Komentar na stanje u medijima srpskog govornog podrucja...

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.842
Iniciran naslovima kojima je kum, kuma i stari svat BBC moj komentar je medijsko zataskavanje kriminala u Srbiji i postojanje mafijaskih klanova u sistemu drzavne uprave.

Dakle, kao svaki put kada pocne hajka na kriminalce mediji ublazavaju stanje tvrdnjom da se radi o korupciji, pa je naravno medicina prva na tapeti i pokloni koje bolesnici dobrovoljno daju lekarima i sve to da se stvori slika naivnog niskog stepena moralnosti lekara i visokog stepena gluposti naroda.
Medjutim tada, kao i sada se ne radi o naivnim svotama novca ni naivnim prekrsajima o kojima se pise da se ne bi pisalo o stvarnom kriminalu.
Kome treba evo neki od gomile linkova:
Srbija i borba protiv korupcije: Stil života, biznis model ili problem koji uništava društvo - BBC News na srpskom - Dnevni list Danas

Znaci ublazavajuci kriminal pretvarajuci ga u korupciju tipa flase viskija, sakriva se istina da je korupcija u srbiji na nivou, drzavne bezbednosti, pravosudja, privrede i politike i kao takva nije krsenje zakona do godinu ili dve dana za cinjenje ili ne cinjenje, vec da je na nivou izdaje interesa drzave, ugrozavanju bezbednosti gradjana, trgovini ljudima i narkoticima i ubistvima cija cena nije flasa viskija i cokolada, a ni krivicna dela nisu do 5 godina nego do 40 godina zatvora, sto nije vise naivna korupcija vec kriminal najviseg i najgoreg nivoa.

Mrzelo ga je da procita odlican clanak ciji je lik i dao.
Ја мислим да овој теми фали анкета са питањем да ли сте разумели уводни коментар и намеру постављача :dontunderstand:

Mislim da je hteo da kaze da mu smeta koriscenje prostog izraza `korupcija` za najteza krivicna dela unutar drzavnog aparata, koja bi se bezmalo mogla okarakterisati kao svojstveni drzavni udar.;) Acknowledged. ;):cool: Drugo je pitanje sto je to uvio u masnicu teorija zavere da svetske sile to sebi navodno dozvoljavaju, a da je kod nas klima takva da u tome nema dalje, i da ce nas to nacisto upropastiti, ako vec i nije.:) Zato to tako `umstveno` upakovano i deluje prosecnom citaocu kao pandorina kutija za koju se trazi kanditat koji unutra treba da priviri. Veca je vrv-noca da ce nesto proci kao ukomplikovano nego kao postavljeno na jednostavoj tezi.:p Naime, ovo je jedan `paket`, da ne kazem kako ga robijasi zovu, koji isti s gomilom radosti i cuda dobiju od rodbine i frendaca u tvorza - `panj`.:p :mrgreen: :lol::cool:

Медији, не само на овим просторима, су већ поодавно урадили отклон од оног што би им морала бити водиља, објективно информисаље јавности, истраживачко новинарство је постало оксиморон, већ су постали послушници и који ће све радити у интересу оних који их кеширају, од индоктринације нације до сталног збуњивања, по потреби уношења страха и успостављања једног затрованог амбијента, све како би се олакшао пут пројектованим процесима.
Медије, електронске и принтане који информишу и дезинформишу род српски, можемо сврстати у пет група и ово је моја класификација да ме неко не би тражио извор;

1) Медији који покушавају одржати барем привид објективног информисања јавности и непристрасности ("Политика", "Новости" и још пар), што и није лако јер су овисни од државе, самим тим се аутоцензура подразумијева а у овој медијској каљужи се није лако одупријети бочним ударима са других страна. Некад због те снисходљиве бијазни да не буду прозвани са разних адреса остављају утисак да су без окуса и без мириса.

2) Антисрпски медији којима руководе посредно или директно страни господари и којих је убједљиво највише (Б92, Данас, Бљуц, Пешчаник, Н1, Нова, у Српској БНТВ и још неки, има тога још), медији преко којих се афирмише аутошовинизам као највећа "врлина" и трасира пртина поданичком менталитету. У тим медијима ћете наћи само негативне појаве, ружне догађаје, раде по матрици ред мрачења међу Србљем, ред лајања и режања по Србима, ред поспрдних осврта, ту је наћи било шта афирмативно немогуће, позитивне примјере из културе или успјехе спортиста ће малициозним текстовима и коментарима настојати обезвриједити и укаљати, у поганлуку и немају мјере. Опасно су кеширани, самим тим и успјешни у свом задатку.

3) Режимски таблоиди (Курир, Ало, Информер, Телеграф, Експресо и ини) који предано раде на лоботомији нације, Тешко је рећи који су погубнији по српско национално биће, ови или они претходно наведени, мртва трка.

4) Медији којима је једина водиља родољубље (Ин4С, Стање Ствари, Фронтал РС, Видовдан, има их још), уједно и понајбољи медији, са далеко најквалитетнијим колумнама, и медији који немају сигуран извор финансирања, једва опстају, не ријетко се због недостатка финансијске подршке, гасе. Иако ово јесу најквалитетнији медији, посебно када преносе мишљења и осврте, због недостатка средстава немају неопходну промоцију и будућност ових медија је неизвјесна.

5) Медији који су у власништву или под контролом, углавном опозиционих (са ? јер и ту имамо некад лажну опозицију) политичких партија. И ти медији пишу у интересу те партије или да укаљају политичке опоненте, што свакако у овој медијској каљужи није непоштен приступ (кеширају медиј, коме се свиђа нека чита, нико никог не сили), некад су на истој таласној дужини са антисрпским медијима које поменух, наравно и те политичке опције неко финансијски подржава, ту већ не можемо имати разумијевања и говорити о поштењу, напротив.

То би било то, да је добра медијска слика, није, напротив, јако лоша је са тенденцијом да буде и гора, уз политичке елите које заправо и не служе властитом роду него страним господарима, медији су "најзаслужнији" за једно морално, духовно и културно посртање нације које траје и траје.
Да ли може бити боље? Може, но ваља порадити на много чему.

Свака ти је златна...
То каже новинар из Бањалуке са 25 година рада и 20 година стажа...
Јесте да сам спортски новинар, али почео сам у информативи...
а и срећемо се свакодневно...
Јуче сам једном старијем колеги рекао да ме је срамота наше професије...
Било је то први пут да сам то рекао...иако је повода било много раније.

Ја мислим да овој теми фали анкета са питањем да ли сте разумели уводни коментар и намеру постављача :dontunderstand:
Ja sam razumeo...
zmaj.jpg

Back