskom geniju nabila kompleks.
Moji crtezi su bili na ovu temu. Samo sto nisu prepoznali genija...
Jao, da si ti video moje crteže i slike...Još u ranim razredima sam išla kod školskog psihologa...

Ne volim, eto, ako su svi takvi kao što kažeš. Mada moram reći da se u slikarstvo ne razumem, tako da ne mogu da sudim o umetničkoj vrednosti. Sigurno je vredna, inače ne bi bila u Narodnom muzeju.
Vidi, Onore je veliki umetnik iako samouk i pretstavnik je realizma.
Slika je vredna..ali zanimljivo je što je cela oslikana u plavim tonovima.
Domije je često radio u svojim političkim karikaturama monohromskom
paletom.

Back